Gevulde avocado met tonijn

Een lekkere gevulde avocado met tonijn als lunch is heerlijk voedzaam en gezond. Ook als voorgerechtje is een gevulde avocado altijd een traktatie. De tonijnvulling in dit recept kan makkelijk een paar uur van tevoren gemaakt worden, de avocado’s vul je dan vlak voor het opdienen. Of neem de vulling en een avocado mee in een lunchbox.

Welke avocado kiezen

Er bestaan ongeveer 400 avocado variëteiten, de smaken variëren van zoutig, nootachtig tot zoet of een combinatie van dezen. De meest bekende soorten zijn: Hass, Fuerte en Pinkerton. Hass avocado’s zijn ook wel bekend onder de term ‘eet rijp’ of ‘eat me’. Ze zijn niet al te groot en hebben een bijna zwarte bobbelige schil en ze hebben een kenmerkende nootachtige smaak. Ik gebruik bijna altijd Hass avocado’s, vanwege deze fantastische eigenschappen. Een avocado is rijp wanneer hij zacht aanvoelt. De eetrijpe avocado’s zijn na aankoop direct te eten, maar kunnen in de koelkast enkele dagen worden bewaard.

Avocado’s zijn supergezond!

Sommigen denken dat avocado’s slecht voor je gezondheid zouden zijn vanwege het calorie- en vetgehalte. Dat is een misverstand dat ik graag uit de wereld help. Avocado’s zijn juist o.a. dankzij hun goede vetten heel gezond voor je. Die goede vetten verhogen, net als een goede olijfolie, het HDL-cholesterolgehalte. Dit HDL helpt diabetes te voorkomen doordat het triglyceridegehalte (een vetzuurgehalte) wordt gereguleerd.  Daarnaast bevat avocado 18 essentiële aminozuren die het lichaam gebruikt om eiwitten te vormen.  De vitamines C en E, carotenoïden, selenium, zink, fytosterolen en omega-3-vetzuren in avocado’s beschermen tegen ontstekingen.

gevulde avocado met tonijnsalade

Zo maak je Gevulde avocado met tonijnsalade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

gevulde avocado met tonijnsalade

Gevulde avocado met tonijn

Een lekkere gevulde avocado met tonijnsalade is heerlijk voedzaam en gezond. Ook als voorgerechtje is een gevulde avocado altijd een traktatie.
Afdrukken Reacties
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: vis
Voorbereiden: 15 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,3 gr koolhydraten per halve avocado
Uit recept: 4 halve avocado's

Ingrediënten

Bereiden

  • Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd ze in heel kleine stukjes. Mak de tonijn zo nodig schoon en haal los met een vork. Hak de peterselie fijn maar houd vier blaadjes apart voor de garnering. Halveer de citroen en pers ¼ citroen uit.
  • Doe tonijn, ui, bleekselderij, peterselie, amandelschaafsel en citroensap in een kom en meng goed door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer vlak voor gebruik de avocado en haal de pit eruit. Schep wat vruchtvlees uit de avocado en meng dat kleingesneden of doe het geprakt door het tonijnsalade.
  • Schep je tonijnsalade in en bij de avocado. Garneer met een partje citroen en een peterselieblad.
  • Eet een halve als voorgerechtje of snack (2,3 khd) maar neem gerust een 2 halve als lunch (4,6 gram koolhydraten) . Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

75 Shares
Share62
Pin13
Tweet