gevulde avocado

Gevulde avocado met tonijn

Een lekkere gevulde avocado met tonijn als lunch is heerlijk voedzaam en gezond. Ook als voorgerechtje is een gevulde avocado altijd een traktatie.

De tonijnvulling in dit recept kan makkelijk een paar uur van tevoren gemaakt worden, de avocado’s vul je dan vlak voor het opdienen. Of neem de vulling en een avocado mee in een lunchbox.

gevulde avocadoWelke avocado kiezen
Er bestaan ongeveer 400 avocado variëteiten, de smaken variëren van zoutig, nootachtig tot zoet of een combinatie van dezen. De meest bekende soorten zijn: Hass, Fuerte en Pinkerton. Hass avocado’s zijn ook wel bekend onder de term ‘eet rijp’ of ‘eat me’. Ze zijn niet al te groot en hebben een bijna zwarte bobbelige schil en ze hebben een kenmerkende nootachtige smaak. Ik gebruik bijna altijd Hass avocado’s, vanwege deze fantastische eigenschappen.

Een avocado is rijp wanneer hij zacht aanvoelt. De eetrijpe avocado’s zijn na aankoop direct te eten, maar kunnen in de koelkast enkele dagen worden bewaard.

Avocado’s zijn supergezond!
Sommigen denken dat avocado’s slecht voor je gezondheid zouden zijn vanwege het calorie- en vetgehalte. Dat is een misverstand dat ik graag uit de wereld help. Avocado’s zijn juist o.a. dankzij hun goede vetten heel gezond voor je. Die goede vetten verhogen, net als een goede olijfolie, het HDL-cholesterolgehalte. Dit HDL helpt diabetes te voorkomen doordat het triglyceridegehalte (een vetzuurgehalte) wordt gereguleerd.
Daarnaast bevat avocado 18 essentiële aminozuren die het lichaam gebruikt om eiwitten te vormen.
De vitamines C en E, carotenoïden, selenium, zink, fytosterolen en omega-3-vetzuren in avocado’s beschermen tegen ontstekingen.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Avocado gevuld met tonijn

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Gevulde avocado met tonijn


gevulde avocado

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 26, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 4 halve
  • Koolhydraten: 2,3 gr. per halve avocado (4 halve uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten

Een lekkere gevulde avocado met tonijn als lunch is heerlijk voedzaam en gezond. Ook als voorgerechtje is een gevulde avocado altijd …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd ze in heel kleine stukjes. Mak de tonijn zo nodig schoon en haal los met een vork. Hak de peterselie fijn maar houd vier blaadjes apart voor de garnering. Halveer de citroen en pers een halve citroen uit.
  2. Doe tonijn, ui, bleekselderij, peterselie, amandelschaafsel en citroensap in een kom en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer vlak voor gebruik de avocado en haal de pit eruit. Schep wat vruchtvlees uit de avocado en meng dat kleingesneden of geprakt door het tonijnmengsel. Schep je tonijnsalade in en rond de avocado. Garneer met een partje citroen en een peterselieblad. Geef een halve als voorgerechtje (2,3 khd) neem gerust een hele als lunch (4,6 khd) . Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

41 Shares
Share30
Pin11
Tweet