camembert borreldip

Camembert borreldip

Dit zou verboden moeten worden, echt! Onweerstaanbaar lekker is deze (in de oven gesmolten) camembert borreldip en zo bizar simpel. Dat maakt het het extra verleidelijk, dus wees verstandig en eet dit niet té vaak. Je kunt het eten als avondmaaltijd net zoals je kaasfondue zou eten, met koolhydraatarm brood of stokbrood en rauwkost. Echt yum! Eet er voldoende groente of een extra salade bij; dan past het prima in je koolhydraatarm patroon. Of zet zo’n makkelijke camembert kaasfondue als snack op tafel voor je gasten tijdens een verjaardag of bij de bbq!  TIP: in je eentje kan je voor een camembert borreldip het kaasje ook gewoon overlangs halveren.

camembert borreldip

camembert borreldip

camembert borreldip

Zo maak je deze camembert borreldip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


camembert borreldip

Camembert borreldip

door Anna-Karina van Denderen
Onweerstaanbaar lekker deze camembert borreldip en zo bizar simpel. Dat maakt het het extra verleidelijk, dus wees verstandig en eet dit niet té vaak.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 177

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, oven
Voorbereiden: 3 min
Koken: 12 min
Totale tijd: 15 min

Voedingswaarden

1 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 1 g

Uit recept

2 porties

Ook nodig

  • aluminiumfolie

Ingrediënten

Optioneel rauwkost of groente erbij?

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
  • Haal de camembert uit het doosje en verwijder de verpakking. Bekleed het doosje met alufolie. Leg de camembert terug. Pel de teen knoflook en snijdt in drie stukken, steek de stukken in de kaas en bestrooi het kaasje met de kruiden.
  • Zet de camembert in het ovenschaaltje. Bak het kaasje 10-12 minuten in het midden van de hete oven of tot de binnenkant gesmolten is.
  • Heb je koolhydraatarm brood in de diepvries? Leg het dan na 5 minuten bij het kaasje. Heerlijk knapperig geroosterde stevige repen brood!
Eten
  • Steek een geroosterde reep brood in de gesmolten kaas, en dan... oh boy! Ook fantastisch om er malse bleekselderij, rode paprika, champignons, broccoli of iets dergelijks in te dopen.
  • Dit moest verboden worden, veel te lekker eigenlijk! Maar geniet er toch maar gewoon van...

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 244 keer, 4 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties op “Camembert borreldip”