avocado met ei

Avocado met ei

Avocado met ei is sowieso een supercombinatie! Maar deze versie uit de oven… is wel echt superlekker! Ik deed er gerookte zalm over maar als je dat niet in huis hebt is een plakje kaas, ham, spek, kip, of tomaat ook prima. Mijn avocado was niet superrijp. Eerlijk gezegd vond ik dat juist lekker. Daardoor was de de avocado nog een beetje stevig. Dat vormde een mooi contrast met de zachte romige eivulling, hmmmmmm!

Als ik niet zo van afwisseling zou houden dan zou ik zo’n avocado met ei wel elke dag willen eten 😉 Niet alleen een voortreffelijke lunch maar ook als voorgerechtje geserveerd met een mooie salade erbij doet ie het bij iedereen goed. Heel feestelijk!

avocado met ei

avocado met ei

Zo maak je avocado met ei

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


avocado met ei

Avocado met ei

door Anna-Karina van Denderen
Avocado met ei is sowieso een supercombinatie! Maar deze versie uit de oven… is wel echt superlekker! Ik deed er gerookte zalm over maar als je dat niet in huis hebt is een plakje kaas, ham, spek, kip, of tomaat ook prima.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: eiergerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 13 min
Totale tijd: 18 min

Voedingswaarden

2,25 gram koolhydraten hele recept
Koolhydraten 2.25 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak het holletje iets groter zodat er een ei in gaat passen. Snijd een piepklein plakje van de onderkant zodat de avocado stevig staat. Zet ze in een ovenschaaltje.
  • Scheid de eieren (eiwit even opvangen in klein schaaltje). Doe 1 dooier in elke holte en vul aan met eiwit.
  • Leg zalmsnippers op het ei. Bestrooi tot slot met wat bieslook en maal er peper over.
  • Bak 10-15 minuten of tot het ei van boven gestold is, maar vanbinnen nog vloeibaar. Bij mij was het ei na 13 minuten helemaal perfect.
Tips
  • Van een restje broccoli, samen met wat zalm en de restjes avocado uit het 'holletje', maakte ik nog een kleine begeleidende salade. Dressing: lepeltje mayo, lepeltje kruidenkaas, lepeltje yoghurt, niet echt heel moeilijk dus. (1,5 khd)
  • Mocht je teiwit overhouden zoals ik, maak dan de heerlijke supercrispy amandelkoekjes!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 765 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties op “Avocado met ei”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like