avocado met ei

Avocado met ei

Avocado met ei uit de oven, leuk om te maken en heerlijk om op te eten! Echt heel erg lekker! Ik deed er gerookte zalm over maar als je dat niet in huis hebt is een plakje kaas, ham, spek, kip, of tomaat ook heerlijk op deze avocado met ei. Mijn avocado was niet superrijp. Eerlijk gezegd vond ik dat juist lekker, daardoor was hij nog een beetje stevig, een mooi contrast met de zachte vulling, hmmmmmm! Als ik niet zo van afwisseling zou houden dan zou ik dit wel elke dag willen eten 😉

Vandaag was dit mijn lunch maar je kan het uiteraard ook als voorgerechtje serveren met een mooie salade erbij. Heel feestelijk!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de avocado met ei in de oven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Avocado met ei


avocado met ei

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 7, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 x ½ avocado
  • Koolhydraten: 2,25 gr. hele recept (2 x ½ avocado uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 13 minuten
  • Klaar in: 18 minuten

Avocado met ei uit de oven, leuk om te maken en heerlijk om op te eten! Echt heel erg lekker! Ik deed er gerookte zalm over maar als …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
    Halveer de avocado, haal de pit eruit. Maak het holletje iets groter zodat er een ei in gaat passen. Het uitgeschepte vruchtvlees gebruik je in een kleine salade bijvoorbeeld. Snijd nog een piepklein plakje van de onderkant als ze teveel wiebelen. Zet de halve avocado's in een ovenschaaltje.
  2. Breek een ei (eiwit even opvangen in klein schaaltje) en giet in elk geval het eigeel in de holte van de avocado, aanvullen met eiwit tot de rand.
    Oja..., mocht je toch eiwit overhouden zoals ik, maak dan deze heerlijk simpele supercrispy amandelkoekjes!
  3. Snipper de zalm en leg op het ei. Strooi er wat groene kruiden over en schuif in de oven voor 10-15 minuten tot het ei gestold is. Bij mij was het ei na 13 minuten van buiten stevig maar half vloeibaar van binnen, echt helemaal perfect! Maal er nog wat peper en zout over en smullen maar!
  4. Van een restje broccoli, samen met zalm en de avocado uit het 'holletje', maakte ik nog een kleine begeleidende salade. Dressing: lepeltje mayo, lepeltje kruidenkaas, lepeltje yoghurt, niet echt heel moeilijk dus. +1,5 khd bijtellen

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties op “Avocado met ei”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

288 Shares
Share81
Pin207
Tweet