Avocado met ei

avocado met ei

Zoek je een lekker makkelijk brunchgerecht voor in het weekend? Avocado met ei is sowieso een supercombinatie! Maar deze versie uit de oven… is wel écht superlekker! En enorm koolhydraatarm, maar door de hoeveelheid vet toch goed verzadigend. Bevat per helft  1.1 g koolhydraten, 12,4 g eiwit 12.4 g en 17.9 g vetten. Ik deed er gerookte zalm over maar als je dat niet in huis hebt is een plakje kaas, ham, spek, kip, of tomaat ook prima. Mijn avocado was niet superrijp. Eerlijk gezegd vond ik dat juist lekker. Daardoor was de de avocado nog een beetje stevig. Dat vormde een mooi contrast met de zachte romige eivulling, hmmmmmm!

Als ik niet zo van afwisseling zou houden dan zou ik zo’n avocado met ei wel elke dag willen eten 😉 Niet alleen een voortreffelijke brunch maar ook als voorgerechtje geserveerd met een mooie salade erbij doet ie het bij iedereen goed. Heel feestelijk!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

avocado met ei
avocado met ei

Zo maak je avocado met ei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


avocado met ei

Avocado met ei

Avocado met ei is sowieso een supercombinatie! Maar deze versie uit de oven… is wel echt superlekker! Ik deed er gerookte zalm over maar als je dat niet in huis hebt is een plakje kaas, ham, spek, kip, of tomaat ook prima.
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 18 min

Voedingswaarde

Per helft
kcal 218.3 koolhydraten 1.1 geiwitten 12.4 gvetten 17.9 gvezels 2.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 helften

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar op de bakplaat.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak het holletje iets groter zodat er een ei in gaat passen. Snijd een piepklein plakje van de onderkant zodat de avocado stevig staat. Zet ze in het ovenschaaltje.
  • Scheid de eieren (eiwit even opvangen in klein schaaltje). Doe 1 dooier in elke holte en vul aan met eiwit.
  • Leg zalmsnippers op het ei. Bestrooi tot slot met wat bieslook en maal er peper over.
  • Bak 10-15 minuten of tot het ei van boven gestold is, maar vanbinnen nog vloeibaar. Bij mij was het ei na 13 minuten helemaal perfect.

Tips

  • Van een restje broccoli, samen met wat zalm en de restjes avocado uit het 'holletje', maakte ik nog een kleine begeleidende salade. Dressing: lepeltje mayo, lepeltje kruidenkaas, lepeltje yoghurt, niet echt heel moeilijk dus.
  • Mocht je teiwit overhouden zoals ik, maak dan de heerlijke supercrispy amandelkoekjes!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



10 gedachten over “Avocado met ei”

  1. 5 sterren
    De smaak was heerlijk, iets te droog maar dat was mijn eigen schuld…. Met dank aan de telefoon

  2. Mijn gevulde avocado’s staan in de oven. Heb er zo’n zin in. Heb alleen nog een vraagje… Wat kan ik met het overgebleven eiwit! Ik kan er zoooooo allerlei lekkers van maken alleen zit dat dan vol koolhydraten. Heb je een andere lekker tip? Dank je wel alvast. Gr. lyanne

  3. 5 sterren
    Na wat gestoei met het ei [ben niet zo’n kookwonder 😉 ] is het gelukt. Jeetje wat simpel, ja zelfs met enige oefening voor mij te doen hahaha. En echt onwijs lekker. Thx voor het delen, wordt helemaal blij van jou recepten.

  4. Ik had hoge verwachtingen van dit recept (lust alle ingrediënten graag), maar vond het wat tegenvallen. Het ging me op den duur zelfs tegenstaan om helemaal op te eten. Jammer!

    Wat ik persoonlijk wel erg lekker vind: boterham roosteren, hier een dikke laag geprakte avocado op smeren en daarop een spiegelei leggen (met de dooier naar beneden, dan vermengt zich het beter). Naar smaak kruiden (peper en evt. een beetje zou). Goddelijk!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top