Zoek je een lekker makkelijk brunchgerecht voor in het weekend? Avocado met ei is sowieso een supercombinatie! Maar deze versie uit de oven… is wel écht superlekker! En enorm koolhydraatarm, maar door de hoeveelheid vet toch goed verzadigend. Bevat per helft 1.1 g koolhydraten, 12,4 g eiwit 12.4 g en 17.9 g vetten. Ik deed er gerookte zalm over maar als je dat niet in huis hebt is een plakje kaas, ham, spek, kip, of tomaat ook prima. Mijn avocado was niet superrijp. Eerlijk gezegd vond ik dat juist lekker. Daardoor was de de avocado nog een beetje stevig. Dat vormde een mooi contrast met de zachte romige eivulling, hmmmmmm!
Als ik niet zo van afwisseling zou houden dan zou ik zo’n avocado met ei wel elke dag willen eten 😉 Niet alleen een voortreffelijke brunch maar ook als voorgerechtje geserveerd met een mooie salade erbij doet ie het bij iedereen goed. Heel feestelijk!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je avocado met ei
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Avocado met ei
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 avocado
- 50 g gerookte zalm, in snippers
- 2 eieren, gescheiden
- bieslook, of andere groene kruiden
- peper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar op de bakplaat.
- Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak het holletje iets groter zodat er een ei in gaat passen. Snijd een piepklein plakje van de onderkant zodat de avocado stevig staat. Zet ze in het ovenschaaltje.
- Scheid de eieren (eiwit even opvangen in klein schaaltje). Doe 1 dooier in elke holte en vul aan met eiwit.
- Leg zalmsnippers op het ei. Bestrooi tot slot met wat bieslook en maal er peper over.
- Bak 10-15 minuten of tot het ei van boven gestold is, maar vanbinnen nog vloeibaar. Bij mij was het ei na 13 minuten helemaal perfect.
Tips
- Van een restje broccoli, samen met wat zalm en de restjes avocado uit het 'holletje', maakte ik nog een kleine begeleidende salade. Dressing: lepeltje mayo, lepeltje kruidenkaas, lepeltje yoghurt, niet echt heel moeilijk dus.
- Mocht je teiwit overhouden zoals ik, maak dan de heerlijke supercrispy amandelkoekjes!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
super de super recept
De smaak was heerlijk, iets te droog maar dat was mijn eigen schuld…. Met dank aan de telefoon
Mijn gevulde avocado’s staan in de oven. Heb er zo’n zin in. Heb alleen nog een vraagje… Wat kan ik met het overgebleven eiwit! Ik kan er zoooooo allerlei lekkers van maken alleen zit dat dan vol koolhydraten. Heb je een andere lekker tip? Dank je wel alvast. Gr. lyanne
Jazeker de amandelkoekjes!
Ga ik proberen. Dank je wel!
Na wat gestoei met het ei [ben niet zo’n kookwonder 😉 ] is het gelukt. Jeetje wat simpel, ja zelfs met enige oefening voor mij te doen hahaha. En echt onwijs lekker. Thx voor het delen, wordt helemaal blij van jou recepten.
Dank je Hedwig. Dat is leuk om te horen, ik ben trots op je!
Heerlijk!!! Al een paar keer gemaakt nu en wordt er erg blij van
Ik had hoge verwachtingen van dit recept (lust alle ingrediënten graag), maar vond het wat tegenvallen. Het ging me op den duur zelfs tegenstaan om helemaal op te eten. Jammer!
Wat ik persoonlijk wel erg lekker vind: boterham roosteren, hier een dikke laag geprakte avocado op smeren en daarop een spiegelei leggen (met de dooier naar beneden, dan vermengt zich het beter). Naar smaak kruiden (peper en evt. een beetje zou). Goddelijk!
Jammer, maar smaken verschillen nu eenmaal… Die boterham is dan khd-arm neem ik aan 😉