Dat ik een liefhebber ben van pure smaken is inmiddels wel bekend, deze koolhydraatarme spinaziesoep is er weer zo een met de prachtige pure smaak van spinazie. De ingrediëntenlijst is niet erg lang, het recept is snel en makkelijk te maken en de kleur van de soep is bijna onwerkelijk groen. Echt prachtig! Als je van spinazie houd zeker maken dus, als voorgerecht of lunch bijzonder geschikt, het prijkt in minder dan geen tijd op tafel. Het recept is voldoende voor 4 kommen en bevat per kom slechts calorieën 121.65 kcal ⋆ koolhydraten 2.23 g ⋆ eiwitten 6 g ⋆ vetten 9.35 g ⋆ vezels 1.82 g.
Stroeve tanden van spinazie?
Spinazie bevat net als postelein en rabarber oxaalzuur. Dat oxaalzuur reageert op calcium en dat voel je aan je gebit als ‘stroeve tanden’. Herken je dat? Het zuur bindt zich trouwens ook aan calcium in het voedsel; die calcium kan je lichaam dus niet meer benutten. Er zijn manieren om dat ‘stroeve tanden’ gevoel te voorkomen, de truc is: voeg calcium toe. Raar maar waar: een beetje gewoon schoolkrijt kan, maar dat tast de smaak van spinazie aan. Ik voeg liever een beetje crème fraîche of room toe aan spinazierecepten om het ontkalkende effect tegen te gaan. Ook de combinatie van spinazie met een hardgekookt ei gaat het ‘stroeve tanden’ gevoel tegen. Deze koolhydraatarme spinaziesoep kun je dus met een gerust hart eten. Nu we toch bezig zijn met handige weetjes… (Bron: Voedingscentrum)
Spinazie opwarmen?
Ja, je kan spinazie gewoon weer opwarmen! Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 graden Celsius. Zo krijgen bacteriën die nitriet produceren, minder kans om te groeien. Bewaar restjes, dus ook de koolhydraatarme spinaziesoep niet langer dan 2 dagen in de koelkast.
Spinazie combineren met vis?
Ja, ook is het tegenwoordig helemaal veilig bevonden om nitraatrijke groente zoals spinazie of sla te combineren met vis of schaaldieren, zoals mosselen. Dat kan zelfs meerdere keren per week, dankzij recente onderzoeken weten we dat het eten van deze nitraatrijke groenten geen gevaar vormt voor de gezondheid. Dat is goed nieuws!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de koolhydraatarme spinaziesoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme spinaziesoep met een bootje
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 eieren
- 300 g spinazie (wilde), vers
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1 l (groente)bouillon
- klontje roomboter
- peper en zout
- 2 el crème fraîche, of slagroom
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de eieren hard in 8 minuten, pel en hak ze en zet apart.
- Was de spinazie en laat uitlekken. Houd een paar mooie spinaziebladeren achter voor de garnering.
- Snipper de ui en fruit in olijfolie glazig. Pers een teentje knoflook erboven uit en voeg portie voor portie de uitgelekte spinazie toe tot alles is geslonken.
- Voeg de bouillon toe en laat de spinazie nog 2 minuten zachtjes garen.
- Pureer de soep met een staafmixer zo fijn als je zelf lekker vindt. Roer er een klontje roomboter door, proef en breng zo nodig verder op smak met peper en zout.
- Schep de koolhydraatarme spinaziesoep in kommen en dien op met een lepel crème fraîche, vers gemalen peper en een 'bootje' van spinazieblad waar je wat gehakt ei in hebt gelegd. Geef de rest van het gehakte ei er los bij.
- Deze kaassticks passen hier ook leuk bij!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Kan je deze soep invriezen?
Vroeger mocht je spinazie natuurlijk niet opnieuw opwarmen, tegenwoordig is dat weer anders… Toch?
Als je verse spinazie gebruikt kan het zeker! (zonder de crème fraîche en ei)
Wat een heerlijke soep! Dit recept komt ook weer op mijn favouritenlijstje.
Wat een simpele maar heerlijke soep!
Ik geniet van al je recepten!!
Dank je Cindy, en hij is zo spectaculair mooi groen, net niet echt..