spinaziesoep

Koolhydraatarme spinaziesoep met een bootje

Dat ik een liefhebber ben van pure smaken is inmiddels wel bekend, deze koolhydraatarme spinaziesoep is er weer zo een met de prachtige pure smaak van spinazie. De ingrediëntenlijst is niet erg lang, het recept is snel en makkelijk te maken en de kleur van de soep is bijna onwerkelijk groen. Echt prachtig! Als je van spinazie houd zeker maken dus, als voorgerecht of lunch bijzonder geschikt, het prijkt in minder dan geen tijd op tafel. Het recept is voldoende voor 4 kommen en bevat per kom slechts calorieën 121.65 kcal ⋆ koolhydraten 2.23 g ⋆ eiwitten 6 g ⋆ vetten 9.35 g ⋆ vezels 1.82 g.

Stroeve tanden van spinazie?

Spinazie bevat net als postelein en rabarber oxaalzuur. Dat oxaalzuur reageert op calcium en dat voel je aan je gebit als ‘stroeve tanden’. Herken je dat? Het zuur bindt zich trouwens ook aan calcium in het voedsel; die calcium kan je lichaam dus niet meer benutten. Er zijn manieren om dat ‘stroeve tanden’ gevoel te voorkomen, de truc is: voeg calcium toe. Raar maar waar: een beetje gewoon schoolkrijt kan, maar dat tast de smaak van spinazie aan. Ik voeg liever een beetje crème fraîche of room toe aan spinazierecepten om het ontkalkende effect tegen te gaan. Ook de combinatie van spinazie met een hardgekookt ei gaat het ‘stroeve tanden’ gevoel tegen. Deze koolhydraatarme spinaziesoep kun je dus met een gerust hart eten. Nu we toch bezig zijn met handige weetjes… (Bron: Voedingscentrum)

Spinazie opwarmen?

Ja, je kan spinazie gewoon weer opwarmen! Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 graden Celsius. Zo krijgen bacteriën die nitriet produceren, minder kans om te groeien.  Bewaar restjes, dus ook de koolhydraatarme spinaziesoep niet langer dan 2 dagen in de koelkast.

Spinazie combineren  met vis?

Ja, ook  is het tegenwoordig helemaal veilig bevonden om nitraatrijke groente zoals spinazie of sla te combineren met vis of schaaldieren, zoals mosselen. Dat kan zelfs meerdere keren per week, dankzij recente onderzoeken weten we dat het eten van deze nitraatrijke groenten geen gevaar vormt voor de gezondheid. Dat is goed nieuws!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme spinaziesoep

Zo maak je de koolhydraatarme spinaziesoep

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarme spinaziesoep met een bootje

spinaziesoep
Door: Anna-Karina van Denderen
De koolhydraatarme spinaziesoep heeft die prachtige pure smaak van spinazie. Het recept is snel en heel makkelijk om te maken en de kleur van de soep is bijna onwerkelijk groen.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 87

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 121.65 kcalkoolhydraten 2.23 geiwitten 6 gvetten 9.35 gvezels 1.82 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten, pel en hak ze en zet apart.
  • Was de spinazie en laat uitlekken. Houd een paar mooie spinaziebladeren achter voor de garnering.
  • Snipper de ui en fruit in olijfolie glazig. Pers een teentje knoflook erboven uit en voeg portie voor portie de uitgelekte spinazie toe tot alles is geslonken.
  • Voeg de bouillon toe en laat de spinazie nog 2 minuten zachtjes garen.
  • Pureer de soep met een staafmixer zo fijn als je zelf lekker vindt. Roer er een klontje roomboter door, proef en breng zo nodig verder op smak met peper en zout.
  • Schep de koolhydraatarme spinaziesoep in kommen en dien op met een lepel crème fraîche, vers gemalen peper en een 'bootje' van spinazieblad waar je wat gehakt ei in hebt gelegd. Geef de rest van het gehakte ei er los bij.
  • Deze kaassticks passen hier ook leuk bij!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top