Koolhydraatarme spinaziesoep met een bootje

spinaziesoep

Dat ik een liefhebber ben van pure smaken is inmiddels wel bekend, deze koolhydraatarme spinaziesoep is er weer zo een met de prachtige pure smaak van spinazie. De ingrediëntenlijst is niet erg lang, het recept is snel en makkelijk te maken en de kleur van de soep is bijna onwerkelijk groen. Echt prachtig! Als je van spinazie houd zeker maken dus, als voorgerecht of lunch bijzonder geschikt, het prijkt in minder dan geen tijd op tafel. Het recept is voldoende voor 4 kommen en bevat per kom slechts calorieën 121.65 kcal ⋆ koolhydraten 2.23 g ⋆ eiwitten 6 g ⋆ vetten 9.35 g ⋆ vezels 1.82 g.

Stroeve tanden van spinazie?

Spinazie bevat net als postelein en rabarber oxaalzuur. Dat oxaalzuur reageert op calcium en dat voel je aan je gebit als ‘stroeve tanden’. Herken je dat? Het zuur bindt zich trouwens ook aan calcium in het voedsel; die calcium kan je lichaam dus niet meer benutten. Er zijn manieren om dat ‘stroeve tanden’ gevoel te voorkomen, de truc is: voeg calcium toe. Raar maar waar: een beetje gewoon schoolkrijt kan, maar dat tast de smaak van spinazie aan. Ik voeg liever een beetje crème fraîche of room toe aan spinazierecepten om het ontkalkende effect tegen te gaan. Ook de combinatie van spinazie met een hardgekookt ei gaat het ‘stroeve tanden’ gevoel tegen. Deze koolhydraatarme spinaziesoep kun je dus met een gerust hart eten. Nu we toch bezig zijn met handige weetjes… (Bron: Voedingscentrum)

Spinazie opwarmen?

Ja, je kan spinazie gewoon weer opwarmen! Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 graden Celsius. Zo krijgen bacteriën die nitriet produceren, minder kans om te groeien.  Bewaar restjes, dus ook de koolhydraatarme spinaziesoep niet langer dan 2 dagen in de koelkast.

Spinazie combineren  met vis?

Ja, ook  is het tegenwoordig helemaal veilig bevonden om nitraatrijke groente zoals spinazie of sla te combineren met vis of schaaldieren, zoals mosselen. Dat kan zelfs meerdere keren per week, dankzij recente onderzoeken weten we dat het eten van deze nitraatrijke groenten geen gevaar vormt voor de gezondheid. Dat is goed nieuws!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Met meer dan 65.000 verkochte exemplaren, ware bestsellers te noemen! Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor € 20,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 


Advertentie

Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme spinaziesoep

Zo maak je de koolhydraatarme spinaziesoep

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

spinaziesoep

Koolhydraatarme spinaziesoep met een bootje

De koolhydraatarme spinaziesoep heeft die prachtige pure smaak van spinazie. Het recept is snel en heel makkelijk om te maken en de kleur van de soep is bijna onwerkelijk groen.
5 van 2 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 87
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 121.65 koolhydraten 2.23 geiwitten 6 gvetten 9.35 gvezels 1.82 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten, pel en hak ze en zet apart.
  • Was de spinazie en laat uitlekken. Houd een paar mooie spinaziebladeren achter voor de garnering.
  • Snipper de ui en fruit in olijfolie glazig. Pers een teentje knoflook erboven uit en voeg portie voor portie de uitgelekte spinazie toe tot alles is geslonken.
  • Voeg de bouillon toe en laat de spinazie nog 2 minuten zachtjes garen.
  • Pureer de soep met een staafmixer zo fijn als je zelf lekker vindt. Roer er een klontje roomboter door, proef en breng zo nodig verder op smak met peper en zout.
  • Schep de koolhydraatarme spinaziesoep in kommen en dien op met een lepel crème fraîche, vers gemalen peper en een 'bootje' van spinazieblad waar je wat gehakt ei in hebt gelegd. Geef de rest van het gehakte ei er los bij.
  • Deze kaassticks passen hier ook leuk bij!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



5 gedachten over “Koolhydraatarme spinaziesoep met een bootje”

  1. Hilde van Leeuwen

    Kan je deze soep invriezen?
    Vroeger mocht je spinazie natuurlijk niet opnieuw opwarmen, tegenwoordig is dat weer anders… Toch?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven