amandelkoekjes

Koolhydraatarme amandelkoekjes, supersimpel

Dit is echt zo’n leuk recept voor als je eiwit overhoudt. Deze koolhydraatarme amandelkoekjes zijn heel simpel te maken maar oh zo lekker! Krakend krokante, ultradunne amandelkoekjes met of zonder chocola razend lekker. Met chocola per koekje 0.47 gram koolhydraten. Amandelen zijn niet alleen heel lekker, maar ook een goede bron van belangrijke vitamines en mineralen. Ze zijn goed voor hart en vaten, goed voor je botten en goed voor je algehele welzijn. Denk daar maar eens aan als je deze superlekkere koolhydraatarme amandelkoekjes opeet!

Advertentie

Amandelkoekjes, nog goed voor je ook!

100 gram amandelen leveren:

  • 20% ADH vitamine B1, wat groei en ontwikkeling bevordert en essentieel is voor ons hart en zenuwstelsel.
  • 40% ADH vitamine B2, wat zorgt voor gezonde rode bloedcellen.
  • 22,4% ADH vitamine B3, wat helpt bij het vrijmaken van energie uit voeding.
  • 275% ADH vitamine E, een krachtige antioxidant.
  • 25% ADH Calcium, dit is evenveel als een glas melk en meer dan andere noten.
  • 56,3% ADH Fosfor, wat samen met calcium helpt bij de opbouw van sterke botten en tanden.
  • 29,3% ADH IJzer, wat zorgt voor gezonde rode bloedcellen.
  • 27,4% ADH Kalium, wat zorgt voor sterke bloedvaten en helpt bij het voorkomen van hoge bloeddruk en atherosclerose (aderverkalking).
  • 50% ADH Magnesium, wat belangrijk is voor de enzymprocessen en onze stofwisseling.
  • 10,6 gram voedingsvezels, dit is meer dan andere noten en bijna de helft van onze dagelijkse inname. Voedingsvezels helpen tegen het hongergevoel.
    (bron: Notenspecialist.com)

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

amandelkoekjes

Zo maak je de deze koolhydraatarme amandelkoekjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

amandelkoekjes

Koolhydraatarme amandelkoekjes

Koolhydraatarme amandelkoekjes zijn heel simpel te maken maar zo lekker! Krakend krokante, ultradunne amandelkoekjes met of zonder chocola razend lekker…
4.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 31.93 koolhydraten 0.47 geiwitten 1.18 gvetten 2.73 gvezels 0.28 g
Hoeveelheid (aan te passen)15 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven op 155 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schep het amandelschaafsel met een snufje kaneel en zout door het vloeibare eiwit. Schep 15 bergjes op het bakpapier en druk ze voorzichtig plat, maar houd het aaneengesloten.
  • Bak de amandelkoekjes 15 minuten of tot ze mooi droog en lichtbruin zijn. Laat helemaal afkoelen buiten de oven. Losscheppen gaat makkelijk door er voorzichtig een vork onder te schuiven.
  • Smelt de chocolade au bain marie en doop de koekjes er half in. Laat uitharden op bakpapier. Bewaar ze in een gesloten trommeltje met een stukje keukenpapier onderin.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


17 gedachten over “Koolhydraatarme amandelkoekjes, supersimpel”

  1. Moet je het eiwit niet eerst opkloppen?… kan me bijna niet voorstellen dat je met 1vloeibaar eiwit 15 hoopjes kunt maken.

    1. We hebben het echt niet geklopt… Het ei dient uitsluitend als plaksel, moet juist niet teveel zijn anders worden je niet krokant. Op de foto’s kun je precies zien hoe we het deden. Kijk maar even hier: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/wp-content/uploads/2014/11/Amandelkoekjes-koolhydraatarm-recept-01.jpg

  2. Ik heb ze vandaag gemaakt, het is jammer om eiwit weg te gooien.
    Super gemakkelijk en snel klaar.

  3. Super bedankt voor dit lekkere (en makkelijke!) recept! Ik heb een paar naturel gemaakt, een paar met kokosrasp en een paar met kaneel. Allemaal super lekker 🙂

  4. 5 minuutjes langer en bewaren in een blikken trommeltje met een stukje keukenpapier deed t m! ( die tip ooit eens gezien in een kookprogramma) Helemaal blij met dit heerlijke en simpele koekje!

  5. Ik heb er wat kaneel bij gedaan,heerlijk! Goed laten afkoelen en toen bewaard in een klein diepvriesbakje,met een goed sluitend deksel. Toch waren ze taai de volgende dag! Mijn nieuwe poging zit nu in de oven, bak ze 5 minuutjes langer. Heb je een goede bewaartip voor me? Ze zijn lekker genoeg om gelijk op te eten,maar dat was niet mijn bedoeling…?

    1. Oh bah, nee dat is niet goed hoor…Je hebt echt alleen het eiwit gebruikt mag ik aannemen en niet een hele berg?
      Dit is echt geen ei namelijk, maar een heel krokant koekje. Het eiwit moet net genoeg zijn om de amandel aan elkaar te plakken.

  6. Na een nacht drogen was de chocola nog niet goed gestold. Even in de koelkast gedaan……… chocola gestold maar de koekjes niet meer knapperig :-(. Nog wel te eten maar toch jammer. Heb je tips om het chocola sneller te laten stollen? Gisteravond ook de boterkoekjes gemaakt. Iets te dikke ‘plakken’ gesneden, daardoor niet helemaal gaar vanbinnen maar wel erg lekker!! Volgende keer de rol iets dikker houden denk ik, en moet je de schijven platter duwen misschien? Hoe lang kun je ze in een glazen pot bewaren?

  7. Pien van Leeuwen

    Ik heb ze ook net gemaakt, maar die 10 gram gesmolten chocolade in jóuw schaaltje op de foto lijkt wel een dubbele hoeveelheid. Op 3 verschillende manieren geprobeerd (dopen, lepeltje, rubberen kwastje) maar je moet welhaast Rembrandt van Rijn heten wil je iets op alle koekjes krijgen, haha…..Enfin, omdat ik zo ga eten heb ik ze nog niet geproefd, maar ze zien er toch redelijk uit! Bedankt weer voor dit makkelijke receptje (buiten het geknoei dan).

    1. Dat klopt je moet ze kunnen dopen, ik heb voor zulke dingen eigenlijk altijd wel een bakje chocola staan (je kunt dat steeds opnieuw smelten). Netto gebruik je in dit recept ca. 10 gram.

      1. Pien van Leeuwen

        Aha, dan klopt het dus dat ik ze niet kon dopen: had precies 10 gram chocolade gesmolten. Maar dit is weer een goede tip: ik ga ook zorgen voor een bakje ‘op voorraad’….
        Maar ze smaakten wel heerlijk, hoor!

  8. Hoi. Ik heb ze net gemaakt. De helft met iets zoetstof en de helft met iets kokosrasp. De laatste vond ik het lekkerste. Ik ben nu alleen bang dat ik ze vandaag allemaal op eet.?bedankt voor het recept.

Reacties zijn gesloten.

4.34 from 3 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven