koolhydraatarme broccoli quiche met brie

Broccoli quiche met brie

Een quiche staat bij ons regelmatig op tafel, ik maak ze in diverse formaten. Niet alleen als muffins, maar ook als quiche uit een springvorm. Dat mag zowel met als zonder koolhydraatarme korst geserveerd worden wat mij betreft. Quiches zijn eigenlijk altijd goed. Deze broccoli quiche met brie en champignons heeft echter geen korst en is daardoor zeer koolhydraatarm. Zodoende bevat de taart slechts 3.2 gram koolhydraten per halve taart. Hmm, die karaktervolle frisse smaak van broccoli en de romige gebakken brie, je proeft alle ingrediënten nog los van elkaar. Ten eerste omdat je de broccoli in redelijk grove stukken snijd. Maar ook doordat de champignons net als de brie er als een aparte laag bovenop liggen blijven de smaken ervan beter herkenbaar.

De broccoli quiche gaat perfect samen met rucola en (home-) gedroogde tomaatjes. Die hebben ook al zo’n heerlijke diepe krachtige smaak. Op de foto rucola, ijsbergsla, tomaatjes, geitenkaas en in het bakje een simpele dressing van olie, azijn, dille, piepklein snufje stevia en peper en zout.

Mijn eerste broccoli quiche

Mijn allereerste quiche die ik ooit voor mezelf maakte, ergens in 1978. Dat zal ongetwijfeld de klassieke broccoli quiche met brie, cashewnoten en deegkorst zijn geweest. Broccoli was toen nog een vrij ‘nieuwe’ groente, want die groente is pas sinds eind jaren 70 (vorige eeuw) in Nederland verkrijgbaar. Toen ik voor mezelf begon met koken, kookte ik groente altijd zoals ik van mijn moeder had geleerd: 20  minuten. Daardoor bleef er een smaakloze en zachte groente over, ik vond dat zonde! Dus dat leerde ik snel af. Ik kook broccoli nooit langer dan 5 minuten en spoel ‘m meestal gelijk koud af. Dat doe ik om verschillende redenen: ten eerste vanwege de ‘bite’, ik wil iets te kauwen hebben als ik eet. Ten tweede omdat de broccoli zo de karaktervolle frisse smaak behoudt, ten derde blijven de voedingsstoffen beter bewaard. En ten vierde omdat de kleur van de broccoli dan prachtig groen blijft. Je eet tenslotte ook een beetje met je ogen…

Kaas altijd zelf raspen

En dan nog een kleine tip: in kant en klaar geraspte kaas in een zakje zit meestal maïszetmeel en andere toevoegingen om bijvoorbeeld de kaas niet aan elkaar te laten plakken. Zo krijg je onnodig koolhydraten binnen. Als je dus de kaas even zelf raspt, bevat het gewoon 0 koolhydraten en veel lekkerder.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme broccoli quiche met brie

Zo maak je zelf de broccoli quiche met brie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Broccoli quiche met brie

koolhydraatarme broccoli quiche met brie
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze broccoli quiche met brie en champignons is koolhydraatarm, want hij heeft immers geen deegkorst. Hmm die karaktervolle frisse smaak van broccoli en de romige brie.
4.92 van 37 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 596.05 kcalkoolhydraten 3.2 geiwitten 38.2 gvetten 46.3 gvezels 8.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Eimengsel

Bovenop

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breek allereerst de broccoli in grote roosjes en kook die vervolgens 4 minuten in kokend met een beetje zout beetgaar. Spoel koud af en laat uitlekken.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de champignons in plakken. Bak de champignons in een droge koekenpan al omscheppend tot ze hun vocht loslaten en beginnen te bruinen. Haal de champignons uit de pan en zet apart. Bak in dezelfde pan de bosui en geperste knoflook aan in wat olie.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een springvorm Ø 23 cm in.
  • Rasp de kaas. Klop de eieren los met slagroom en roer de geraspte kaas en de gebakken bosui/knoflook erdoor.

Bakken

  • Leg eerst de broccoli op de bodem van je springvorm. Verdeel daarna het ei-bosuimengsel erover en druk aan met een vork. Verdeel de plakjes champignon erover. Vervolgens de plakken brie, en maal er tot slot wat zout en peper over.
  • Bak de quiche 20-25 minuten of tot de kaas goudbruin kleurt.

Serveren

  • Serveer de quiche met broccoli en brie met rucolasla en gedroogde tomaatjes. Eet smakelijk en geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

36 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top