Ingrediënt: amandelschaafsel

amandelen-schaafselAmandelschaafsel gebruikt men meestal als decoratie op gebak en garnering van ‘pasta’ en salades. Het aantal koolhydraten verschilt per merk, van 5 khd – 20 khd. waarschijnlijk telt men bij de laatste de voedingsvezel erbij als koolhydraten.
Netto bevatten amandelen per 100 gr.  5 gr. khd
1 eetlepel= 5 gram= 0,25 gr. khd


roomboterkoekjes op een plankje 8
Het perfecte koolhydraatarme koekje voor bij de koffie of thee! Deze amandel roomboterkoekjes lijken wel wat op de Turkse zachte zoete amandelkoejes, de volgende keer […]

Roomboterkoekjes, koolhydraatarm koekje


paksoi curry schotel 19
Paksoi curry Paksoi is een heel veelzijdige groente en past, met maar 0,4 khd, uitstekend in de koolhydraatarme keuken. In een geurig Oosters gerecht of […]

Paksoi curry, Oosterse schotel


asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes
In het kader van meimaand aspergemaand vind ik dit heerlijk romige asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes helemaal uitstekend passen als afsluiter. Het klinkt misschien […]

Asperge ijs met frambozen en amandelkoekjes



asperges met guacamole en witlofsalade 2
Dit prachtige voorgerechtje van asperges met guacamole en witlofsalade was de start van een feestelijk 5 gangen asperge menu. Alle recepten van het asperge menu […]

Asperges met guacamole en witlofsalade


chocolade mokka mousse 16
Vaste pottenkijkers weten dat ik van origine niet echt een zoetekauw of toetjesfanaat ben. Er zijn een paar uitzonderingen en ojee, nu heb ik er […]

Chocolade mokka mousse met slagroom


portobello met spinazie en zalm 15
Alle pottenkijkers & dierbaren in 2016 van alles het goede gewenst, vooral veel gezondheid en geluk! Komend jaar ga ik weer mijn uiterste best doen […]

Portobello met spinazie en zalm




koolhydraatarme kerststol 23
Zodra de maand december in beeld komt worden sommige mensen heel zenuwachtig. Laat ik je gelijk geruststellen: dat is echt helemaal niet nodig! De zogenaamd […]

Koolhydraatarme kerststol of paasstol


kokos amandelkoek 20
Deze geurige kokos amandelkoek zou evengoed kokos boterkoek kunnen heten of amandel boterkoek.  Het zit er allemaal in namelijk. Ik heb nu één grote ronde […]

Kokos amandelkoek of kokos boterkoek?



avocado kokospudding 9
Dat ga ik beslist vaker doen, zoete avocado… Wil je een ongebruikelijk maar delicate smaak beleven? Probeer dan maar eens dit avocado kokos toetje. Het […]

Avocado kokos toetje


Citroen courgette 2
Zeer smakelijk en simpel bijgerecht deze citroen courgette. Simpel in de goede zin van het woord dan uiteraard, met weinig ingrediënten maximaal effect: de citroen […]

Citroen courgette, fris bijgerecht


notenbrood met speculaas 36
Notenbrood met speculaaskruiden is een lekker stevig en behoorlijk gevuld broodje. Heerlijk met die vleug sinaasappel, heel geschikt als gebak bij de koffie of als […]

Notenbrood, voedzaam en koolhydraatarm



Koolhydraatarme speculaas brokken 2
Nee, dit smaakt niet precies hetzelfde als ‘gewone’ speculaas! Maar deze koolhydraatarme speculaas brokken komen wel bizar dicht in de buurt en, ook niet onbelangrijk, […]

Koolhydraatarme speculaas brokken


gevulde avocado
Een lekkere gevulde avocado met tonijn als lunch is heerlijk voedzaam en gezond. Ook als voorgerechtje is een gevulde avocado altijd een traktatie. De tonijnvulling […]

Gevulde avocado met tonijn


Amandelkoekjes 1
Dit is echt zo’n leuk recept voor als je eiwit overhoudt. Amandelkoekjes zijn heel simpel te maken maar oh zo lekker!  Krakend krokante, ultradunne amandelkoekjes […]

Amandelkoekjes, supersimpel



2
Een heel erg lekkere koude snack voor tussendoor bij de borrel of geef deze gemarineerde champignons met oopsies of courgettebrood als voorafje, of als spiesje […]

Gemarineerde champignons


Gevulde portobello, met sla en sesamcracker
Deze gevulde portobello met ui en blauwe kaas is voor mensen die van krachtige smaken houden. Met een frisse salade erbij en een sesamcracker is […]

Gevulde portobello met blauwe kaas


paksoi met ei 2
Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Het smaakt een beetje pittig […]

Oosterse paksoi met ei