Ingrediënt: bleekselderij

48 berichten

bleekselderijBleekselderij heeft een frisse smaak en je kunt eindeloos variëren met bleekselderij. Eet het rauw, gestoomd, gekookt of geroerbakt in salades, als tussendoortje of snack gevuld met een roomkaas. Of met een sausje of in pastasauzen.

per 100 gr. 1,4 khd netto ( 3 gr. khd bruto waarvan 1,6 gram vezels)
1 gemiddelde stengel bleekselderij weegt zo’n 70 gram = 1 khd per stengel

knolselderijquiche met walnoten

Knolselderijquiche met walnoten

Anna-Karina en ik houden allebei heel erg van de smaak van knolselderij. Deze koolhydraatarme knolselderijquiche met walnoten is werkelijk walhalla voor de mensen die de […]

bloemkoolcouscous met worstjes

Bloemkoolcouscous met worstjes

Je kunt deze ketogene, kruidige bloemkoolcouscous met worstjes zowel warm, lauwwarm als koud eten. Je neemt natuurlijk precies de worstjes die je zelf lekker vindt. […]

bleekselderijsalade met puntpaprika

Bleekselderijsalade met puntpaprika

Het stortregende in Zaandam toen we achter ons heerlijke bordje bleekselderijsalade met puntpaprika zaten. Een vleugje sinaasappel en de munt geven de salade een bijzonder […]

pompoensoep met champignons

Pompoensoep met champignons

Wij zijn echte pompoenlovers, laat dat maar even gezegd zijn. Niet alleen om de smaak, maar ook qua gebruik is de pompoen een heerlijke veelzijdige […]

springrolls

Springrolls, oosterse doorkijkhapjes

Vandaag hebben we een lading knapperige oosterse doorkijkhapjes in elkaar geknutseld. Dat moest ik van mijn Amerikaanse leasedochter. Al minstens een half jaar geleden meldde […]