Bleekselderij heeft een frisse smaak en je kunt eindeloos variëren met bleekselderij. Eet het rauw, gestoomd, gekookt of geroerbakt in salades, als tussendoortje of snack gevuld met een roomkaas. Of met een sausje of in pastasauzen.
per 100 gr. 1,4 khd netto ( 3 gr. khd bruto waarvan 1,6 gram vezels) 1 gemiddelde stengel bleekselderij weegt zo’n 70 gram = 1 khd per stengel
Wij zijn echte pompoenlovers, laat dat maar even gezegd zijn. Niet alleen om de smaak, maar ook qua gebruik is de pompoen een heerlijke veelzijdige […]
Zoals jullie wellicht hebben meegekregen gaan we verhuizen (september pas hoor). Ons huis moest fotoproof spic & span worden gemaakt voor de foto’s op Funda. […]
Onlangs maakte ik deze frisse knapperige lunchsalade. Simpel en lekker gevarieerd, precies wat ik nodig had na iets teveel ‘feestdagen geweld’. Pittige rucola met diverse […]
Een heerlijke low carb smoothie voor de verzameling. Het is een frisse komkommer smoothie geworden. Licht, schuimig en lekker romig door het eiwitpoeder. Je kunt zo’n […]
Vandaag hebben we een lading knapperige oosterse doorkijkhapjes in elkaar geknutseld. Dat moest ik van mijn Amerikaanse leasedochter. Al minstens een half jaar geleden meldde […]
Als AK geen hoofdmaaltijd voor de website kookt, dan kook ik eigenlijk altijd. Ik vind het heerlijk om naast mijn baan te kokkerellen, dat ontspant […]
Wij koken al jaren naar tevredenheid op inductie, dat reageert bijna net zo snel als gas en is volgens mij Groninger-vriendelijk. Onze tajine is van […]
Deze geurige romige bloemkoolsoep is een fijn soepje voor als je bloemkool over hebt. Bloemkool is hier in huis misschien wel de meest voorkomende leftover […]
Zin in een snelle, makkelijke maar toch feestelijke soep? Dan moet je deze Bleekselderij courgettesoep met topping gauw eens proberen. Zie tips voor andere toppings […]
Op zich is het al een feest om savooie kool (savooikool, groene kool of groenekool) als basismateriaal te hebben. De kloeke gevulde groene koolrolletjes die […]
Jambalaya ♫ kennen de meeste mensen als de hit waarin dit gerecht bezongen wordt, daarover later meer. Het gerecht jambalaya is ooit ontstaan uit een […]
Deze buitengewoon lekkere, knapperige, licht zoete koolsalade is nog hartstikke gezond voor je ook! Eet vooral het hele jaar rond verschillende soorten koolsalade. Vorig jaar […]
Met een paar simpele ingrediënten uit je koelkast maak je in een handomdraai een prachtige salade bowl. Sommige dingen vind ik eigenlijk te simpel voor […]