Aziatische koolsalade met sesamdressing

Voor deze Aziatische koolsalade met sesamdressing gebruikte ik slechts drie ingrediënten: witte kool, paprika en bosui. Ik sneed ze heel dun, zodat de smaak subtieler wordt. Althans, het mondgevoel is heel anders dan als je flinke brokken eet. Witte kool is natuurlijk een heel harde groente. Door ‘m heel fijn te schaven, merk je daar niets meer van. De salade bevat 5.45 gram koolhydraten per portie. Het geheim van een goede salade is volgens mij ook dat je niet al te veel ingrediënten er in stopt. Maar dat hetgeen je uitkiest elkaar wel echt goed aanvult. De ene keer vervloeien de smaken met elkaar, maar de andere keer zijn ze elkaars tegenpolen. Never a dull salade! 

Advertentie

Wat heet…

Het tegenpool idee bereik je in deze Aziatische koolsalade met de sesamdressing die je er door mengt. Die zorgt voor pit en een ziltig aroma. Voor liefhebbers van heel pittig is wasabi een aanrader, maar ik houdt het liever bij een bescheiden hoeveelheid sambal, dat is mij al heet genoeg. Wat Anna-Karina betreft mag er best meer pit (sambal dus) in. Maar ja, toevoegen kan altijd nog, er uit halen is een ander verhaal. Door sesamzaadjes erover te strooien, maak je nog iets meer de verbinding tussen de salade en de dressing. Ook het zoetje zorgt ervoor dat de smaken naar elkaar toe komen. 请慢用 -qǐng màn yòng – Eet smakelijk op z’n Chinees.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

PS 1: serveer zo’n salade eens op zwarte leisteen en eet het met stokjes, 10x zoveel lol met precies dezelfde inzet. Ach, genieten kan soms zo klein zijn… 
PS 2: de heerlijke sesamdressing zag je eerder in ons artikel Zo maak je lekkere dressing, met 6 recepten.

Zo maak je Aziatische koolsalade met sesamdressing

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Aziatische koolsalade met sesamdressing

Deze Aziatische koolsalade met sesamdressing bevat slechts drie ingrediënten: witte kool, paprika en bosui, en wordt pittig op smaak gebracht met de dressing.
5 van 3 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 246.95 koolhydraten 5.45 geiwitten 4.1 gvetten 22.3 gvezels 3.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Salade

Pittige sesam dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster het sesamzaad, doe over op een schoteltje en laat afkoelen.
  • Snijd de witte kool dun op een mandoline. Snijd de paprika in heel dunne lange repen. Snijd de bosui in schuine ringen.

Pittige sesam dressing

  • Schud de ingrediënten in een potje tot een lobbige dressing. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Serveren

  • Schik de groente op een mooi bord en geef de dressing er los bij.  Eten met stokjes verhoogt de feestvreugde! 请慢用 -qǐng màn yòng – Eet smakelijk op z'n Chinees.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


1 gedachte over “Aziatische koolsalade met sesamdressing”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven