tonijn amuse

Tonijn amuse

Zorg dat je voor deze heerlijk subtiele tonijn amuse een mooi stuk tonijn hebt en een lekkere romige, rijpe avocado. Tonijn, komkommer en avocado is een beproefde combinatie je kent het vast wel van de sushi-tent. Het is een erg leuk recept om te maken, je moet een paar bijzondere dingen doen.

Tonijn pletten

Vooral het pletten van de tonijn is spectaculair en leuk om te mogen doen. Als het pletten je goed afgaat kan je er wel 12 kleinere hapjes van maken. Ik had er 7, maar de tonijn had nog ietsje dunner gekund en de hapjes zelf waren behoorlijk groot. Je kan dit natuurlijk ook per twee serveren met een eenvoudige salade erbij als voorgerechtje.

tonijn amuse

Tonijn is zeer geschikt om rauw te eten. Sashimi (dun gesneden rauwe vis) is de vorm die bij de meeste mensen wel bekend is. Om de tonijn in mooie plakken te kunnen snijden gebruik je uiteraard een goed scherp mes. Het snijden gaat nog makkelijker als je de tonijn even kort in de vriezer legt. (Hooguit 30 minuten)

Variaties
Gebruik je fantasie: dit kan natuurlijk ook met zalm of (vegetarische)vleeswaren met een vulling naar keuze, leuk als je laat weten wat jouw favoriete combinatie is! (reactieformulier onderaan)

Berekening
Ik hield minstens de helft van de dressing over en zeker ⅓ van de vulling. Ik heb wel alle koolhydraten gerekend, omdat we het als salade extra hebben gegeten. Als je dat niet doet, zelf even berekenen hoe het voor jou uitkomt.
Voor het hele recept reken je op:

 • met zoetstof (type stevia 0khd) 11,9 gram koolhydraten
 • met honing 22,9 gram koolhydraten

Dat is bij 12 hapjes 1 gr khd  (of 1,9) per hapje.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de tonijn amuse

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 Tonijn amuse


tonijn amuse

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 1, 2014

 • Aantal of hoeveelheid: 12 kleine, 6 grote
 • Koolhydraten: 1 -2 gr. khd (12 kleine, 6 grote uit recept)
 • Voorbereiding: 30 minuten
 • Kooktijd: geen min
 • Klaar in: 60 minuten

Zorg dat je voor deze heerlijk subtiele tonijn amuse een mooi stuk tonijn hebt. En een lekkere romige, goed rijpe avocado.

Ingrediënten

Bereiding

 1. DRESSING
  Meng alles behalve het sesamzaad met de staafmixer of in de blender door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout. De dressing behoort zoet te zijn, ik gebruikte 1 tl. honing, is wel echt lekkerder in dit gerecht! Als je van echt pittig houdt overweeg dan een beetje wasabi of sambal.
  Rooster het sesamzaad in een droge pan lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje om verbranden te voorkomen en roer door de dressing.
 2. VULLING
  Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer en crème fraîche door elkaar. Breng goed op smaak met zout, peper, citroensap en sojasaus.
 3. TONIJN PLETTEN
  Snijd de tonijn in 12 of 6 dunne plakken. Leg een plak tussen huishoudfolie en plet met een koekenpan flinterdun en als het lukt een beetje rond of vierkant. Herhaal dit voor elke plak.
 4. HAPJES MAKEN
  Leg een plakje tonijn op een stuk huishoudfolie en schep hierop een klein lepeltje avocado mengsel. Draai dan met behulp van het folie de tonijn met vulling tot een mooie rond hapje. Leg de tonijn amuses minstens een half uur in de koelkast, dan worden ze wat steviger.
 5. SERVEREN
  Verwijder voorzichtig het folie en leg de amuse, met de mooiste kant boven, op een klein bordje of amuselepel. Bestrijk of overgiet de amuse met de dressing. Garneer eventueel met een flinter peterselie.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

9 Shares
Share3
Pin6
Tweet