Tonijn amuse

tonijn amuse

Zorg dat je voor deze heerlijk subtiele tonijn amuse een mooi stuk tonijn hebt en een lekkere romige, rijpe avocado. Immers lekker eten begint bij goede ingrediënten! Tonijn, komkommer en avocado is sowieso een beproefde combinatie. Je kent het vast wel van de sushi-tent. Dit is een extra leuk recept om te maken, je moet namelijk een paar bijzondere dingen doen. Lekker knutselen in de keuken dus! Je maakt 12 hapjes, die bevatten 0.65 gram koolhydraten per stuk. Daarbij moet ik wel even zeggen dat ik van de ingrediënten nog over had, dus ik denk eigenlijk dat ze ongeveer 0.5 gram khd bevatten… Gebruik je fantasie: dit kan natuurlijk ook met zalm of (vegetarische)vleeswaren met een vulling naar keuze, leuk als je laat weten wat jouw favoriete combinatie is!  

Feestelijke amuse of voorgerechtje

Tonijn is zeer geschikt om rauw te eten. Sashimi (dun gesneden rauwe vis) is de vorm die bij de meeste mensen wel bekend is. Om de tonijn in mooie plakken te kunnen snijden gebruik je uiteraard een goed scherp mes. Het snijden gaat nog makkelijker als je de tonijn even kort in de vriezer legt, hooguit 30 minuten. Vooral het pletten van de tonijn is spectaculair en leuk om te mogen doen. Als het pletten je goed afgaat dan maak je er met gemak 12 tonijnbonbons van. Je kunt de tonijn amuse ook per twee stuks serveren, heerlijk met een eenvoudige salade erbij als voorgerechtje! 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

tonijn amuse

Zo maak je de tonijn amuse

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

tonijn amuse

Tonijn amuse

Zorg dat je voor deze heerlijk subtiele tonijn amuse een mooi stuk tonijn hebt. En een lekkere romige, goed rijpe avocado.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Koelen 30 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 96.17 koolhydraten 0.65 geiwitten 3.86 gvetten 8.62 gvezels 0.56 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 hapjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing/saus

Hapjes/vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

DRESSING

  • Rooster het sesamzaad in een droge pan lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje.
  • Meng alles behalve het sesamzaad met de staafmixer of in de blender door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout. De dressing behoort zoet te zijn, dus proef en breng goed op smaak. Als je van echt pittig houdt overweeg dan een beetje wasabi of sambal.
    tonijn amuse

VULLING

  • Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer en crème fraîche door elkaar. Breng goed op smaak met zout, peper, citroensap en sojasaus.
    tonijn amuse

TONIJN PLETTEN

  • Snijd de tonijn in 12 dunne plakjes. Leg een plakje tussen huishoudfolie en plet (sla) met een koekenpan flinterdun. Probeer ze een beetje rond of vierkant te maken. Herhaal.
    tonijn amuse

HAPJES MAKEN

  • Leg een platgeslagen plakje tonijn op een stuk huishoudfolie en schep hierop een lepeltje avocadomengsel.
    tonijn amuse
  • Draai dan met behulp van het folie de tonijn met vulling tot een mooie rond hapje. Leg de tonijn amuses minstens een half uur in de koelkast, dan worden ze wat steviger.
    tonijn amuse

SERVEREN

  • Verwijder voorzichtig het folie en leg de amuse, met de mooiste kant boven, op een klein bordje of amuselepel. Roer de ½ van het sesamzaad door de dressing en giet wat dressing over de tonijn amuse. Garneer eventueel met een flinter peterselie.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top