tonijn amuse

Tonijn amuse

Zorg dat je voor deze heerlijk subtiele tonijn amuse een mooi stuk tonijn hebt en een lekkere romige, rijpe avocado. Tonijn, komkommer en avocado is een beproefde combinatie je kent het vast wel van de sushi-tent. Het is een erg leuk recept om te maken, je moet een paar bijzondere dingen doen.

Tonijn pletten

Vooral het pletten van de tonijn is spectaculair en leuk om te mogen doen. Als het pletten je goed afgaat kan je er wel 12 kleinere hapjes van maken. Je kunt twee tonijn amuses natuurlijk ook per twee serveren met een eenvoudige salade erbij als voorgerechtje. Tonijn is zeer geschikt om rauw te eten. Sashimi (dun gesneden rauwe vis) is de vorm die bij de meeste mensen wel bekend is. Om de tonijn in mooie plakken te kunnen snijden gebruik je uiteraard een goed scherp mes. Het snijden gaat nog makkelijker als je de tonijn even kort in de vriezer legt. (Hooguit 30 minuten)

Variaties op de tonijn amuse

Gebruik je fantasie: dit kan natuurlijk ook met zalm of (vegetarische)vleeswaren met een vulling naar keuze, leuk als je laat weten wat jouw favoriete combinatie is!  Ik hield minstens de helft van de dressing over en zeker ⅓ van de vulling. Ik heb wel alle koolhydraten gerekend, omdat we het als salade extra hebben gegeten. Als je dat niet doet, zelf even berekenen hoe het voor jou uitkomt. Voor het hele recept reken je op 11,9 gram koolhydraten voor 12 hapjes. Omgerekend is dat dus 1 gr khd  per tonijn amuse.

Zo maak je de tonijn amuse

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

tonijn amuse

tonijn amuse

Tonijn amuse

door Anna-Karina van Denderen
Zorg dat je voor deze heerlijk subtiele tonijn amuse een mooi stuk tonijn hebt. En een lekkere romige, goed rijpe avocado.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje
Keuken: Oosters
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 30 min
Koelen: 30 min
Totale tijd: 1 uur

Voedingswaarden

1 gram koolhydraten per stuk

Uit recept

12 hapjes

Ingrediënten

Dressing/saus
Hapjes/vulling

Bereiden

DRESSING
  • Rooster het sesamzaad in een droge pan lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje.
  • Meng alles behalve het sesamzaad met de staafmixer of in de blender door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout. De dressing behoort zoet te zijn, dus proef en breng goed op smaak. Als je van echt pittig houdt overweeg dan een beetje wasabi of sambal.
    tonijn amuse
VULLING
  • Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer en crème fraîche door elkaar. Breng goed op smaak met zout, peper, citroensap en sojasaus.
    tonijn amuse
TONIJN PLETTEN
  • Snijd de tonijn in 12 dunne plakjes. Leg een plakje tussen huishoudfolie en plet (sla) met een koekenpan flinterdun. Probeer ze een beetje rond of vierkant te maken. Herhaal.
    tonijn amuse
HAPJES MAKEN
  • Leg een platgeslagen plakje tonijn op een stuk huishoudfolie en schep hierop een lepeltje avocadomengsel.
    tonijn amuse
  • Draai dan met behulp van het folie de tonijn met vulling tot een mooie rond hapje. Leg de tonijn amuses minstens een half uur in de koelkast, dan worden ze wat steviger.
    tonijn amuse
SERVEREN
  • Verwijder voorzichtig het folie en leg de amuse, met de mooiste kant boven, op een klein bordje of amuselepel. Roer de ½ van het sesamzaad door de dressing en giet wat dressing over de tonijn amuse. Garneer eventueel met een flinter peterselie.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 



(Gezien 62 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like