Zorg dat je voor deze heerlijk subtiele tonijn amuse een mooi stuk tonijn hebt en een lekkere romige, rijpe avocado. Immers lekker eten begint bij goede ingrediënten! Tonijn, komkommer en avocado is sowieso een beproefde combinatie. Je kent het vast wel van de sushi-tent. Dit is een extra leuk recept om te maken, je moet namelijk een paar bijzondere dingen doen. Lekker knutselen in de keuken dus! Je maakt 12 hapjes, die bevatten 0.65 gram koolhydraten per stuk. Daarbij moet ik wel even zeggen dat ik van de ingrediënten nog over had, dus ik denk eigenlijk dat ze ongeveer 0.5 gram khd bevatten… Gebruik je fantasie: dit kan natuurlijk ook met zalm of (vegetarische)vleeswaren met een vulling naar keuze, leuk als je laat weten wat jouw favoriete combinatie is!
Feestelijke amuse of voorgerechtje
Tonijn is zeer geschikt om rauw te eten. Sashimi (dun gesneden rauwe vis) is de vorm die bij de meeste mensen wel bekend is. Om de tonijn in mooie plakken te kunnen snijden gebruik je uiteraard een goed scherp mes. Het snijden gaat nog makkelijker als je de tonijn even kort in de vriezer legt, hooguit 30 minuten. Vooral het pletten van de tonijn is spectaculair en leuk om te mogen doen. Als het pletten je goed afgaat dan maak je er met gemak 12 tonijnbonbons van. Je kunt de tonijn amuse ook per twee stuks serveren, heerlijk met een eenvoudige salade erbij als voorgerechtje!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de tonijn amuse
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Tonijn amuse
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dressing/saus
- 30 g sesamzaad
- 1 el citroensap
- ½ teentje knoflook
- ½ rode peper, zonder zaadlijsten voor minder pittig
- 1 el sesamolie
- 50 ml olijfolie
- zoetstof, Steviala ery bronze
- peper en zout
Hapjes/vulling
- 150 g tonijn, verse
- 1 rijpe avocado , khd geprakt
- 100 g komkommer, zonder pitjes, in blokjes
- 1 el crème fraîche
- citroensap, naar smaak
- sojasaus, tamari naar smaak
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
DRESSING
- Rooster het sesamzaad in een droge pan lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje.
- Meng alles behalve het sesamzaad met de staafmixer of in de blender door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout. De dressing behoort zoet te zijn, dus proef en breng goed op smaak. Als je van echt pittig houdt overweeg dan een beetje wasabi of sambal.
VULLING
- Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer en crème fraîche door elkaar. Breng goed op smaak met zout, peper, citroensap en sojasaus.
TONIJN PLETTEN
- Snijd de tonijn in 12 dunne plakjes. Leg een plakje tussen huishoudfolie en plet (sla) met een koekenpan flinterdun. Probeer ze een beetje rond of vierkant te maken. Herhaal.
HAPJES MAKEN
- Leg een platgeslagen plakje tonijn op een stuk huishoudfolie en schep hierop een lepeltje avocadomengsel.
- Draai dan met behulp van het folie de tonijn met vulling tot een mooie rond hapje. Leg de tonijn amuses minstens een half uur in de koelkast, dan worden ze wat steviger.
SERVEREN
- Verwijder voorzichtig het folie en leg de amuse, met de mooiste kant boven, op een klein bordje of amuselepel. Roer de ½ van het sesamzaad door de dressing en giet wat dressing over de tonijn amuse. Garneer eventueel met een flinter peterselie.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet