Zita kennen we al van twee eerdere bezoekersrecepten: de homemade hamburger en deze heerlijke zalm quiche. Nu komt daar haar super snelle witlofsoep weer bij. Het is met recht een restjesdag recept want er lag bij Zita eigenlijk alleen wat witlof in de koelkast. Maar daarom is het zeker niet minder lekker! Met een paar simpele ingrediënten kun je dus al zo’n lekker verwarmend soepje maken. Deze soep staat met een kwartiertje op tafel en bevat per kom nét iets meer dan 5 gram koolhydraten.
Variaties
Optioneel staat er een ei in het recept voor super snelle witlofsoep, je kunt dat erdoor roeren zodat je een meer gebonden soep krijgt of je bakt er een dun omeletje van. Leuk als reepjes door de soep. Zita geeft je onderaan in het recept nog meer variatietips. Ook makkelijk veganistisch te maken. De soep is dus een echte allemansvriend, serveer ‘m gerust als tussengang in een (kerst)diner. Doe de soep dan in een mooi glaasje, dat maakt het extra feestelijk. Moet je ‘m meenemen? Houd de soep dan warm in een schone thermoskan. Ter plaatse doe je de garnering erop. Hoe dan ook, veel warmte gewenst!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de super snelle witlofsoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Super snelle witlofsoep van Zita
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 stronkjes witlof, 300 g
- 1 bosui
- 500 ml (groente)bouillon, vegan
- 75 g kastanjechampignons
- scheutje slagroom, of plantaardige room
Optioneel
- 1 eieren, niet voor veganisten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de witlof en de bosui klein. Bewaar wat bosui voor de garnering. Kook de stukjes witlof en bosui samen 5 minuten in de bouillon. neem (vegan-)bospaddenstoelenbouillon voor een extra krachtige soep en groentebouillon voor een mildere soep.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bak deze zonder olie al omscheppend op hoog vuur gaar.
- Roer van het vuur af de (vegan) slagroom (en het ei*) door de soep. Pureer met de staafmixer. Verdeel de witlofsoep over 2 kommen. Garneer met de gebakken champignons en de achter gehouden bosui. Heerlijk smullen op koude dagen!
- *Het ei zorgt voor meer binding.
Variatie
- Ook lekker met blokjes gerookte zalm, (vegan)kip, ham, spek, feta of schimmelkaas als je daarvan houdt! Extra kruidig maak je de soep met tijm en rozemarijn.
- Moet het veganistisch zijn? Laat het ei achterwege en neem dan plantaardige kookroom (sojaroom) en gerookte tofublokjes als topping.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet