witlof

witlof en roodlofWitlof, roodlof, Brussels lof of chichorei is familie van andijvie en bevat veel vezels, het is een bladgroente die je zowel rauw als gekookt kan eten. Een stronkje witlof weegt gemiddeld 75 gram, daarvan komt na schoonmaken ca. 60 gram op je bord.

Bevat per 100 g: calorieën 23 kcal | koolhydraten 0.7 g | eiwitten 1.7 g | vetten 0.3 g | vezels 4g.
Bron: USDA


 

Keto witlof ovenschotel met brie

Deze keto koolhydraatarme witlof ovenschotel met brie combineert verschillende subtiele smaken, en krijgt een pittig accent door de spekjes.

witlofsalade met kaas en walnoot

Witlofsalade met kaas en walnoot

Onweerstaanbaar: witlofsalade met kaas en walnoot. Subtiel qua smaak, maar ook afwisselend genoeg wat betreft samenstelling en structuur.

Witlofsalade met blauwe kaas dressing

Witlofsalade met blauwe kaas dressing

Deze lichte witlofsalade met blauwe kaas dressing is even simpel als smaakvol. De dressing komt goed tot z'n recht als de salade-ingrediënten eenvoudig zijn.

witlof met camembert en cranberry's

Witlof met camembert en cranberry’s

Bij deze witlof met camembert en cranberry’s hebben we met weinig ingrediënten iets geweldigs getoverd. Werkelijk een sublieme combinatie van smaken!

witlofsalade schuitjes met kipstukjes

Witlofsalade schuitjes met kipstukjes

Tegenover de knapperige witlof zorgt de zachte en romige avocado voor een heerlijk mondgevoel. Deze witlofsalade is lekker licht en vrij subtiel van smaak.

tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

Een witloftaart gebakken met korst aan de onderkant zou een stuk natter zijn dan deze (omgekeerde) heerlijk kruidige tarte tatin van witlof.

Scroll naar top