Ingrediënt: witlof

14 berichten

Witlof met zalm in roomWitlof, Brussels lof of chichorei is familie van andijvie en bevat veel vezels, het is een bladgroente die je zowel rauw als gekookt kan eten. 

Bevat per 100 gr.  0,9 gr. netto khd (+3,1 gr vezels)
Bron: USDA

bietlof salade van Marjorie

Bietlof salade van Marjorie

Veel dank aan Marjorie voor dit heerlijke bordje vol met lekkers. Zij stuurde ons vorige maand als een van de eerste al haar bezoekersrecept maar […]

witlofsalade met gerookte kip

Witlofsalade met gerookte kip

Eind januari postten we een recept voor een eiwitrijke prei broccolisoep en een artikel over het belang van eiwitrijk eten tijdens de nachtdienst. We beloofden […]

witlof puntpaprika ovenschotel

Witlof paprika ovenschotel

Vorig jaar hielden we een mini onderzoekje op Facebook, daaruit bleek al dat wij beslist niet de enige zijn die van ovenschotels houden. Massaal werd […]

tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

In mijn koolhydraatrijke leven hadden we een favoriet: tarte tatin van witlof met een sausje. Die omgekeerde witloftaart was echt zó ontzettend lekker! We aten […]

witlof appelsalade

Witlof appelsalade

Appel is bij velen ‘not done’ in de koolhydraatarme keuken. Toch gebruik ik wel eens een lekker stukje knapperige appel, in deze witlof appelsalade bijvoorbeeld. […]

witlofsoep met een bootje

Witlofsoep met een bootje

Witlof of Brussels lof is het hele jaar rond verkrijgbaar, deze groente word ik nooit zat eigenlijk. De variaties zijn eindeloos, gratineren, koken, bakken, rauw […]