Lentesalade met asperges, peultjes en venkel 8

lentesalade met asperges en venkel

Zodra in onze serre de zon schijnt, krijg ik spontaan zin in voorjaarsgroente.  Zal ik je verklappen van welke salade ik heel blij kan worden? Een lentesalade natuurlijk! Een salade verveelt me sowieso nooit, maar als ik moet kiezen, geef mij dan een salade met frisgroene voorjaarskleuren én smaken. Dat treft, want die veelbelovende smaken en geuren van de lente vind je zeker in deze appetijtelijke lentesalade met asperges. Door de peultjes bevat de salade ietsje meer koolhydraten. Als bijgerecht is het recept voldoende voor vier kleinere porties (3,5 gr. koolhydraten per persoon). Indien je het met twee personen als lunch eet, reken dan 7 gr. koolhydraten per persoon.

Verse ingrediënten en tijdnood

Zoals gezegd, bomvol smaak! Het is wel van belang dat je voor deze lentesalade met verse ingrediënten werkt. Ik gebruikte heerlijk knapperige, frisse, groene asperges, malse, sappige peultjes en aromatische venkel.  De smaken en structuren van deze lentesalade vullen elkaar fantastisch aan en worden prachtig verbonden door de lichte mosterddressing en zweem van dille. Tenslotte zorgt de goede Parmezaanse kaas ervoor dat de lentesalade met asperges genoeg pit heeft.

 lentesalade met asperges en venkel 

Mijn heer Hans doet normaal gesproken elke dag boodschappen, dus met de versheid van onze ingrediënten zit het meestal wel snor. Hoewel… de laatste tijd zitten we wat in tijdnood door onze voorgenomen verhuizing. Normaal gesproken is een verhuizing al stressvol (nummer 2 in de stress top 5), maar verhuizen én een foodblog runnen vereist wel echt speciale talenten op het gebied van planning.

Ik kan echt heel goed plannen, maar ik zal jullie opbiechten dat ik (o.a. vanwege een vorm van reuma) minder goed ben in het stipt uitvoeren ervan. Gelukkig kan Hans dat veel beter! Voor onze verhuizing nemen we ruim de tijd. Want we willen het ook deze zomer een beetje gezellig houden. Dat betekent bijvoorbeeld dat we nu al steeds een beetje vooruit aan het koken zijn. Die recepten plannen we dan voor een later tijdstip in, zodat jullie de komende maanden ook lekker kunnen blijven eten. Zo kunnen wij ons rond de verhuizing ook een beetje nuttig maken.

lentesalade met asperges en venkel

 

Ook lekker:

Of bekijk de volledige Recepten-index.

lentesalade met asperges en venkel

Zo maak je zelf deze Lentesalade met asperges

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Lentesalade met asperges, peultjes en venkel

lentesalade met asperges en venkel

Door Anna-Karina Geplaatst mei 8, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4 of 2 porties
  • Koolhydraten: 3,5 - 7 gr pp (4 of 2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 3 minuten
  • Klaar in: 13 minuten

Lentesalade met heerlijk knapperige, frisse, groene asperges, malse, sappige peultjes en aromatische venkel. De smaken en structuren vullen elkaar mooi aan en worden prachtig verbonden door de lichte mosterddressing.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en schil ze eventueel met een dunschiller. Kook ze samen met de peultjes ongeveer 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit het water en spoel koud water af om het kookproces te stoppen. Zo blijven de groentes lekker knapperig en frisgroen!
  2. Schaaf de venkel zo dun mogelijk en meng het met de gehakte kruiden en de gekookte groente losjes door elkaar.
  3. Klop de ingrediënten voor de dressing tot een lobbig geheel en schep de dressing door de salade. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de lentesalade op een leuk bordje en schaaf er tot slot wat Parmezaanse kaas over.
  5. 4 kleine - bijgerecht- porties of 2 grotere - lunch- porties

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet






Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 gedachten over “Lentesalade met asperges, peultjes en venkel

  • Cynthia

    Even een vraagje. In jullie boek Zie ik veel 2 (of meer) porties staan. Betekent dit dat je er per dag 1 portie van mag eten??

  • Erna

    Een vriendin met een moestuin heeft me deze week al peultjes in het vooruitzicht gesteld, dus dit recept heb ik alvast opgeslagen, ga ik zeker maken.
    Wat dat plannen betreft, dat is zeker een talent zeg. Idee om in die saaie tijd na de verhuizing daar ook een boek over te schrijven? 😉
    Ik ben dan de eerste die het gaat lezen, mij ontbreekt nl. dat talent. Heel veel sterkte met alle drukte en vergeet niet af en toe te genieten van het prachtige weer.
    Groet, Erna.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Dank je, we zijn net terug van een midweekje op de Veluwe! Dus we kunnen er weer even tegen.
      PLANTIP 1, speciaal voor jou dan: Plan meteen bij thuiskomst je volgende bestemming; zo heb je altijd iets leuks om naar uit te kijken. Succes, en een mooi weekend gewenst Erna!