Koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

Wat een feestelijk troostvoer, deze koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis! Al die verschillende texturen doen je extra genieten. Poeh dat was een flinke hap, per portie 6 gram koolhydraten, als je er 4 porties van maakt, zoals in het recept beschreven. Maar wat ons betreft maak je de porties ietsje kleiner…, dus in plaats van 4 haal je er makkelijk 6 porties uit! Dan is het 4 gram khd per portie.

Het maken van de heerlijke rode vruchtencoulis is werkelijk kinderspel. Je pureert de vruchten eenvoudig met een staafmixer of vork. Of je draait het fruit door een passe-vite. De coulis kan verder op smaak worden gebracht. Zeven kan ook, maar ook dat is wat ons betreft nergens voor nodig. Je kunt de losse onderdelen prima vooraf maken en vlak voor consumptie de glazen samenstellen. Dat maakt dit toetje ook heel geschikt als “iedereen maakt iets” buffetje of sharing diner. 

Coulis?

Een coulis is volgens Wikipedia: “…een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel. Deze kan bestaan uit vlees, vis, (gekookte of rauwe) groenten en fruit.” De meeste mensen kennen wel een zoete coulis van gepureerd fruit die je vaak vindt op of bij je nagerecht in een restaurant. Variërend van enkele druppels ter decoratie tot een enorme lading (veel te) zoete saus over ijs. Andere beroemde gerechten zijn de Franse Flan met een coulis van rode vruchten en de Italiaanse panna cotta met  vruchtencoulis. 

Wij maakten vandaag dus een koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis. Altijd mooi, vind je niet, zo’n laagjestoetje in een glas? We lieten de rode vruchtencoulis lekker puur en gebruikten ook deze kokoskoekjes in de vulling. In plaats van de koekjes zou je ook gebakken (eiwit)schuimpjes, homemade granola of gehakte noten kunnen nemen. 

♥ Ook lekker:

koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

 

Zo maak je koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

Koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

Door: Anna-Karina van Denderen
Voor deze koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis, meng je de mascarpone met eidooiers, dat wordt superromig. Echt een heerlijk dessert om een feestelijke avond mee af te sluiten!
4.5 van 2 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 597.13 kcalkoolhydraten 6.08 geiwitten 10.85 gvetten 58.47 gvezels 1.72 g
Gang Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken Europees
Trefwoord foodswap, fruit, gebak zoet, koek en snoep, knutselen in de keuken, vetbom
Voorbereidingstijd 10 min
Koekjes maken 15 min
Totale tijd 25 min
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

Ingrediënten

Rode vruchtencoulis

Mascarponeroom

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de kokos koekjes. Snijd 8 koekjes in kleine vierkantjes.
  • Klop de slagroom stijf met zoetstof. (of doe het in een sifon zoals wij deden)

Rode vruchtencoulis

  • (Verwarm het diepvriesfruit en laat afkoelen) Meng het fruit met 1 el water en pureer met de staafmixer fijn. Eventueel kun je de coulis binden met wat konjacpoeder.

Mascarponeroom

  • Roer de mascarpone los met de eidooiers en Steviala Ery Bronze. Meng er vanille naar smaak door, dat kan essence zijn of verse vanille uit een peul. Proef of het zoet genoeg is.

Samenstellen van de trifle

  • Verdeel de mascarponeroom over 4 glazen, vervolgens een laagje kokos koek erop, dan de rode vruchtencoulis en sluit af met een lekkere toef slagroom.
    koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis
  • Genieten!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anneke van tupperanneke.nl
Anneke van tupperanneke.nl
1 maand geleden

Ik las bij je mug cakes in de magnetron dat ze te droog waren. Iets wat je klaar maakt in de magnetron gaart altijd na. Kook je bijvoorbeeld 6 min dan gaart het nog 2 min na. Dus 1/3 van de kooktijd. Het materiaal waarin je kookt speelt ook een rol. Glas en aardewerk gaan microgolven moeilijker door heen. Kooktijd duurt daarom langer. anneke

Erna
Erna
1 maand geleden

Wat is ‘konjacpoeder’? Ik heb geprobeert door te klicken, maar dat wil ie niet. Heb er nog nooit van gehoord, dus ben benieuwd. Hoewel de naam er aan doet denken is het vast niet iets met alcohol ;-))