Koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

Wat een feestelijk troostvoer, deze koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis! Al die verschillende texturen doen je extra genieten. Poeh dat was een flinke hap, per portie 6 gram koolhydraten, als je er 4 porties van maakt, zoals in het recept beschreven. Maar wat ons betreft maak je de porties ietsje kleiner…, dus in plaats van 4 haal je er makkelijk 6 porties uit! Dan bevat het 4 gram khd per portie.

Het maken van de heerlijke rode vruchtencoulis is werkelijk kinderspel. Je pureert de vruchten eenvoudig met een staafmixer of vork. Of je draait het fruit door een passe-vite. De coulis kan verder op smaak worden gebracht. Zeven kan ook, maar ook dat is wat ons betreft nergens voor nodig. Je kunt de losse onderdelen prima vooraf maken en vlak voor consumptie de glazen samenstellen. Dat maakt dit toetje ook heel geschikt als “iedereen maakt iets” buffetje of sharing diner. 

Coulis?

Een coulis is volgens Wikipedia: “…een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel. Deze kan bestaan uit vlees, vis, (gekookte of rauwe) groenten en fruit.” De meeste mensen kennen wel een zoete coulis van gepureerd fruit die je vaak vindt op of bij je nagerecht in een restaurant. Variërend van enkele druppels ter decoratie tot een enorme lading (veel te) zoete saus over ijs. Andere beroemde gerechten zijn de Franse Flan met een coulis van rode vruchten en de Italiaanse panna cotta met  vruchtencoulis. 

Wij maakten vandaag dus een koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis. Altijd mooi, vind je niet, zo’n laagjestoetje in een glas? We lieten de rode vruchtencoulis lekker puur en gebruikten ook deze kokoskoekjes in de vulling. In plaats van de koekjes zou je ook gebakken (eiwit)schuimpjes, homemade granola of gehakte noten kunnen nemen. 


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

Zo maak je koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

Koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis

Voor deze koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis, meng je de mascarpone met eidooiers, dat wordt superromig. Echt een heerlijk dessert om een feestelijke avond mee af te sluiten!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Koekjes maken 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 597.13 koolhydraten 6.08 geiwitten 10.85 gvetten 58.47 gvezels 1.72 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Rode vruchtencoulis

Mascarponeroom

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de kokos koekjes. Snijd 8 koekjes in kleine vierkantjes.
  • Klop de slagroom stijf met zoetstof. (of doe het in een sifon zoals wij deden)

Rode vruchtencoulis

  • (Verwarm het diepvriesfruit en laat afkoelen) Meng het fruit met 1 el water en pureer met de staafmixer fijn. Eventueel kun je de coulis binden met wat konjacpoeder.

Mascarponeroom

  • Roer de mascarpone los met de eidooiers en Steviala Ery Bronze. Meng er vanille naar smaak door, dat kan essence zijn of verse vanille uit een peul. Proef of het zoet genoeg is.

Samenstellen van de trifle

  • Verdeel de mascarponeroom over 4 glazen, vervolgens een laagje kokos koek erop, dan de rode vruchtencoulis en sluit af met een lekkere toef slagroom.
    koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis
  • Genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


4 gedachten over “Koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis”

  1. Anneke van tupperanneke.nl

    Ik las bij je mug cakes in de magnetron dat ze te droog waren. Iets wat je klaar maakt in de magnetron gaart altijd na. Kook je bijvoorbeeld 6 min dan gaart het nog 2 min na. Dus 1/3 van de kooktijd. Het materiaal waarin je kookt speelt ook een rol. Glas en aardewerk gaan microgolven moeilijker door heen. Kooktijd duurt daarom langer. anneke

  2. Wat is ‘konjacpoeder’? Ik heb geprobeert door te klicken, maar dat wil ie niet. Heb er nog nooit van gehoord, dus ben benieuwd. Hoewel de naam er aan doet denken is het vast niet iets met alcohol ;-))

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top