Wat een feestelijk troostvoer, deze koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis! Al die verschillende texturen doen je extra genieten. Poeh dat was een flinke hap, per portie 6 gram koolhydraten, als je er 4 porties van maakt, zoals in het recept beschreven. Maar wat ons betreft maak je de porties ietsje kleiner…, dus in plaats van 4 haal je er makkelijk 6 porties uit! Dan bevat het 4 gram khd per portie.
Het maken van de heerlijke rode vruchtencoulis is werkelijk kinderspel. Je pureert de vruchten eenvoudig met een staafmixer of vork. Of je draait het fruit door een passe-vite. De coulis kan verder op smaak worden gebracht. Zeven kan ook, maar ook dat is wat ons betreft nergens voor nodig. Je kunt de losse onderdelen prima vooraf maken en vlak voor consumptie de glazen samenstellen. Dat maakt dit toetje ook heel geschikt als “iedereen maakt iets” buffetje of sharing diner.
Coulis?
Een coulis is volgens Wikipedia: “…een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel. Deze kan bestaan uit vlees, vis, (gekookte of rauwe) groenten en fruit.” De meeste mensen kennen wel een zoete coulis van gepureerd fruit die je vaak vindt op of bij je nagerecht in een restaurant. Variërend van enkele druppels ter decoratie tot een enorme lading (veel te) zoete saus over ijs. Andere beroemde gerechten zijn de Franse Flan met een coulis van rode vruchten en de Italiaanse panna cotta met vruchtencoulis.
Wij maakten vandaag dus een koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis. Altijd mooi, vind je niet, zo’n laagjestoetje in een glas? We lieten de rode vruchtencoulis lekker puur en gebruikten ook deze kokoskoekjes in de vulling. In plaats van de koekjes zou je ook gebakken (eiwit)schuimpjes, homemade granola of gehakte noten kunnen nemen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme trifle met rode vruchtencoulis
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 8 stuks kokos koekjes, < klik voor recept
- 250 ml slagroom
- zoetstof, naar eigen keus en smaak
Rode vruchtencoulis
- 100 g rode vruchtenmix, vers of diepvries
- 1 el water
- 3 snufjes konjacpoeder, optioneel
Mascarponeroom
- 250 g mascarpone
- 2 eidooiers, (van de eiwitten kun je schuim maken)
- 25 g Steviala ery-bronze, naar smaak
- vanille, naar smaak, vers uit een peul of 1 tl essence
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Maak de kokos koekjes. Snijd 8 koekjes in kleine vierkantjes.
- Klop de slagroom stijf met zoetstof. (of doe het in een sifon zoals wij deden)
Rode vruchtencoulis
- (Verwarm het diepvriesfruit en laat afkoelen) Meng het fruit met 1 el water en pureer met de staafmixer fijn. Eventueel kun je de coulis binden met wat konjacpoeder.
Mascarponeroom
- Roer de mascarpone los met de eidooiers en Steviala Ery Bronze. Meng er vanille naar smaak door, dat kan essence zijn of verse vanille uit een peul. Proef of het zoet genoeg is.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik las bij je mug cakes in de magnetron dat ze te droog waren. Iets wat je klaar maakt in de magnetron gaart altijd na. Kook je bijvoorbeeld 6 min dan gaart het nog 2 min na. Dus 1/3 van de kooktijd. Het materiaal waarin je kookt speelt ook een rol. Glas en aardewerk gaan microgolven moeilijker door heen. Kooktijd duurt daarom langer. anneke
Klopt helemaal, maar ik heb de tijd en vind ze uit de oven ook lekkerder.
Wat is ‘konjacpoeder’? Ik heb geprobeert door te klicken, maar dat wil ie niet. Heb er nog nooit van gehoord, dus ben benieuwd. Hoewel de naam er aan doet denken is het vast niet iets met alcohol ;-))
Opgelost, de link werkt nu wel!