Een van de vele overheerlijke gerechten uit de favoriete Indonesische keuken van Marloes. Haar versie van Ajam Rica Rica, hete kip is echt voor liefhebbers van zeer pittig eten bedoeld. Reken voor de hete kip 3.8 gram koolhydraten per portie. Heerlijk met wat neutrale bloemkoolrijst, met alleen een snufje zout. En daarnaast een frisse groente als komkommer, kies voor deze zoetzure komkommer (of deze salade) voor een goede balans in smaken.
Hete kip uit de slowcooker of niet…
Marloes gaart de hete kip in de slowcooker, maar het kan ook in een lekker ouderwetse braadpan op laag vuur. In het recept hebben we 3 uur aangehouden. Dat is de tijd voor de braadpan en de slowcooker hoge stand, maar op de lage stand van de slowcooker kan de gaartijd van de Ajam Rica Rica best oplopen tot 8 uur.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je Ajam Rica Rica, hete kip van Marloes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Ajam Rica Rica, hete kip van Marloes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Boemboe (kruidenmengsel)
- 1 ui, gesnipperd
- 3 rode peper, of sambal
- 5 cm gemberwortel, geraspt
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 1 limoen, sap en rasp
- kneepje citroensap
- stukje trassi, ter grootte van een 2 euro munt
- 3 el passata
Bakken & garen
- 2 stengels citroengras, gekneusd (sereh)
- 3 blaadjes limoenblad, (djeroek poeroet)
- 1 el bouillonpoeder
- 150 ml water
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd bij gebruik van kipfilet grote stukken. Bak de kip krokant in een braadpan met olie. Doe over in de slowcooker.
Boemboe maken (kruidenmengsel -pasta)
- Maak een boemboe van de gesnipperde ui, rode pepers (met of zonder zaadjes), geraspte gember en knoflook, sap en rasp van de limoen, citroensap, trassi en de passata in de keukenmachine of met een vijzel.
Bakken en garen
- Fruit de boemboe samen met het citroengras en limoenblad 5 minuten met een beetje olie in de (kip)braadpan. Verdeel dit alles over de kip in de slowcooker. Strooi de bouillonpoeder erover en giet het water erbij. Doe de deksel erop en laat het op de hoge stand ongeveer 3 uur sudderen of op de lage stand ongeveer 6-8 uur.
Geen slowcooker?
- Heb je geen slowcooker? Gaar de ajam rica rica dan in de braadpan. Minimaal 3 uur op laag vuur sudderen. Gebruik eventueel een sudderplaatje.
- Serveer de ajam rica rica met bloemkoolrijst en zoetzure komkommer (of deze salade) voor een goede balans in smaken.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet