Zalm quiche van Zita

Zalm quiche van Zita

Wat een vrolijk bordje nietwaar? Onze trouwe bezoeker Zita maakte een heerlijke zalm quiche met onze taartbodem, zie link in het recept. Volgens Zita is deze helemaal onweerstaanbaar als je er ook nog stukjes (voorgekookte) asperges aan toevoegt. Dat lijkt me inderdaad ook heerlijk! Misschien moeten we die als variant binnenkort maar eens gaan maken. Het recept is voldoende voor 2 dinerporties, zie voedingswaarden in het recept. Of je maakt er 8 snackporties van om uit te delen of een feestje. Hoe dan ook, smullen!

Advertentie

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zalm quiche van Zita

Zo maak je deze Zalm quiche van Zita

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Zalm quiche van Zita

5 van 1 stem
Zalm quiche van Zita
Door: Zita van der Heyden
Te lekker als warme maaltijd, maar de zalm quiche is ook heerlijk als snack!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per dinerportie. 
kcal 1659.9 koolhydraten 11.05 geiwitten 76.9 gvetten 139.8 gvezels 18.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 diner-porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

VOOR DE BODEM (Ø 28 cm)

VOOR DE VULLING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Bezoekersrecept van Zita

Vulling

  • Snipper het uitje en bak het even aan in wat olie.
  • Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de zalm in stukjes. Hak de dille fijn.
  • Verdeel de Parmezaanse kaas over de voorgebakken bodem. Vervolgens plakjes tomaat, zalm en de gebakken uitjes. Strooi de dille erover.
  • Klop de eieren met de slagroom, peper en zout en verdeel over de bodem.
  • Bak de zalm quiche nog een klein half uur op 180 °C.
  • Smullen maar!

Tip van Zita

  • Aan de vulling kun je eventueel ook nog (voorgekookte) asperges toevoegen, dan is het niet te weerstaan!
  • Je kunt ook 8 snackporties uit het recept halen. Dan bevatten ze 2,76 gram koolhydraten per stuk.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Scroll naar boven