Wat een vrolijk bordje nietwaar? Onze trouwe bezoeker Zita maakte een heerlijke zalm quiche met onze taartbodem, zie link in het recept. Volgens Zita is deze helemaal onweerstaanbaar als je er ook nog stukjes (voorgekookte) asperges aan toevoegt. Dat lijkt me inderdaad ook heerlijk! Misschien moeten we die als variant binnenkort maar eens gaan maken. Het recept is voldoende voor 2 dinerporties, zie voedingswaarden in het recept. Of je maakt er 8 snackporties van om uit te delen of een feestje. Hoe dan ook, smullen!
Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!
Bekijk hier alle bezoekersrecepten!
Zo maak je deze Zalm quiche van Zita
Laat je het even weten nadat je de zalm quiche gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!
Bezoekersrecept
Zalm quiche van Zita

Voedingswaarde
Ingrediënten
VOOR DE BODEM (Ø 28 cm)
- 50 g roomboter (gras) - gesmolten
- 50 g lijnzaad - heel zelf grof malen of in een vijzel
- 1 tl bakpoeder - (wijnsteen)
- 200 g amandelmeel
- 2 ei
- ⅓ tl zout - naar smaak
VOOR DE VULLING
- 1 ui
- olijfolie
- 4 el Parmezaanse kaas - geraspt
- 2 tomaat
- 200 g gerookte zalm
- handje dille - vers gehakt, of 2 tl gedroogd
- 4 ei
- 100 ml slagroom
- peper en zout
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
Bezoekersrecept van Zita
- Voor de zalm quiche gebruikte ik deze hartige taartbodem: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarme-hartige-taartbodem/
Vulling
- Snipper het uitje en bak het even aan in wat olie.
- Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de zalm in stukjes. Hak de dille fijn.
- Verdeel de Parmezaanse kaas over de voorgebakken bodem. Vervolgens plakjes tomaat, zalm en de gebakken uitjes. Strooi de dille erover.
- Klop de eieren met de slagroom, peper en zout en verdeel over de bodem.
- Bak de zalm quiche nog een klein half uur op 180 °C.
- Smullen maar!
Tip van Zita
- Aan de vulling kun je eventueel ook nog (voorgekookte) asperges toevoegen, dan is het niet te weerstaan!
- Je kunt ook 8 snackporties uit het recept halen. Dan bevatten ze 2,76 gram koolhydraten per stuk.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |