Zalm quiche van Zita

Zalm quiche van Zita

Wat een vrolijk bordje nietwaar? Onze trouwe bezoeker Zita maakte een heerlijke zalm quiche met onze taartbodem, zie link in het recept. Volgens Zita is deze helemaal onweerstaanbaar als je er ook nog stukjes (voorgekookte) asperges aan toevoegt. Dat lijkt me inderdaad ook heerlijk! Misschien moeten we die als variant binnenkort maar eens gaan maken. Het recept is voldoende voor 2 dinerporties, zie voedingswaarden in het recept. Of je maakt er 8 snackporties van om uit te delen of een feestje. Hoe dan ook, smullen!


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

Zalm quiche van Zita

Zo maak je deze Zalm quiche van Zita

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Zalm quiche van Zita

Zalm quiche van Zita
Door: Zita van der Heyden
Te lekker als warme maaltijd, maar de zalm quiche is ook heerlijk als snack!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per dinerportie. 
calorieën 1659.9 kcalkoolhydraten 11.05 geiwitten 76.9 gvetten 139.8 gvezels 18.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 diner-porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

VOOR DE BODEM (Ø 28 cm)

VOOR DE VULLING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Bezoekersrecept van Zita

Vulling

  • Snipper het uitje en bak het even aan in wat olie.
  • Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de zalm in stukjes. Hak de dille fijn.
  • Verdeel de Parmezaanse kaas over de voorgebakken bodem. Vervolgens plakjes tomaat, zalm en de gebakken uitjes. Strooi de dille erover.
  • Klop de eieren met de slagroom, peper en zout en verdeel over de bodem.
  • Bak de zalm quiche nog een klein half uur op 180 °C.
  • Smullen maar!

Tip van Zita

  • Aan de vulling kun je eventueel ook nog (voorgekookte) asperges toevoegen, dan is het niet te weerstaan!
  • Je kunt ook 8 snackporties uit het recept halen. Dan bevatten ze 2,76 gram koolhydraten per stuk.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top