Zalm quiche van Zita

Zalm quiche van Zita

Wat een vrolijk bordje nietwaar? Onze trouwe bezoeker Zita maakte een heerlijke zalm quiche met onze taartbodem, zie link in het recept. Volgens Zita is deze helemaal onweerstaanbaar als je er ook nog stukjes (voorgekookte) asperges aan toevoegt. Dat lijkt me inderdaad ook heerlijk! Misschien moeten we die als variant binnenkort maar eens gaan maken. Het recept is voldoende voor 2 dinerporties, zie voedingswaarden in het recept. Of je maakt er 8 snackporties van om uit te delen of een feestje. Hoe dan ook, smullen!


Heb je zelf ook een lekker (voor ons onbekend) recept? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina.
Alle bezoekersrecepten 

Zalm quiche van Zita


Zo maak je deze Zalm quiche van Zita

Laat je het even weten nadat je de zalm quiche gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Zalm quiche van Zita
Recept afdrukken Bewaren
5 van 1 stem

Zalm quiche van Zita

Bezoekersrecept

Door: Zita van der Heyden
Te lekker als warme maaltijd, maar de zalm quiche is ook heerlijk als snack!
Voorbereiden30 min
Koken/oven30 min
Totaal1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: ovengerecht, quiche & hartige taarten

Voedingswaarden

Per dinerportie. 
Calorieën 1659.9 kcal
Koolhydraten 11.05 g
Eiwit 76.9 g
Vetten 139.8 g
Vezels 18.85 g

Uit recept:

2 diner-porties

Ingrediënten

VOOR DE BODEM (Ø 28 cm)

VOOR DE VULLING

Bereiden

Bezoekersrecept van Zita

Vulling

  • Snipper het uitje en bak het even aan in wat olie.
  • Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de zalm in stukjes. Hak de dille fijn.
  • Verdeel de Parmezaanse kaas over de voorgebakken bodem. Vervolgens plakjes tomaat, zalm en de gebakken uitjes. Strooi de dille erover.
  • Klop de eieren met de slagroom, peper en zout en verdeel over de bodem.
  • Bak de zalm quiche nog een klein half uur op 180 °C.
  • Smullen maar!

Tip van Zita

  • Aan de vulling kun je eventueel ook nog (voorgekookte) asperges toevoegen, dan is het niet te weerstaan!
  • Je kunt ook 8 snackporties uit het recept halen. Dan bevatten ze 2,76 gram koolhydraten per stuk.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 139 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like