venkelsoep met zalm

Venkelsoep met zalm

Een heerlijk fris en romig zomersoepje is deze venkelsoep met zalm. De soep heeft een overzichtelijke ingrediëntenlijst dus is makkelijk te maken. De subtiele anijssmaak van de venkel past eigenlijk bij elke vis, maar de combinatie met de stoere smaak van gerookte zalm is gewoon perfect, weinig meer aan doen dus.

Deze venkelsoep met zalm is een aangepaste koolhydraatarme versie van een Allerhande recept. Het originele recept bevatte 8 gr. khd en mijn versie 1,9 khd. Ik gebruik geen bloem om te binden en geen koemelk maar ongezoete amandelmelk. Amandelmelk kan je zelf maken, maar dat is nogal een klus. De amandelmelk van Provamel is lekker romig en het meest natuurlijk; die bevat alleen water, amandelen en een snufje zout (0,2 gr. khd per 100 ml.) Andere merken bevatten diverse andere toevoegingen en komen op 10x zoveel khd. 2 gr. NB: koemelk bevat 4,5 gr. khd per 100 ml. In het algemeen geldt: lees etiketten als je je kennis rondom koolhydraten en ingrediënten wilt aanvullen, dat is heel leerzaam.

 Klik voor vergrotingen

Zo maak je de venkelsoep met zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Venkelsoep met zalm


venkelsoep met zalm

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juni 10, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 kommen
  • Koolhydraten: 1,9 per kom (4 kommen uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Een heerlijk fris en romig zomersoepje is deze venkelsoep met zalm. De subtiele anijssmaak van de venkel met de stoere smaak van gerookte zalm is perfect.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de sjalot en bak in de olijfolie in 3 minuten glazig. Verwijder van de venkel eerst de uitgedroogde delen van de stengels en een plakje van de onderkant. Halveer de venkelknol en snijd die in dunne repen. Het fijne groen kan je trouwens nog prima in een salade gebruiken of als garnering als je geen dille hebt.
  2. Voeg de gesneden venkel toe en bak deze 5 minuten mee. Verkruimel de bouillontablet in de pan en schenk het water en amandelmelk erbij. Breng de soep aan de kook, let op de amandelmelk gaat enorm schuimen dus draai het vuur onmiddellijk laag zodra deze kookt. Laat de soep 10 minuten heel zachtjes koken tot de venkel gaar is.
  3. Snijd ondertussen de zalm in reepjes en zoek een paar mooie takjes dille uit. Zet ook alvast de soepkommen klaar.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer zo glad als je zelf wilt, ik liet er een paar stukjes venkel in zitten. Ik heb de soep verder niet gebonden, als je dat wel wilt kan dat het best met een beetje johannesbroodpitmeel. Breng nog verder op smaak met wat peper uit de molen. Schep de soep in de kommen en verdeel de zalm en dille erover. De volgende keer doe ik er nog een lepeltje half geslagen slagroom op, dat staat nog mooier. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 gedachten over “Venkelsoep met zalm”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

71 Shares
Share45
Pin26
Tweet