venkelsoep met zalm

Venkelsoep met zalm

Hou je van een frisse én romige soep? Dan is deze venkelsoep met zalm echt iets voor jou. Deze soep heeft een bijzonder overzichtelijke ingrediëntenlijst en is dus ook makkelijk te maken. De subtiele anijssmaak van de venkel past eigenlijk bij elke vis, maar de combinatie met de stoere smaak van gerookte zalm is gewoon perfect, weinig meer aan doen dus. Deze venkelsoep met zalm is een aangepaste koolhydraatarme versie van een Allerhande recept. Het originele recept bevatte 8 gram koolhydraten en onze omgebouwde versie slechts 2 gram. Dat komt doordat we geen bloem gebruiken om te binden en geen koemelk maar ongezoete amandelmelk. Amandelmelk kan je zelf maken, maar dat is nogal een klus. Dus die hebben we gekocht, let echter wel even op welke je koopt.

Amandelmelk zonder toevoegingen!

De amandelmelk van Provamel is lekker romig en het meest natuurlijk; die bevat alleen water, amandelen en een snufje zout (0,2 gr. khd per 100 ml.) Andere merken bevatten diverse andere toevoegingen en komen op 10 x zoveel koolhydraten NB: koemelk bevat 4,5 gr. khd per 100 ml. In het algemeen geldt: lees etiketten als je je kennis rondom koolhydraten en ingrediënten wilt aanvullen, dat is heel leerzaam.

venkelsoep met zalm

venkelsoep met zalm

 

Zo maak je de koolhydraatarme venkelsoep met zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

venkelsoep met zalm

Venkelsoep met zalm

Een heerlijk fris en romig zomersoepje is deze venkelsoep met zalm. De subtiele anijssmaak van de venkel met de stoere smaak van gerookte zalm is perfect.
Afdrukken Reacties
Gang: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, soep
Voorbereiden: 5 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2 gram koolhydraten per kom
Uit recept: 4 kommen

Ingrediënten

Bereiden

  • Snipper het uitje en bak in een soeppan in roomboter glazig.
  • Verwijder de vingers van de venkel en snijd een plakje van de onderkant. Halveer de knol en snijd in dunne repen. Bak 5 minuten mee met het uitje. Voeg bouillon en amandelmelk toe en breng de soep aan de kook en laat 10 minuten heel zachtjes koken tot de venkel gaar is.
  • Snijd ondertussen de zalm in reepjes.
  • Pureer de soep met een staafmixer zo glad als je zelf wilt, proef en breng op smaak met wat peper uit de molen. Schep de soep in de kommen en verdeel de zalm en dille erover.
  • De volgende keer doe ik er nog een lepeltje half geslagen slagroom op, dat staat nog mooier. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties op “Venkelsoep met zalm”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

146 Shares
Share76
Pin70
Tweet