Venkelsoep met zalm

venkelsoep met zalm

Hou je van een frisse én romige soep? Dan is deze venkelsoep met zalm echt iets voor jou. Deze soep heeft een bijzonder overzichtelijke ingrediëntenlijst en is dus ook super makkelijk om te maken. De subtiele anijssmaak van de venkel past eigenlijk bij elke vis, maar de combinatie met de stoere smaak van gerookte zalm is gewoon perfect, weinig meer aan doen dus. We gebruiken amandelmelk in het recept. Amandelmelk kan je ook zelf maken, maar dat is nogal een klus. Dus die hebben we gekocht, let echter wel even op welke je koopt. Als je de juiste hebt dan bevat deze frisse soep per kom
118.17 kcal ⋆ koolhydraten 3 g ⋆ eiwitten 6.92 g ⋆ vetten 7.3 g ⋆ vezels 2.6 g. Verrukkelijke lunch of voorgerecht!

Amandelmelk zonder toevoegingen!

De amandelmelk van Provamel is lekker romig en het meest natuurlijk; die bevat alleen water, amandelen en een snufje zout. Veel andere merken bevatten diverse toevoegingen en komen op een veelvoud van het aantal koolhydraten. In het algemeen geldt: lees de achterkant van de etiketten als je je kennis rondom koolhydraten en ingrediënten wilt aanvullen, dat is heel leerzaam.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

venkelsoep met zalm
venkelsoep met zalm

Zo maak je de koolhydraatarme venkelsoep met zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

venkelsoep met zalm

Venkelsoep met zalm

Een heerlijk fris en romig soepje is deze venkelsoep met zalm. De subtiele anijssmaak van de venkel met de stoere smaak van gerookte zalm is perfect voor de zomer en lekker licht in de winter.
5 van 4 stemmen
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, soep
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per kom
kcal 118.17 koolhydraten 3 geiwitten 6.92 gvetten 7.3 gvezels 2.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 kommen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper het uitje en bak in een soeppan met een klontje roomboter glazig.
  • Verwijder de vingers van de venkel en snijd een plakje van de onderkant. Halveer de knol en snijd in dunne repen. Bak 5 minuten mee met het uitje. Voeg bouillon en amandelmelk toe en breng de soep aan de kook en laat 10 minuten heel zachtjes koken tot de venkel gaar is.
  • Snijd ondertussen de zalm in reepjes.
  • Pureer de soep met een staafmixer zo glad als je zelf wilt, proef en breng op smaak met wat peper uit de molen. Schep de soep in de kommen en verdeel de zalm en dille erover.
  • De volgende keer doe ik er nog een lepeltje half geslagen slagroom op, dat staat nog mooier. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


9 gedachten over “Venkelsoep met zalm”

  1. Bij gebrek aan zin; venkelsoep in plaats van venkeltaart met geitenkaas.
    Bij gebrek aan zalm en slagroom; de zachte geitenkaas van de taart door de soep.
    Helemaal geen verkeerde keuze 🙂

  2. Kan ik in plaatst van amandelmelk ook kokosmelk gebruiken of is dat qua smaak niet lekker met venkel?

  3. 5 sterren
    Zalige soep! En zo snel gemaakt! Ik ben allerlei recepten aan het verzamelen van gerechten die ik graag regelmatig wil eten als ik zeer binnenkort echt streng aan het koolhydraatarme eten wil houden. Dit recept komt zeker op die lijst. Bedankt.

    1. En dan te bedenken dat veel mensen nog nooit venkel hebben gegeten, ik vind het zelf ook zalig! PS: Streng is geen doel op zich toch? Beter een manier kiezen die je goed bevalt en je ook structureel kunt volhouden.

      1. Dat is helemaal waar. Gisteren heb ik de soep weer gemaakt. Ik kreeg vrienden te eten. Ze willen het recept! ?? Viel dus goed in de smaak. En ook de hoofdmaaltijd was koolhydraatarm maar dat viel ze niet eens op. En ook daarvan willen ze de recepten graag hebben. Bewijs dat het gewoon heerlijk eten is.
        Groetjes Thea

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top