homemade hamburger van Zita

Homemade hamburger, van Zita

Bezoekersrecept van de maand september 2020. Zita stuurde al eerder dit heerlijke Zalm quiche recept in, vandaag deelt ze haar recept voor een lekker sappige homemade hamburger met jullie. Na wat experimenteren is ze uiteindelijk op dit recept uitgekomen. Zita bakt de burger gewoon in de koekenpan, maar je kunt ‘m uiteraard ook tussen de tafelgrill leggen of op de barbecue grillen. Wil je het aantal koolhydraten verder beperken? Neem dan in plaats van de haverzemelen wat psyliumvezel, dat bindt ook. 

Advertentie

Burgers in soorten

Bij (vlees)hamburgers denk ik zelf vooral aan zomer, dat zal wel komen dat ik het vooral associeer met barbecueën. Maar een  lekkere burger kan natuurlijk in elk seizoen!  En burgers hoeven zeker niet alleen van vlees te zijn. Tegenwoordig kijkt er toch vrijwel niemand meer raar op van een groenteburger of vegetarische hamburger? Wij hebben zelf ook al een heel stel lekkere burgers online staan. En daar komt nu deze homemade hamburger van Zita bij!

Onze trouwe fans weten dat wij zelf nauwelijks echt vlees eten (wel soms vis). Dat zijn natuurlijk persoonlijke keuzes. We willen graag een vergelijking met jullie delen. Deze homemade hamburger van Zita bevat 4.6 gram koolhydraten. Wij eten zelf regelmatig een Mc2 burger van de vegetarische slager, die bevat 5.4 gram koolhydraten per stuk.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

homemade hamburger van Zita

Zo maak je de homemade hamburger, van Zita

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Homemade hamburger, van Zita

5 van 1 stem
homemade hamburger van Zita
Door: Zita van der Heyden
Soms heeft een mens gewoon zo'n zin in een sappige homemade hamburger! Deze is erg lekker en je kunt uiteraard toevoegen wat je wilt, kaas, uien, bedenk het maar. Eet smakelijk!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per hamburger inclusief garnituur 
kcal 394.1 koolhydraten 4.6 geiwitten 27.6 gvetten 29.8 gvezels 2 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 flinke hamburger

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren met

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Hamburger maken

  • Meng gehakt, ei en haverzemelen met een vork door elkaar, als het nog te nat is, voeg nog wat zemelen toe. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Vorm er een burger van, stevig aandrukken. Je kunt uiteraard ook twee kleine plattere hamburgertjes maken, dan is het nog sneller klaar.

Bakken/grillen

  • Bak of grill de hamburger (neem er even de tijd voor!) aan weerskanten en helemaal gaar. Als 1 kant gebakken is, kun je er eventueel een plak kaas opleggen.

Serveren

  • Leg ondertussen slablad op een bordje, mayo en ketchup erover, plakjes tomaat erbij. Die heerlijke homemade hamburger erop en smullen maar.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven