Bezoekersrecept van de maand september 2020. Zita stuurde al eerder dit heerlijke Zalm quiche recept in, vandaag deelt ze haar recept voor een lekker sappige homemade hamburger met jullie. Na wat experimenteren is ze uiteindelijk op dit recept uitgekomen. Zita bakt de burger gewoon in de koekenpan, maar je kunt ‘m uiteraard ook tussen de tafelgrill leggen of op de barbecue grillen. Wil je het aantal koolhydraten verder beperken? Neem dan in plaats van de haverzemelen wat psyliumvezel, dat bindt ook.
Burgers in soorten
Bij (vlees)hamburgers denk ik zelf vooral aan zomer, dat zal wel komen dat ik het vooral associeer met barbecueën. Maar een lekkere burger kan natuurlijk in elk seizoen! En burgers hoeven zeker niet alleen van vlees te zijn. Tegenwoordig kijkt er toch vrijwel niemand meer raar op van een groenteburger of vegetarische hamburger? Wij hebben zelf ook al een heel stel lekkere burgers online staan. En daar komt nu deze homemade hamburger van Zita bij!
Onze trouwe fans weten dat wij zelf nauwelijks echt vlees eten (wel soms vis). Dat zijn natuurlijk persoonlijke keuzes. We willen graag een vergelijking met jullie delen. Deze homemade hamburger van Zita bevat 4.6 gram koolhydraten. Wij eten zelf regelmatig een Mc2 burger van de vegetarische slager, die bevat 5.4 gram koolhydraten per stuk.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de homemade hamburger, van Zita
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Homemade hamburger, van Zita
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g gehakt, runder
- 1 eieren
- 1 el haverzemelen, (5 gram)
- paprikapoeder, naar smaak
- peper en zout, naar smaak
Serveren met
- 1 blad ijsbergsla
- 3 plakjes tomaat
- mayonaise, naar smaak
- tomatenketchup, naar smaak Hilly Billy (zonder suiker)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Hamburger maken
- Meng gehakt, ei en haverzemelen met een vork door elkaar, als het nog te nat is, voeg nog wat zemelen toe. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Vorm er een burger van, stevig aandrukken. Je kunt uiteraard ook twee kleine plattere hamburgertjes maken, dan is het nog sneller klaar.
Bakken/grillen
- Bak of grill de hamburger (neem er even de tijd voor!) aan weerskanten en helemaal gaar. Als 1 kant gebakken is, kun je er eventueel een plak kaas opleggen.
Serveren
- Leg ondertussen slablad op een bordje, mayo en ketchup erover, plakjes tomaat erbij. Die heerlijke homemade hamburger erop en smullen maar.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet