homemade hamburger van Zita

Homemade hamburger, van Zita

Zita stuurde al eerder dit heerlijke Zalm quiche recept in, vandaag deelt ze haar recept voor een lekker sappige homemade hamburger met jullie. Na wat experimenteren is ze uiteindelijk op dit recept uitgekomen. Zita bakt de burger gewoon in de koekenpan, maar je kunt ‘m uiteraard ook tussen de tafelgrill leggen of op de barbecue grillen. Wil je het aantal koolhydraten verder beperken? Neem dan in plaats van de haverzemelen wat psyliumvezel, dat bindt ook. 

Burgers in soorten

Bij (vlees)hamburgers denk ik zelf vooral aan zomer, dat zal wel komen dat ik het vooral associeer met barbecueën. Maar een  lekkere burger kan natuurlijk in elk seizoen!  En burgers hoeven zeker niet alleen van vlees te zijn. Tegenwoordig kijkt er toch vrijwel niemand meer raar op van een groenteburger of vegetarische hamburger? Wij hebben zelf ook al een heel stel lekkere burgers online staan. En daar komt nu deze homemade hamburger van Zita bij!

(Onze trouwe fans weten dat wij zelf nauwelijks echt vlees eten (wel soms vis). Dat zijn natuurlijk persoonlijke keuzes. We willen graag een vergelijking met jullie delen. De homemade hamburger van Zita bevat 4.6 gram koolhydraten. Wij eten zelf regelmatig een Mc2 burger van de vegetarische slager, die bevat 5.4 gram koolhydraten per stuk.) 

Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, eigen koolhydraatarm recept met foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

homemade hamburger van Zita

Zo maak je de homemade hamburger, van Zita

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


homemade hamburger van Zita
Recept afdrukken Bewaren
5 van 1 stem

Homemade hamburger, van Zita

Bezoekersrecept

Door: Zita van der Heyden
Soms heeft een mens gewoon zo'n zin in een sappige homemade hamburger! Deze is erg lekker en je kunt uiteraard toevoegen wat je wilt, kaas, uien, bedenk het maar. Eet smakelijk!
Voorbereiden5 min
Koken/oven10 min
Totaal15 min
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: burger, fornuisgerecht, grillen, roosteren & bbq, snel

Voedingswaarden

Per hamburger inclusief garnituur 
Calorieën 394.1 kcal
Koolhydraten 4.6 g
Eiwit 27.6 g
Vetten 29.8 g
Vezels 2 g

Uit recept:

1 flinke hamburger

Ingrediënten

Serveren met

Bereiden

Hamburger maken

  • Meng gehakt, ei en haverzemelen met een vork door elkaar, als het nog te nat is, voeg nog wat zemelen toe. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Vorm er een burger van, stevig aandrukken. Je kunt uiteraard ook twee kleine plattere hamburgertjes maken, dan is het nog sneller klaar.

Bakken/grillen

  • Bak of grill de hamburger (neem er even de tijd voor!) aan weerskanten en helemaal gaar. Als 1 kant gebakken is, kun je er eventueel een plak kaas opleggen.

Serveren

  • Leg ondertussen slablad op een bordje, mayo en ketchup erover, plakjes tomaat erbij. Die heerlijke homemade hamburger erop en smullen maar.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 513 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like