Amandel-kokos cake

Amandel kokoscake, van Gertie

Vandaag showt Gertie haar heerlijke amandel kokoscake. Ze heeft het gemaakt met een combinatie van amandelmeel, kokosmeel en kwark om het iets luchtiger te krijgen. Ook heeft Gertie er nog wat sinaasappelrasp en citroenrasp aan toegevoegd voor een nog iets frissere smaak. Ze gebruikte zelf verder helemaal geen zoetstof omdat zij het kokosmeel al voldoende zoet vindt. Maar ons advies is: altijd zelf even proeven of iets aan je eigen smaak voldoet. Zoals beschreven bevat de cake per plakje (à ongeveer 40 g) calorieën 148.72 kcal ⋆ koolhydraten 1.2 g ⋆ eiwitten 5.45 g ⋆ vetten 12.93 g ⋆ vezels 3.01 g.

Lekker!

De amandel kokoscake is niet alleen uitstekend bij de koffie of thee, maar met een beetje aankleding (denk aan zuivel of een bolletje ijs met vers fruit en slagroom) ook bijzonder leuk als nagerecht! Bewaar de cake koel en donker tot 3 dagen. Of vries de plakjes gescheiden door bakpapier in.

Gertie zegt:

Het resultaat is behoorlijk machtig. Een plakje amandel kokoscake van 40 gram vult behoorlijk en je proeft de kokos er goed in. Hij is wel wat aan de droge kant, een beetje Engelse scone achtig. Manlief vond hem erg lekker, voor zoonlief was hij niet zoet genoeg, maar met wat aardbeienjam en slagroom vond hij hem heel lekker. 

Omdat de amandel kokoscake nog iets aan de droge kant is, ga ik de volgende keer de hoeveelheid kwark verdubbelen, ik verwacht dat het dan nog wat luchtiger wordt. Maar voorlopig heb ik voor nu even genoeg plakjes ingevroren om een hele poos vooruit te kunnen met tussendoortjes.

Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

Zo maak je amandel kokoscake, van Gertie

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Bezoekersrecept van de maand | Bezoekersrecepten | Gebak en koek | Koolhydraatarm | Op voorraad | Oven

Trefwoorden:

0-5 gr. khd | taart | zoet

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Amandel kokoscake

Amandel-kokos cake
Door: Gertie
Vandaag showt Gertie haar amandel kokoscake. Ze heeft het gemaakt met een combinatie van amandelmeel, kokosmeel en kwark om het iets luchtiger te krijgen. Ook heeft Gertie er nog wat sinaasappelrasp en citroenrasp aan toegevoegd voor een nog iets frissere smaak. Ze gebruikte zelf verder helemaal geen zoetstof omdat zij het kokosmeel al voldoende zoet vindt. Maar ons advies is: altijd zelf proeven of het aan je eigen smaak voldoet.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 5 min

Ook gebruikt

  • Siliconen cakevorm

Voedingswaarde

Per plakje (à ongeveer 40 g)
calorieën 148.72 kcalkoolhydraten 1.2 geiwitten 5.45 gvetten 12.93 gvezels 3.01 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 plakjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Droge delen

Natte delen

Optioneel

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 °C en vet een cakevorm in.
  • Meng de droge delen: amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, kaneel en het zout door elkaar in een kom.
  • Smelt de roomboter op laag vuur. Mix op de hoogste stand de gesmolten boter samen met de roomkaas, kwark, vanille, en de 2 soorten citrusschil in een beslagkom lekker luchtig.
    Mix dan 1 voor 1 de eieren erdoor. Als alles goed gemengd is, voeg dan beetje bij beetje het droge deel (meelmix) toe en mix door het tot je een glad beslag hebt. Als het beslag te droog is voeg dan eventueel een of twee eetlepels water (of slagroom) toe.
  • Proef het beslag en voeg zo nodig nog zoetstof toe. (Greensweet gembersiroop is ook lekker)
  • Bak de amandel-kokos cake in 45-50 minuten of tot de cake gaar is. Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot in het hart van de cake, als die er schoon uitkomt is de cake gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster. Snijd de cake in 12 plakjes.

Bewaren

  • Bewaar de amandel-kokos cake koel en donker tot 3 dagen. Of vries de plakjes gescheiden met bakpapier in.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top