Bezoekersrecept van de maand aug. 2021! Vandaag showt Gertie haar heerlijke amandel kokoscake. Ze heeft het gemaakt met een combinatie van amandelmeel, kokosmeel en kwark om het iets luchtiger te krijgen. Ook heeft Gertie er nog wat sinaasappelrasp en citroenrasp aan toegevoegd voor een nog iets frissere smaak. Ze gebruikte zelf verder helemaal geen zoetstof omdat zij het kokosmeel al voldoende zoet vindt. Maar ons advies is: altijd zelf even proeven of iets aan je eigen smaak voldoet. Zoals beschreven bevat de cake per plakje (à ongeveer 40 g) calorieën 148.72 kcal ⋆ koolhydraten 1.2 g ⋆ eiwitten 5.45 g ⋆ vetten 12.93 g ⋆ vezels 3.01 g.
Lekker!
De amandel kokoscake is niet alleen uitstekend bij de koffie of thee, maar met een beetje aankleding (denk aan zuivel of een bolletje ijs met vers fruit en slagroom) ook bijzonder leuk als nagerecht! Bewaar de cake koel en donker tot 3 dagen. Of vries de plakjes gescheiden door bakpapier in.
Gertie zegt:
Het resultaat is behoorlijk machtig. Een plakje amandel kokoscake van 40 gram vult behoorlijk en je proeft de kokos er goed in. Hij is wel wat aan de droge kant, een beetje Engelse scone achtig. Manlief vond hem erg lekker, voor zoonlief was hij niet zoet genoeg, maar met wat aardbeienjam en slagroom vond hij hem heel lekker.
Omdat de amandel kokoscake nog iets aan de droge kant is, ga ik de volgende keer de hoeveelheid kwark verdubbelen, ik verwacht dat het dan nog wat luchtiger wordt. Maar voorlopig heb ik voor nu even genoeg plakjes ingevroren om een hele poos vooruit te kunnen met tussendoortjes.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je amandel kokoscake, van Gertie
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Amandel kokoscake
Ook gebruikt
- Siliconen cakevorm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Droge delen
- 100 g amandelmeel
- 50 g kokosmeel
- 8 g bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
Natte delen
- 60 g roomboter, gesmolten
- 100 g roomkaas, blank
- 25 g kwark, liefst volle
- 1 tl vanille, poeder of merg uit een ½ stokje
- citroenrasp, naar smaak – van ¼ schil
- sinaasappelschil, naar smaak – van ¼ schil
- 4 eieren
Optioneel
- zoetstof, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 150 °C en vet een cakevorm in.
- Meng de droge delen: amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, kaneel en het zout door elkaar in een kom.
- Smelt de roomboter op laag vuur. Mix op de hoogste stand de gesmolten boter samen met de roomkaas, kwark, vanille, en de 2 soorten citrusschil in een beslagkom lekker luchtig. Mix dan 1 voor 1 de eieren erdoor. Als alles goed gemengd is, voeg dan beetje bij beetje het droge deel (meelmix) toe en mix door het tot je een glad beslag hebt. Als het beslag te droog is voeg dan eventueel een of twee eetlepels water (of slagroom) toe.
- Proef het beslag en voeg zo nodig nog zoetstof toe. (Greensweet gembersiroop is ook lekker)
- Bak de amandel-kokos cake in 45-50 minuten of tot de cake gaar is. Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot in het hart van de cake, als die er schoon uitkomt is de cake gaar.
- Laat afkoelen op een rooster. Snijd de cake in 12 plakjes.
Bewaren
- Bewaar de amandel-kokos cake koel en donker tot 3 dagen. Of vries de plakjes gescheiden met bakpapier in.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
vandaag gemaakt ! Smaakte prima . Dotje slagroom erbij , heerlijk .
Miste toch wat zoet,
Heb net nog Jam gemaakt,
Zodat je toch een beetje zoet proeft, verder lekker luchtig!
Juist daarom staat ‘proeven’ meermaals in het recept genoemd 😉 gelukkig was het met jam alsnog lekker genoeg!