Vandaag grillen we de courgette en maken er deze fraaie en heerlijke courgette saté van. Maar eerst maakten we een heerlijke Mediterrane marinade voor nog meer smaak. En we serveren er een lekker fris sausje bij natuurlijk. Wij zijn sowieso dol op courgette, dus van deze koolhydraatarme, groene groente krijgen we nooit genoeg, sorry… Courgette is een enorm makkelijke en veelzijdige groente, die zich gewillig op alle mogelijk manieren laat verwerken. Bevat: calorieën 65.92 kcal ⋆ koolhydraten 2.7 g ⋆ eiwitten 1.81 g ⋆ vetten 4.9 g ⋆ vezels 0.95 g per stokje inclusief saus.
SPR op de BBQ
Grill de saté tot ze mooie grilstrepen hebben. Dat duurde in onze hete (!) tafelgrill zo’n 5-8 minuten. Verleg ze halverwege iets zodat je een mooi ruitje krijgt, maar laat ze verder met rust, dus niet steeds schuiven dan krijg je geen strepen. Maar dat grillen kan ook in een grillpan of op de barbecue. Immers, deze leuke courgette saté zal het zomer én winter fantastisch doen! Heerlijk bij een vegetarische wokschotel of bij een hamburger, aangevuld met een kom bloemkoolrijst!
En als je bij een zomerse barbecue eens wat anders wil naast (of in plaats van) vlees, dan is deze courgette saté ook een uitstekende keuze. Wedden dat niet alleen vegetariërs het nemen? Het recept is heel makkelijk voor meer personen te maken, dus als je veel eters verwacht, is het een koud kunstje om voor iedereen één of meer porties klaar te hebben liggen. Gezond, lekker en het ziet er ook nog eens prachtig uit.
Courgette
Courgette kun je niet alleen heel goed grillen, maar ook bakken, stoven, koken voor in soep, verwerken tot saus, vullen met van alles en nog wat. Zelfs rauw in een salade is courgette heerlijk; het smaakt op die manier heerlijk fris! En wie kent er nu niet de in no time beroemd geworden gespiraliseerde courgette oftewel courgetti? Wij snappen dus goed waarom de courgette zo populair is. Bovendien is de smaak vrij neutraal, daarom kun je het vrijwel iedereen voorzetten. Maar ja hoe presenteer je het toch weer een beetje anders? Bij deze gegrilde courgette saté komt mijn voorliefde voor ‘dingen op een stokje’ weer eens om de hoek kijken 😉 Geinig!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je courgette saté
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Courgette saté
Ook gebruikt
- 8 houten prikkers
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 700 g courgette, 2 stuks in plakken
Marinade
- 1 el olijfolie
- ½ citroen, sap en rasp
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- ½ tl Provençaalse kruiden
Sausje
- 3 g dille, vers
- 100 gr Griekse yoghurt
- 15 ml olijfolie
- 1 druppels zoetstof, naar smaak
- 5 ml citroensap, kneepje
- selderijzout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Leg de prikkers in water.
- Snijd de courgette in redelijk dikke ronde plakken, maak de plakken wel allemaal even dik anders kun je ze niet goed samen grillen. (liefst een veelvoud van 8 dus bijvoorbeeld 24 plakken?)
- Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een ruime kom en wentel de plakken courgette door de marinade. Laat minimaal een half uur marineren.
Sausje
- Hak ondertussen de dille fijn en meng het met de Griekse yoghurt, olijfolie, zoetstof en citroensap. Proef en breng het sausje op smaak met selderijzout en eventueel nog wat zoetstof.
Grillen
- Steek 3 (of meer) courgetteplakken dwars op één prikker en grill de saté tot ze mooie grilstrepen hebben. Dat duurt zo’n 5-8 minuten in een hete (!) tafelgrill. Grillen kan ook in een grillpan of op de barbecue. Verleg ze halverwege iets zodat je een mooi ruitje krijgt, maar laat ze verder met rust.
- Serveer de courgette saté met het sausje er los bij. Je kunt de saté zowel warm als koud eten.
- De saté zal het zomer én winter fantastisch doen bij een vegetarische wokschotel of een hamburger met een kom bloemkoolrijst! Of gewoon als snack.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Lijkt me lekker! Gerben jullie een tip voor een tafelgril? Ik wil er één aanschaffen…
Hoor het graag!
Ik kijk zelf altijd even bij Cool Blue naar de reviews. Maar dat hangt natuurlijk ook van je wensen af en je budget. Wij hebben er in elk geval een met verschillende platen voor wafels, tosti’s, bakken (vlak) én grillen (geribbeld). Ideaal.