courgette saté

Courgette saté

Vandaag grillen we de courgette en maken er deze fraaie en heerlijke courgette saté van. Maar eerst maakten we een heerlijke Mediterrane marinade voor nog meer smaak. En we serveren er een lekker fris sausje bij natuurlijk. Wij zijn sowieso dol op courgette, dus van deze koolhydraatarme, groene groente krijgen we nooit genoeg, sorry… Courgette is een enorm makkelijke en veelzijdige groente, die zich gewillig op alle mogelijk manieren laat verwerken. Bevat: calorieën 65.92 kcal ⋆ koolhydraten 2.7 g ⋆ eiwitten 1.81 g ⋆ vetten 4.9 g ⋆ vezels 0.95 g per stokje inclusief saus.

Advertentie

SPR op de BBQ

Grill de saté tot ze mooie grilstrepen hebben. Dat duurde in onze hete (!) tafelgrill zo’n 5-8 minuten. Verleg ze halverwege iets zodat je een mooi ruitje krijgt, maar laat ze verder met rust, dus niet steeds schuiven dan krijg je geen strepen. Maar dat grillen kan ook in een grillpan of op de barbecue. Immers, deze leuke courgette saté zal het zomer én winter fantastisch doen! Heerlijk bij een vegetarische wokschotel of bij een hamburger, aangevuld met een kom bloemkoolrijst!

En als je bij een zomerse barbecue eens wat anders wil naast (of in plaats van) vlees, dan is deze courgette saté ook een uitstekende keuze. Wedden dat niet alleen vegetariërs het nemen? Het recept is heel makkelijk voor meer personen te maken, dus als je veel eters verwacht, is het een koud kunstje om voor iedereen één of meer porties klaar te hebben liggen. Gezond, lekker en het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Courgette

Courgette kun je niet alleen heel goed grillen, maar ook bakken, stoven, koken voor in soep, verwerken tot saus, vullen met van alles en nog wat. Zelfs rauw in een salade is courgette heerlijk; het smaakt op die manier heerlijk fris! En wie kent er nu niet de in no time beroemd geworden gespiraliseerde courgette oftewel courgetti? Wij snappen dus goed waarom de courgette zo populair is. Bovendien is de smaak vrij neutraal, daarom kun je het vrijwel iedereen voorzetten. Maar ja hoe presenteer je het toch weer een beetje anders? Bij deze gegrilde courgette saté komt mijn voorliefde voor ‘dingen op een stokje’ weer eens om de hoek kijken 😉 Geinig!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

courgette saté

Zo maak je courgette saté

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

courgette saté

Courgette saté

Wij zijn dol op courgette, van deze mooie, groene groente krijgen we nooit genoeg. Het is een enorm makkelijke en veelzijdige groente. Courgette kun je bakken, stoven, verwerken in soep of saus, vullen met gehakt, etc. En wat te denken van deze leuke courgette saté?
5 van 3 stemmen
Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 180
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Marineren 30 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ook gebruikt

  • 8 houten prikkers

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 65.92 koolhydraten 2.7 geiwitten 1.81 gvetten 4.9 gvezels 0.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Marinade

Sausje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Leg de prikkers in water.
  • Snijd de courgette in redelijk dikke ronde plakken, maak de plakken wel allemaal even dik anders kun je ze niet goed samen grillen. (liefst een veelvoud van 8 dus bijvoorbeeld 24 plakken?)
  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een ruime kom en wentel de plakken courgette door de marinade. Laat minimaal een half uur marineren.

Sausje

  • Hak ondertussen de dille fijn en meng het met de Griekse yoghurt, olijfolie, zoetstof en citroensap. Proef en breng het sausje op smaak met selderijzout en eventueel nog wat zoetstof.

Grillen

  • Steek 3 (of meer) courgetteplakken dwars op één prikker en grill de saté tot ze mooie grilstrepen hebben. Dat duurt zo’n 5-8 minuten in een hete (!) tafelgrill. Grillen kan ook in een grillpan of op de barbecue. Verleg ze halverwege iets zodat je een mooi ruitje krijgt, maar laat ze verder met rust.
  • Serveer de courgette saté met het sausje er los bij. Je kunt de saté zowel warm als koud eten.
  • De saté zal het zomer én winter fantastisch doen bij een vegetarische wokschotel of een hamburger met een kom bloemkoolrijst! Of gewoon als snack.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Courgette saté”

  1. Lijkt me lekker! Gerben jullie een tip voor een tafelgril? Ik wil er één aanschaffen…
    Hoor het graag!

    1. Ik kijk zelf altijd even bij Cool Blue naar de reviews. Maar dat hangt natuurlijk ook van je wensen af en je budget. Wij hebben er in elk geval een met verschillende platen voor wafels, tosti’s, bakken (vlak) én grillen (geribbeld). Ideaal.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven