Ingrediënt: kokosmeel

49 recepten

amanprana_bio_kokosmeel_kokosvezelHet kokosmeel van Aman Prana (kokosvezels) bevat minder koolhydraten en extra veel vezels ten opzichte van andere merken.

Kokosmeel is iets anders dan gemalen kokos (kokosrasp) en niet uitwisselbaar. Altijd goed het etiket lezen, er zit veel verschil in puurheid en toevoegingen, sommige andere soorten bevatten wel 53 gr. koolhydraten.

Aman Prana kokosmeel bevat per 100 gr. 8,9 gr. koolhydraten
1 el kokosmeel weegt 6 gram = 0,534 gr khd

Vervangen?
Vervang 1 deel kokosmeel voor 3 delen amandelmeel + halve hoeveelheid ei + minder vocht. Zodra je gaat vervangen krijg je (uiteraard) een andere smaak en structuur.

Hierom gebruiken wij Aman Prana kokosmeel (#nospon!)

Het unieke productieproces van Amanprana is erop gericht om de voedingswaarde te waarborgen.
Stap 1: Het versnipperde kokosvruchtvlees wordt langzaam gedroogd op max. 45°C.
Stap 2: De olie wordt er koud uitgeperst.
Stap 3: Koolhydraten worden grotendeels uit het meel gespoeld. Resultaat: minder koolhydraten, minder calorieën, meer vezels.
Stap 4: Het meel wordt langzaam gedroogd (max. 45°C) om de verteringsenzymen intact te houden. De industriële productie van goedkoop kokosmeel jaagt het versnipperde kokosvruchtvlees door droogtunnels van 90 tot 110°C. Dat betekent dat het kokosmeel niet meer rauw is. Resultaat: moeilijker verteerbaar door inactieve enzymen.