Ingrediënt: bakpoeder (wijnsteen)

52 berichten

wijnsteenbakpoederBakpoeder is een veelgebruikt ‘compleet rijsmiddel zonder rijstijd’, het maakt baksels luchtig. Bakpoeder is een mengsel van natriumbicarbonaat (basisch) en citroenzuur of wijnsteen KC4H5O6 Hier een uitgebreide uitleg over de verschillende ‘rijsmiddelen zonder rijstijd’. Gewoon bakpoeder en wijnsteenbakpoeder kan in dezelfde hoeveelheden vervangen worden, de werking is hetzelfde.
Wijnsteenbakpoeder is verwaarloosbaar qua koolhydraten, andere bakpoeders kunnen meer khd bevatten.

Wijnsteenbakpoeder is online te koop en bij bijvoorbeeld een natuurvoedingswinkel. Het zit in kleine zakjes, net als vanillesuiker.

fruittaart met bodem

Fruittaart met bodem

Ja, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals wij vandaag ons 3e boek, Verrukkelijk Koolhydraatarm! Deze fraaie frisse fruittaart met bodem past daar […]

koolhydraatarme amandel eierkoeken

Amandel eierkoeken

Als Brabander van oorsprong heb ik een warme band met de eierkoek. Daar komt vanuit de traditie geen amandel aan te pas; de basis wordt […]

koolhydraatarm broodje knakwortel

Koolhydraatarm broodje knakwortel

Dankzij een redelijk nieuwe fenomeen, de knakwortel (#nospon), kun je nu genieten van een superlekker koolhydraatarm broodje knakwortel.  Al een tijdje zijn er vegetarische knakworsten, […]

koolhydraatarm olijvenbrood met dukkah

Koolhydraatarm olijvenbrood

De smaak van dit gevulde kruidige koolhydraatarm olijvenbrood is op zich al helemaal prima. Echter het past ook uitstekend bij allerlei ovengerechten en soepen, bij […]

worteltaart

Worteltaart koolhydraatarm

Whow, deze worteltaart is me toch lekker geworden!  Smeuïg en zoet, en de grove pecannoten in de taart zorgen voor precies de juiste crunch. Prima […]