Ingrediënt: bakpoeder

49 berichten

wijnsteenbakpoederBakpoeder is een veelgebruikt ‘compleet rijsmiddel zonder rijstijd’, het maakt baksels luchtig. Niet verwarren met baksoda!! Bakpoeder is een mengsel van natriumbicarbonaat (basisch) en citroenzuur of wijnsteen KC4H5O6 Hier een uitgebreide uitleg over de verschillende ‘rijsmiddelen zonder rijstijd’. Gewoon bakpoeder en wijnsteenbakpoeder kan in dezelfde hoeveelheden vervangen worden, de werking is hetzelfde. Bakpoeder is verwaarloosbaar qua koolhydraten.  Wijnsteenbakpoeder is online te koop en bij bijvoorbeeld een natuurvoedingswinkel. Het zit in kleine zakjes, net als vanillesuiker.

fruittaart met bodem

Fruittaart met bodem

Ja, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals wij vandaag ons 3e boek, Verrukkelijk Koolhydraatarm! Deze fraaie frisse […]

koolhydraatarme amandel eierkoeken

Amandel eierkoeken

Als Brabander van oorsprong heb ik een warme band met de eierkoek. Daar komt vanuit de traditie geen amandel aan […]