hartige venkeltaart met paprika

Hartige venkeltaart met paprika

De combinatie van rode paprika en venkel is gewoon perfect! Niet voor niets deelden we al onze Venkel in paprika en Venkel paprika quiche met korst. Deze hartige venkeltaart met paprika is een beetje in het verlengde van de quiche, maar heeft toch een heel andere smaak. Dat komt met name door de citroen. Maar ook de slagroom draagt er zeker aan bij. Wij maakten de taart in onze grote quichevorm en aten er samen twee dagen van. De hartige taart bevat 781.88 kcal ⋆ koolhydraten 6.2 g ⋆ eiwitten 30.27 g ⋆ vetten 68 g ⋆ vezels 10.55 g per portie. Venkel begint wel beter verkrijgbaar te worden in de supermarkt. En de prijs is zeer schappelijk: vaak koop je een venkelknol voor minder dan een euro. Probeer de venkel zo kort mogelijk voor je ‘m gebruikt in huis te halen. Dan is de smaak optimaal.

Advertentie

Bodem voorbakken

Voor de hartige venkeltaart met paprika gebruikte ik onze hartige taartbodem, een recept wat we al in 2015 online hebben gezet. Het is een koolhydraatarm alternatief voor een zandtaartbodem. Je bakt de bodem ongeveer 10 minuten voor, voordat je de vulling er in doet. Daar moet je wel even rekening mee houden. Mocht je willen experimenteren met andere groenten dan venkel en/of paprika, let er dan wel op dat je ingrediënten kiest die weinig vocht loslaten. Anders verandert de bodem in een papje. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

hartige venkeltaart met paprika
hartige venkeltaart met paprika

Zo maak je hartige venkeltaart met paprika

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

hartige venkeltaart met paprika

Hartige venkeltaart met paprika

De smaken van de twee gekozen groenten combineren geweldig in deze hartige venkeltaart met paprika. Room en citroen doen de rest!
4.80 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 781.88 koolhydraten 6.2 geiwitten 30.27 gvetten 68 gvezels 10.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de hete luchtoven voor op 180 °C.
  • Maak het koolhydraatarme korstdeeg volgens dit recept en druk het in een quichevorm van Ø 28 cm. Bak deze bodem 10 minuten voor.
  • Snijd ondertussen de vingers en de onderkant van de venkel. Maak dan plakken van ½ cm. Kook deze in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken.
  • Bak de in stukjes gesneden paprika 5 minuten in een koekenpan met een klontje boter.
  • Klop de eieren los met slagroom, citroenrasp, peper en zout,

Taart afbakken

  • Strooi 30 gram Parmezaanse kaas over het voorgebakken korstdeeg. Verdeel vervolgens de plakken venkel en paprikastukjes erover. Schenk het slagroom-ei mengsel eroverheen en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Bak de taart af in 20 minuten of tot de bovenkant van de taart begint te bruinen.
  • Serveer de hartige venkeltaart met paprika met een lekkere salade. Dat is genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


6 gedachten over “Hartige venkeltaart met paprika”

  1. Hi,
    wat een fijn recept! Makkelijk te maken en heerlijk om op te eten. Bedankt weer!

  2. Het was erg lekker. Ik heb heerlijk gegeten, dus zeker voor herhaling vatbaar.

  3. Lekker! En idd verrassend met het citroensmaakje. Ik heb het uiteraard aangepast 🙂 Maar het fijne is dat dat met jullie recepten altijd goed gaat!
    Geen bodem, ricotta en amandelmelk ipv room en sap ipv rasp (wegens geen verse citroen in huis). Maar het geeft echt een aparte smaak. Dat hou ik erin, in combinatie met venkel.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven