Hartige venkeltaart met paprika

hartige venkeltaart met paprika

De combinatie van rode paprika en venkel is gewoon perfect! Niet voor niets deelden we al onze Venkel in paprika en Venkel paprika quiche met korst. Deze hartige venkeltaart met paprika is een beetje in het verlengde van de quiche, maar heeft toch een heel andere smaak. Dat komt met name door de citroen. Maar ook de slagroom draagt er zeker aan bij. Wij maakten de taart in onze grote quichevorm en aten er samen twee dagen van. De hartige taart bevat 781.88 kcal ⋆ koolhydraten 6.2 g ⋆ eiwitten 30.27 g ⋆ vetten 68 g ⋆ vezels 10.55 g per portie. Venkel begint wel beter verkrijgbaar te worden in de supermarkt. En de prijs is zeer schappelijk: vaak koop je een venkelknol voor minder dan een euro. Probeer de venkel zo kort mogelijk voor je ‘m gebruikt in huis te halen. Dan is de smaak optimaal.

Bodem voorbakken

Voor de hartige venkeltaart met paprika gebruikte ik onze hartige taartbodem, een recept wat we al in 2015 online hebben gezet. Het is een koolhydraatarm alternatief voor een zandtaartbodem. Je bakt de bodem ongeveer 10 minuten voor, voordat je de vulling er in doet. Daar moet je wel even rekening mee houden. Mocht je willen experimenteren met andere groenten dan venkel en/of paprika, let er dan wel op dat je ingrediënten kiest die weinig vocht loslaten. Anders verandert de bodem in een papje. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!


Wij gaan een beetje gas terug nemen in deze zomer. Vanaf 10 juli verschijnen er minder nieuwe recepten. Op vrijdag wel een nieuw recept van onszelf en op dinsdag de bezoekersrecepten. Vanaf dinsdag 7 september gaan we weer terug naar ‘normaal’.
Fijne zomer allemaal & blijf gezond!
Hans & Anna-Karina

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

hartige venkeltaart met paprika
hartige venkeltaart met paprika

Zo maak je hartige venkeltaart met paprika

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Hartige venkeltaart met paprika

hartige venkeltaart met paprika
Door: Hans van Deelen
De smaken van de twee gekozen groenten combineren geweldig in deze hartige venkeltaart met paprika. Room en citroen doen de rest!
4.88 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 781.88 kcalkoolhydraten 6.2 geiwitten 30.27 gvetten 68 gvezels 10.55 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

Ingrediënten

Vulling

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de hete luchtoven voor op 180 °C.
  • Maak het koolhydraatarme korstdeeg volgens dit recept en druk het in een quichevorm van Ø 28 cm. Bak deze bodem 10 minuten voor.
  • Snijd ondertussen de vingers en de onderkant van de venkel. Maak dan plakken van ½ cm. Kook deze in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken.
  • Bak de in stukjes gesneden paprika 5 minuten in een koekenpan met een klontje boter.
  • Klop de eieren los met slagroom, citroenrasp, peper en zout,

Taart afbakken

  • Strooi 30 gram Parmezaanse kaas over het voorgebakken korstdeeg. Verdeel vervolgens de plakken venkel en paprikastukjes erover. Schenk het slagroom-ei mengsel eroverheen en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Bak de taart af in 20 minuten of tot de bovenkant van de taart begint te bruinen.
  • Serveer de hartige venkeltaart met paprika met een lekkere salade. Dat is genieten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


(Visited 57 times, 14 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties