Ingrediënt: vanille

43 berichten

vanillestokjes en -peulMeestal gebruik ik Bourbon vanillepoeder of verse vanille uit een peul (stokje) van Pit & Pit (#nospon). Vanille essence kan ook maar daar zit alcohol in en niet iedereen wil dat.
vanille heeft een sterke aromatische geur en geeft een heerlijke zoete smaak aan vele gerechten en desserts.

½ tl vanillepoeder (bourbon) weegt 1.25 g en vervangt 1 vers vanillestokje of 10-15 ml extract.

Bevat gemiddeld (diverse merken) per 100 gram poeder:  Calorieën 313 kcal, Koolhydraten 20.8 g, Eiwitten 6.5 g, Vetten 11 g.

 

Amandel-kokos cake

Amandel kokoscake

Vandaag showt Gertie haar amandel kokoscake. Ze heeft het gemaakt met een combinatie van amandelmeel, kokosmeel en kwark om het […]

Pompoen smoothie

Pompoen smoothie

Fris maar toch verwarmend door de koekkruiden die we in de pompoen smoothie gebruiken.

Romige vanille smoothie

Romige vanille smoothie

Deze vanille smoothie is heerlijk romig en voedzaam! Koolhydraatarme smoothies maak je niet met ladingen zoet fruit, maar vaak op […]

Avocado amandel smoothie

Avocado amandel smoothie

Deze avocado amandel smoothie hebben we zoetig gemaakt met wat zoetstof. Maar als je van pittig houdt zou er ook […]

keto chocolade bonbons

Keto chocolade bonbons

De koude keto chocolade bonbons *mjum* laten smelten in je mond voor een extra sensatie! Heerlijke lekkernij met maar een paar […]

gember spekpannenkoekjes

Gember spekpannenkoekjes

Deze makkelijke gember spekpannenkoekjes hebben een prachtige textuur en vormen het perfecte hartige vakantieontbijt! Niks fijner op een luie weekendochtend […]

Koolhydraatarme panna cotta met frambozencoulis

Koolhydraatarme panna cotta

Koolhydraatarme panna cotta: een roomdessert dat onweerstaanbaar is. Deze versie is suikervrij, maar toch zoet door natuurlijke zoetstof.

koolhydraatarm chocolava dessert

Koolhydraatarm chocolava dessert

Een zeer verleidelijk koolhydraatarm chocolava dessert. Dit is een ultrasnel nagerecht als je de magnetron-methode volgt. Sommige mensen geven echter […]