Ingrediënt: zoetstof

98 berichten

In een koolhydraatarm dieet is geen plaats voor geraffineerde suiker. In de recepten op mijn website gebruik ik  ‘natuurlijke’ zoetstoffen: pure stevia of Erythritol of een mix van beide, afhankelijk van het gerecht. Deze zoetstoffen bevatten 0 netto khd, zijn geschikt voor diabetici en hebben géén invloed op de bloedsuikerspiegel. Af en toe (dressings en sauzen bv.) is een vloeibare stevia handig. Bekijk ook mijn artikel over suiker vervangen.

De dosering is helemaal afhankelijk van de soort die je zelf gebruikt en naar eigen smaak. Sommige zoetstoffen hebben 70% zoetkracht ten opzichte van suiker andere zijn wel 6-7 x zoeter. Dus voorzichtig beginnen, proeven en zoetstof toevoegen tot het zoet genoeg is.

 

Koolhydraatarme, friszure yoghurtcrème

Suikervrije, friszure yoghurtcrème

Even eenvoudig als lekker is deze suikervrije, friszure yoghurtcrème van Marieke. Je moet even wat tijd inruimen voor het uitlekken […]

Koolhydraatarme amandelspijs

Suikervrije amandelspijs

In je koolhydraatarme feeststol of gevuld speculaas mag amandelspijs niet ontbreken. Normaal gesproken maak je amandelspijs met 1 deel gemalen […]

homemade-sandwich-spread

Homemade sandwich spread, 3 x

Zoals beloofd het vervolg op ons sandwichspread project. Vandaag 3 x  homemade sandwich spread. Vorige week publiceerden we al 2 […]

fruittaart met bodem

Fruittaart met bodem

Ja, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals wij vandaag ons 3e boek, Verrukkelijk Koolhydraatarm! Deze fraaie frisse […]

koolhydraatarme amandel eierkoeken

Amandel eierkoeken

Als Brabander van oorsprong heb ik een warme band met de eierkoek. Daar komt vanuit de traditie geen amandel aan […]

cheesecake met passievrucht

Cheesecake met passievrucht

Met deze cheesecake met passievrucht sluit je elk feestelijk diner heerlijk licht en fris af. Dat is prettig want bomvol […]