Ingrediënt: zoetstof

99 berichten

In een koolhydraatarm dieet is geen plaats voor geraffineerde suiker. In de recepten op mijn website gebruik ik  ‘natuurlijke’ zoetstoffen: pure stevia of Erythritol of een mix van beide, afhankelijk van het gerecht. Deze zoetstoffen bevatten 0 netto khd, zijn geschikt voor diabetici en hebben géén invloed op de bloedsuikerspiegel. Af en toe (dressings en sauzen bv.) is een vloeibare stevia handig. Bekijk ook mijn artikel over suiker vervangen.

De dosering is helemaal afhankelijk van de soort die je zelf gebruikt en naar eigen smaak. Sommige zoetstoffen hebben 70% zoetkracht ten opzichte van suiker andere zijn wel 6-7 x zoeter. Dus voorzichtig beginnen, proeven en zoetstof toevoegen tot het zoet genoeg is.

 

Koolhydraatarme amandelspijs

Suikervrije amandelspijs

In je koolhydraatarme feeststol of gevuld speculaas mag amandelspijs niet ontbreken. Normaal gesproken maak je amandelspijs met 1 deel gemalen […]

homemade-sandwich-spread

Homemade sandwich spread, 3 x

Zoals beloofd het vervolg op ons sandwichspread project. Vandaag 3 x  homemade sandwich spread. Vorige week publiceerden we al 2 […]

fruittaart met bodem

Fruittaart met bodem

Ja, hoera feest! Iedereen heeft weleens wat te vieren, zoals wij vandaag ons 3e boek, Verrukkelijk Koolhydraatarm! Deze fraaie frisse […]