zoetstof

In een koolhydraatarm dieet is geen plaats voor geraffineerde suiker. In de recepten op deze website gebruiken we   ‘natuurlijke’ zoetstoffen: pure stevia of Erythritol of een mix van beide, afhankelijk van het gerecht. Deze zoetstoffen bevatten 0 netto khd, zijn geschikt voor diabetici en hebben géén invloed op de bloedsuikerspiegel. Af en toe (dressings en sauzen bv.) is een vloeibare stevia handig. Bekijk ook het artikel over zoetstoffen gebruiken.

De dosering is helemaal afhankelijk van de soort die je zelf gebruikt en naar eigen smaak. Sommige zoetstoffen hebben 70% zoetkracht ten opzichte van suiker andere zijn wel 6-7 x zoeter. Dus voorzichtig beginnen, proeven en zoetstof toevoegen tot het zoet genoeg is.

passiecurd

Koolhydraatarme passievruchten curd

Bij het proeven van de eerste hap van deze koolhydraatarme passievruchten curd noteerde ik: “Zijdezacht!!! Friszuur en ontzettend romig!”

keto sauzen voor vis - koolhydraatarme remouladesaus

Koolhydraatarme remouladesaus

Deze supermakkelijke koolhydraatarme remouladesaus is niet alleen lekker bij vis, maar smaakt ook zalig bij geroosterde groente en rode vleessoorten als biefstuk of rosbief.

koolhydraatarme Valentijn cakerol

Koolhydraatarme Valentijn cakerol

Wij denken dat Miranda met haar koolhydraatarme Valentijn cakerol een mooie mix heeft van luchtige cake, en een lekkere simpele vanille-roomvulling.

koolhydraatarme bonbons

Koolhydraatarme bonbons, van Mieke

Deze koolhydraatarme bonbons zijn leuk om op voorraad te hebben. Je bewaart ze in de koelkast of diepvries. Ze werken ook als vetbom.

Scroll naar top