Ingrediënt: amandelmeel

110 berichten

Amandelmeel is ideaal voor het bakken tot 180°C, het is licht verteerbaar en koolhydraatarm. Amandelen zijn een goede bron van goede vetten en hoogwaardige proteïnen. Er zijn vele verschillende merken en kwaliteiten amandelmeel. Sommige merken bevatten tot wel 32 gram koolhydraten, wees gewaarschuwd. Kijk goed op de verpakking wat je precies koopt.

NB: Er is heel veel onduidelijkheid over het gehalte aan koolhydraten. Lees onze uitleg daarover. Wij gebruiken om die reden tegenwoordig bijna altijd die van Pit & Pit (#nospon) 

Vervangen?
Zonnebloem- of pompoenpittenmeel (zelf malen), lijnzaadmeel, lupinemeel of sojameel kan in sommige recepten. Of neem een mengsel van verschillende melen. Of ander nootmeel (hazelnoot), maar dat lost het probleem bij notenallergie niet op. Kokosmeel slurpt veel meer vocht.  Vervang 1 deel amandelmeel voor ⅓ deel kokosmeel + dubbele hoeveelheid ei + meer vocht. Zodra je gaat vervangen krijg je (uiteraard) een andere smaak en structuur. Het blijft een experiment.


Bevat per 100 gram: Calorieën 628 kcal, Koolhydraten 4.3 g, Eiwitten 24 g, Vetten 55 g en Vezels 10 g. 

1 el amandelmeel weegt 6.5 gram: Calorieën 41 kcal, Koolhydraten 0.28 g, Eiwitten 1.56 g, Vetten 3.58 g en Vezels 0.65 g. 

gember spekpannenkoekjes

Gember spekpannenkoekjes

Wat een schatjes hè? Met deze geinige, gouden, gember spekpannenkoekjes hebben we weer een zalig recept toegevoegd aan ons arsenaal […]

Koolhydraatarme amandelspijs

Suikervrije amandelspijs

In je koolhydraatarme feeststol of gevuld speculaas mag amandelspijs niet ontbreken. Normaal gesproken maak je amandelspijs met 1 deel gemalen […]