Voor deze vegan keto bloemkool spinaziecurry gebruik ik onze vegan homemade, groene currypasta. Daar hebben we onszelf al zo ongelooflijk vaak een plezier mee gedaan. Want: even geen inspiratie? Bak de (bevroren) groene currypasta in de pan en wok wat groente, groenterijst erbij en klaar is je maaltijd. Altijd snel, zeer smakelijk en super gezond! Als groente nemen we vandaag bloemkool met spinazie. Samen met de broccolirijst vormt dat echt een zeer makkelijke, gezonde hoofdmaaltijd.
Variatie
Omdat de basis van de homemade currypasta ongelooflijk veel smaak meegeeft hoef je verder weinig toe te voegen. Een beetje peper en zout, dat is het wel. Je kunt er in plaats van groenterijst natuurlijk ook khda-brood of crackers bij serveren. En qua groente zijn de mogelijkheden schier eindeloos. Neem bij voorkeur een harde én een zachte groente; eventueel wat kruiden erdoor doet het ook altijd goed. Vervang de amandelen door een mengsel van zaden.
Bewaren
Een restje bloemkool spinaziecurry eet je makkelijk de volgende dag ook nog, eventueel aangevuld met wat extra groente, of een lekkere salade.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto bloemkool spinaziecurry
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto bloemkool spinaziecurry
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g bloemkool, in roosjes, beetgaar
- 3 blokjes groene currypasta, < recept
- 1 el olijfolie
- 270 ml kokosmelk, die dikke: Fairtrade Original
- 200 g spinazie
- peper en zout, naar smaak
- 1 handje amandelen, gebroken en geroosterd
Erbij
- 200 g broccolirijst, zelf malen of kant-en-klaar
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de bloemkoolroosjes in 4-5 minuten beetgaar en giet af.
- Bak de (bevroren) currypasta in olijfolie op zacht vuur in een hapjespan. Voeg de beetgare bloemkool toe. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan. Roer alles even om en breng zachtjes aan de kook en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Breek ondertussen de amandelen en rooster ze even in de droog pannetje.
- Voeg de rauwe spinazie toe aan de hapjespan, roer even om en laat alles eventjes met een deksel erop zachtjes pruttelen tot de spinazie is geslonken en de bloemkool beetgaar is. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
- Roerbak ondertussen de broccolirijst kort op hoog vuur 1-1½minuut.
- Bestrooi de bloemkool-spinaziecurry met de gebroken noten en serveer met broccolirijst. (leuk om die rijst even in een bakje te vormen)
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet