paksoicurry met roodbaarsfilet

Paksoicurry met roodbaarsfilet

We waren weer eens bij de Landmarkt in Amsterdam (nostalgisch bij een oud woonadres van ons in de buurt). Daar lag de roodbaarsfilet zo prachtig in de koeling, dat we gelijk zin kregen om die nu eens mee te nemen. Wat erbij verzonnen, iets met onze overheerlijke koolhydraatarme groene currypasta. Uiteindelijk is het dus deze zeer smakelijke paksoicurry met roodbaarsfilet geworden. Per portie bevat dit makkelijke fornuisgerecht: kcal 403.64 ⋆ koolhydraten 6.3 g ⋆ eiwitten 27.23 g ⋆ vetten 28.75 g ⋆ vezels 4.97 g.

Advertentie

Roodbaarsfilet

De roodbaars (ook wel ‘schorpioenvis’ genoemd) heeft giftige stekels die ernstige verwondingen kunnen veroorzaken. De roodbaars is een zoutwatervis, want hij zwemt in de Noordzee en delen van de Atlantische Oceaan. Roodbaars(filet) wordt de laatste jaren steeds populairder. De roodbaars is een vette vis, en dat is, zoals jullie wel weten inmiddels, erg gezond en uitstekend binnen de koolhydraatarme leefstijl. Maar bovendien is het ook nog eens superlekker! De roodbaars(filet) combineert makkelijk met diverse groenten. De smaak wordt bepaald door wat hij eet, ze eten voornamelijk haring, diepzeegarnalen en kleine visjes. En ook qua bereiding kun je er alle kanten mee op. Want je kunt de roodbaars niet alleen goed in een pan bakken, maar ook frituren.

Variatietips & bewaren

Je kunt de paksoicurry met roodbaarsfilet eigenlijk niet goed bewaren zonder kwaliteitsverlies, dus lekker gelijk opeten! De roodbaars kun je vervangen door elke witvis die je lekker vindt, óf door een andere baarssoort. Of -als je helemaal geen visliefhebber bent- door (snelklaar) vlees naar keuze, zoals biefstukreepjes ofzo. Roodbaars smaakt ook bijzonder lekker bij deze spinazie à la crème!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je paksoicurry met roodbaarsfilet

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Paksoicurry met roodbaarsfilet

Deze zeer smakelijke paksoicurry met roodbaarsfilet is een gezonde maaltijd die perfect past in de koolhydraatarme leefstijl!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
6 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 403.64 koolhydraten 6.3 geiwitten 27.23 gvetten 28.75 gvezels 4.97 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente

Serveren met..

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Roodbaars snijden en 'marineren'

  • Snijd de roodbaarsfilet in 2 gelijke moten. Bestrijk ze met citroensap en maal er peper over, laat dit zo'n 5 minuten intrekken. Zout pas op het bord toevoegen indien gewenst. Je kunt het velletje van de roodbaarsfilet laten zitten als je wilt. Je kunt het gewoon meebakken, want de huid van de roodbaarsfilet wordt dan lekker krokant.

Groente

  • Snijd de paksoi, paprika en paddenstoelen zoals aangegeven.
  • Wok de bevroren currypasta in de olijfolie op middelhoog vuur tot het is ontdooid. Voeg dan de gesneden paprika en kastanjechampignons toe en bak 4 minuten mee. Voeg de repen paksoi toe, roer even om, temper het vuur iets en dek de pan af. Bak ondertussen de vis.

Roodbaarsfilets bakken

  • Om te bakken gebruiken we roomboter met een beetje olijfolie.
    Bak de roodbaarsfilet eerst 3 minuten op de huid, daar word de huid lekker krokant van. Daarna draai je de filets om en bak je de vis nog zo'n 2 tot 3 minuten, of tot het gaar is.
  • Roer de groente even om, proef even en voeg eventueel sojasaus naar smaak toe. Verdeel de groente over twee diepe borden. Leg de vis er bovenop en bestrooi met sesamzaad en peterselie. Serveer onmiddellijk.
    Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven