We waren weer eens bij de Landmarkt in Amsterdam (nostalgisch bij een oud woonadres van ons in de buurt). Daar lag de roodbaarsfilet zo prachtig in de koeling, dat we gelijk zin kregen om die nu eens mee te nemen. Wat erbij verzonnen, iets met onze overheerlijke koolhydraatarme groene currypasta. Uiteindelijk is het dus deze zeer smakelijke paksoicurry met roodbaarsfilet geworden. Per portie bevat dit makkelijke fornuisgerecht: kcal 403.64 ⋆ koolhydraten 6.3 g ⋆ eiwitten 27.23 g ⋆ vetten 28.75 g ⋆ vezels 4.97 g.
Roodbaarsfilet
De roodbaars (ook wel ‘schorpioenvis’ genoemd) heeft giftige stekels die ernstige verwondingen kunnen veroorzaken. De roodbaars is een zoutwatervis, want hij zwemt in de Noordzee en delen van de Atlantische Oceaan. Roodbaars(filet) wordt de laatste jaren steeds populairder. De roodbaars is een vette vis, en dat is, zoals jullie wel weten inmiddels, erg gezond en uitstekend binnen de koolhydraatarme leefstijl. Maar bovendien is het ook nog eens superlekker! De roodbaars(filet) combineert makkelijk met diverse groenten. De smaak wordt bepaald door wat hij eet, ze eten voornamelijk haring, diepzeegarnalen en kleine visjes. En ook qua bereiding kun je er alle kanten mee op. Want je kunt de roodbaars niet alleen goed in een pan bakken, maar ook frituren.
Variatietips & bewaren
Je kunt de paksoicurry met roodbaarsfilet eigenlijk niet goed bewaren zonder kwaliteitsverlies, dus lekker gelijk opeten! De roodbaars kun je vervangen door elke witvis die je lekker vindt, óf door een andere baarssoort. Of -als je helemaal geen visliefhebber bent- door (snelklaar) vlees naar keuze, zoals biefstukreepjes ofzo. Roodbaars smaakt ook bijzonder lekker bij deze spinazie à la crème!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je paksoicurry met roodbaarsfilet
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Paksoicurry met roodbaarsfilet
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g roodbaarsfilet, in 2 moten gesneden
- enkele druppels citroensap
- peper, zwart
- roomboter + olijfolie, om in te bakken
Groente
- 2 blokjes groene currypasta, < klik voor recept, uit de diepvries
- 30 ml olijfolie, om in te bakken
- 400 g paksoi, in repen
- 75 g paprika, in blokjes
- 150 g kastanjechampignons, in kwarten
- drupje sojasaus, naar smaak
Serveren met..
- 1 tl sesamzaad
- platte peterselie, of korianderblad
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Roodbaars snijden en 'marineren'
- Snijd de roodbaarsfilet in 2 gelijke moten. Bestrijk ze met citroensap en maal er peper over, laat dit zo'n 5 minuten intrekken. Zout pas op het bord toevoegen indien gewenst. Je kunt het velletje van de roodbaarsfilet laten zitten als je wilt. Je kunt het gewoon meebakken, want de huid van de roodbaarsfilet wordt dan lekker krokant.
Groente
- Snijd de paksoi, paprika en paddenstoelen zoals aangegeven.
- Wok de bevroren currypasta in de olijfolie op middelhoog vuur tot het is ontdooid. Voeg dan de gesneden paprika en kastanjechampignons toe en bak 4 minuten mee. Voeg de repen paksoi toe, roer even om, temper het vuur iets en dek de pan af. Bak ondertussen de vis.
Roodbaarsfilets bakken
- Om te bakken gebruiken we roomboter met een beetje olijfolie. Bak de roodbaarsfilet eerst 3 minuten op de huid, daar word de huid lekker krokant van. Daarna draai je de filets om en bak je de vis nog zo'n 2 tot 3 minuten, of tot het gaar is.
- Roer de groente even om, proef even en voeg eventueel sojasaus naar smaak toe. Verdeel de groente over twee diepe borden. Leg de vis er bovenop en bestrooi met sesamzaad en peterselie. Serveer onmiddellijk. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet