kruidige bloemkoolbroodjes heerlijk bij soep of tussendoor

Koolhydraatarm brood en koolhydraatarme crackers

Brood eten, dat zijn we zo gewend aan deze kant van de wereld. Zowel het ontbijt als de lunch bestaat voor velen traditiegetrouw uit een basis van brood, crackers of cereals. Maar als je koolhydraatarm of glutenvrij gaat eten schrap je dat gewone brood en de cereals uit je menu. Veel mensen gaan na verloop van tijd hun makkelijke boterhammetje of bakkie yoghurt met muesli wel echt missen. Inmiddels hebben we al heel veel fantastisch koolhydraatarm brood en koolhydraatarme crackers op de website staan. Hoogste tijd voor een goed overzicht van al deze koolhydraatarme broodvervangers! Naast crackers en brood vind je op de website een hele aparte categorie “brood-achtigen“. Er komen steeds weer nieuwe bij, maar een kleine greep uit de ideetjes geven we alvast hieronder, doe er je voordeel mee!

Advertentie

Koolhydraatarme broodvervangers

Laten we eerlijk zijn, hoe lekker eitjes of salades en soepen op zichzelf ook zijn, ze eten handiger en smaken nu eenmaal nog lekkerder óp of mét een koolhydraatarm brood. Bovendien hechten wij erg aan gevarieerd eten. Voldoende variatie in je menu (ook met verschillende koolhydraatarme broodvervangers) voorkomt tekorten of overschotten van bepaalde voedingsmiddelen. Tevens zorgt een afwisselend eetpatroon ervoor dat je koolhydraatarme dieet nooit saai wordt en op die manier kost het ook helemaal geen moeite om het vol te houden.

Koolhydraatarm brood om mee te variëren

We geven meestal ook tips om qua vorm en smaak te variëren met de recepten. Je kunt namelijk door het toevoegen van kruiden, sambal, kaneel, een uitje enzovoort heel simpel een totaal andere smaak aan je basis broodrecept mee geven. Wij maakten de broodjes in een speciale vorm (niet meer verkrijgbaar) met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat. Of bak een paar x het recept en maak een groot brood, of maak er een stokbroodvorm van. Gebruik je eigen fantasie en experimenteer er lekker op los, daar wordt het alleen maar gezelliger van in de keuken!

Koolhydraatarm brood soorten

Onze kaasbroodjes, zoete broodjes, de eiwitbroodjes, stokbrood, het pompoenpittenbroodje en ons omegabrood liggen bij velen standaard in de diepvries. Dit vijftal vormt wat ons betreft de koolhydraatarm brood basis. Ze zijn allemaal een perfecte vervanger van je vroegere boterham. Het courgettebrood en ons pindakaasbrood worden door jullie veelvuldig gemaakt en enorm gewaardeerd. Ze worden gevolgd door de prachtige bloemkoolbroodjes, die zijn echt leuk om eens te maken van een restje bloemkool!

Als je een broodje zoekt voor bij een Italiaans getint hoofdgerecht is onze focaccia, Italiaans platbrood of hartig broodje heel geschikt. Of maak je liever een feestelijk breekbrood of een vezelbroodje? Onze allereerste kennismaking met koolhydraatarm brood was de oopsie.

Bewaren

Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te roosteren of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.

Voor crackers geldt: zo droog mogelijk bakken, liever wat langer op lagere temperatuur goed droog bakken. Dan zijn de meeste crackers echt wel een week tot 4 weken houdbaar. Of stop ze voor consumptie nog even in de oven!

Koolhydraatarme crackers

Ook koolhydraatarme crackers zijn altijd handig om op voorraad te hebben, je kunt ze op elk moment van de dag inzetten en ze zijn ideaal om te voorkomen dat je naar ‘foute’ snacks grijpt. Veel ervan zijn ook heel lekker om zo op te knabbelen. Je kunt heel simpel een gewone plak kaas omtoveren in een heerlijk krokante kaaskletskop of neem rookkaas voor rookkaascrackers. Onze pitten-lijnzaadcracker en de krakende kaas crackertjes zijn wat neutraler om te beleggen en kun je wekenlang krokant houden. Dat zijn dus heel fijne basiscrackers. Of heb je liever de sesam- of de amandelcracker?

Voor op de borreltafel zijn deze rozemarijn crackertjes, snack crackertjes of kaaskoekjes heel geschikt.

Andere koolhydraatarme broodvervangers

Veel plezier met het maken van je eigen favorietje! Laat ons vooral weten welk brood jouw voorkeur heeft!

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


2 gedachten over “Koolhydraatarm brood en koolhydraatarme crackers”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven