keto gevulde koek

Koolhydraatarme gevulde koeken

OMG, bijna niet van echt te onderscheiden, deze koolhydraatarme gevulde koeken hebben wel één nadeel, ze zijn veel te lekker, dus echt zó op! Tegen de tijd dat we foto’s gingen maken waren er al 2 verdwenen heel gek… 😀 Vandaar als extra zondag-recept! Per stuk bevat zo’n keto gevulde koek toch slechts 1.75 gram koolhydraten! Deze vulkoek smaakt heerlijk bij een pittig kopje espresso. Vulkoek? Ja, zo noemen ze ‘m hier in de kop van Noord-Holland en in Noord-Brabant, de geboortegrond van mijn heer Hans. We maakten de spijsvulling even snel à la minute van amandelmeel met eiwit, zoetstof en citroenrasp. Vooral die citroenrasp zorgt voor een onvervalst gevulde koeken gevoel.

Keto gevulde koek met amandelspijs

Klassieke gevulde koeken zijn rond en gevuld met echte amandelspijs, ze zijn ongeveer diameter van ongeveer 10 ø cm. De bovenkant van de koek is glimmend bruin met in het midden een hele amandel. Onze keto gevulde koek voldoet aan alle eisen. Het is een typisch Nederlandse lekkernij, wist je dat? Niet zo enorm bekend als de stroopwafel, maar toch… het is één van Nederlands bekendste lekkernijen voor bij de koffie. Er zwerven wel wat varianten op de oorspronkelijke gevulde koek, zowel qua smaak, als qua bereidingswijze. Denk aan bijvoorbeeld kano’s – deze zijn rechthoekig, met ronde uiteinden. Een rondo (ook wel Amsterdammertje) wordt in een vorm gebakken – boven en onder wordt een koekvorm gebruikt, het midden wordt gevuld met amandelspijs. En deze binnenkort wereldberoemde koolhydraatarme gevulde koeken!

Deeg te slap?

Voorkom problemen. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren.  Het geheim van dit deeg zit ‘m vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme gevulde koeken
Keto gevulde koek

Zo maak je koolhydraatarme gevulde koeken

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarme gevulde koeken, superlekker!

keto gevulde koeken
Door: Anna-Karina van Denderen
Bijna niet van echt te onderscheiden, deze koolhydraatarme gevulde koeken hebben wel één nadeel, ze zijn te lekker, dus zó op!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Afkoelen (moeilijke fase) 1 uur

Ook gebruikt

  • uitsteekring ± 9 ø cm

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 214.58 kcalkoolhydraten 1.75 geiwitten 12.38 gvetten 17.28 gvezels 1.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Spijsvulling

Deeg

Afwerking

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Spijsvulling

  • Begin met de spijsvulling. Meng daarvoor 50 g amandelmeel met het eiwit, erythritol, citroenrasp en een snufje zout. Mag best zoet zijn, want in het deeg gaat verder geen zoetstof. Maak 6 gelijke delen en zet apart.

Deeg

  • Voorkom problemen met het deeg. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren.  Het geheim van dit deeg zit 'm vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar gemalen mozzarella van AH (#nospon gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.
  • Leg twee bakvellen klaar. Zet roomkaas, 50 g amandelmeel, koekkruiden en het ei alvast klaar. Je moet straks snel kunnen werken.
  • Wij voegden zelf geen zoetstof aan het deeg toe, voor ons prima. Maar voeg dus zoetstof aan het deeg toe als je ook een zoet deeg wilt.
    Smelt in een pan met dikke bodem de geraspte mozzarella samen met de roomkaas op middelhoog vuur. Blijf over de bodem roeren met een houten spatel. Als je merkt dat het dreigt aan te branden, dan staat het vuur te hoog. Pas als je een mooie egale massa hebt zonder klontjes, (na ongeveer 5 minuten) doof je het vuur.
    koolhydraatarme gevulde koeken
  • Roer, van het vuur af, direct het amandelmeel, koekkruiden en het ei snel door de gesmolten kaas. Ja, dat is even hard werken om het er egaal door te krijgen. Stevig roeren dus! Laat 30 sec. afkoelen tot je het met je handen kunt kneden. Kneed het deeg een minuutje door tot een mooi egaal deeg.
    koolhydraatarme gevulde koeken
  • Leg het deeg tussen 2 bakvellen en wrijf het plat met je vlakke handen. Rol het vervolgens dun uit. Haal het bovenste vel er langzaam vanaf en steek er ronde vormpjes uit van ± 9 ø cm. De restjes deeg even opnieuw uitrollen en de laatste vormpjes uitsteken. Je steekt voor 6 gevulde koeken dus in totaal 12 rondjes uit (bodem en dakje).
    koolhydraatarme gevulde koeken
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met een schoon bakvel. (wij gebruiken daarvoor zwarte herbruikbare)
  • Leg 6 bodems op de beklede bakplaat, leg de spijsvulling erop en maak dat een beetje plat. Laat wel een randje vrij om het dakje rondom te kunnen sluiten.
    keto gevulde koek
  • Leg de dakjes over de vulling en druk de randjes aan. Druk/wrijf de randen nogmaals dicht met een vork. Druk in elke koek een amandel en bestrijk -niet te dik- met de losgeklopte eidooier.
    koolhydraatarme gevulde koeken
  • Bak de gevulde koeken 15 minuten of tot ze mooi goudgeel kleuren. Laat ze niet verbranden dat kan in de laatste minuten hard gaan. Altijd even opletten.
    Laat afkoelen en smullen maar!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top