Ingrediënt: bloemkool

27 berichten

bloemkoolZie ook het ingrediënt bloemkoolrijst.
Bloemkool is heel goed toe te passen als koolhydraatarm alternatief voor rijst, couscous en in broodjes etc. Eet bloemkool rauw of kook kook het niet langer dan 5 minuten om zoveel mogelijk te profiteren van de gezonde voedingsstoffen die het bevat! Lees vooral ook mijn uitgebreide artikel over maken, bewaren, garen en verwerken van bloemkoolrijst.
Per 100 gr. 1,8 gr. khd netto (Atkins)

stamppot bomvol smaak

Stamppot bomvol smaak

Zo’n stamppot bomvol smaak is heel geschikt om met Kerstmis of Pasen in een meergangendiner te presenteren. Met of zonder hertengebraad of haas. Ja ik […]

paksoi curry- oosterse schotel

Paksoi curry, oosterse schotel

Paksoi is een heel veelzijdige groente en past, met slechts 0,4 gram koolhydraten/100 g, uitstekend in de koolhydraatarme keuken. Niet alleen in een geurig oosters […]

oosterse bloemkool courgettesoep

Oosterse bloemkool courgettesoep

Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke oosterse bloemkool courgettesoep. Het oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met […]

bloemkool rucola stamppotje

Bloemkool rucola stamppotje

Zo’n lief eenpersoons pannetje met een romig bloemkool rucola stamppotje erin, daar doe je mij een enorm plezier mee. Elke hap romige zachtheid, dat is […]

andijvie stamppot met kerriejus

Andijvie stamppot met kerriejus

Deze heerlijk romige andijvie stamppot met kerriejus doet niet onder voor het ‘echte spul’ van aardappelen. Dus driewerf hoera voor de bloemkool! Mijn experiment is […]

romige bloemkoolgratin

Romige bloemkoolgratin

Je kunt deze heerlijk romige bloemkoolgratin makkelijk tot 24 uur van te voren klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren en later afbakken in de […]

groente sla-wraps met pindasaus

Groente sla-wraps met pindasaus

Ohw geweldig, dit is weer echt zo’n blijvertje! Simpel te maken met makkelijk te verkrijgen ingrediënten en het ziet er fantastisch uit, daar houden wij […]