3x Koolhydraatarme koolraap

3x koolhydraatarme koolraap

De koolraap is gelukkig weer bezig aan een opmars. Fijn om te gebruiken in de koolhydraatarme keuken, immers deze groente bevat slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram. We geven je vandaag drie suggesties om koolhydraatarme koolraap te serveren. Het eerste recept hieronder is Koolraap met peterselie en kaas, de tweede Koolraapfriet met gestoofde kerrie-uien en als laatste vindt een recept voor Koolhydraatarme koolraap met kruidenroomkaas. Het zijn stuk voor stuk super makkelijke fornuisgerechten en ze staan met 20 minuten op tafel. Wij wisselden af met koolraapblokjes en koolraapfriet, maar op zich kan het uiteraard allebei, ’t is maar net wat je leuker of makkelijker vindt. Je kunt koolraapfriet kant-en-klaar kopen (€ 5,23 per kilo), maar zelf snijden is wel veel goedkoper (€ 1,99 per kilo)!

Armeluisvoedsel

Koolraap werd vroeger (tot ongeveer 1970) heel vaak gegeten. Maar het werd steeds meer gezien als armeluisvoedsel, want goedkoop en voedzaam. Aangezien de welvaart vanaf 1960 enorm omhoog ging trokken mensen hun neus op voor deze voedzame groente en raakte hij ‘vergeten’. Koolraap verdient de opmars dubbel en dwars want het is een verrassend veelzijdige groente. Overigens moet je deze paars-groen-gele knol niet verwarren met andere knollen zoals knolraap, koolrabi of knolselderij! Daar schreven we al eens dit artikel over.

Koolhydraatarme koolraap

We lieten je al eerder lekkere gerechten met koolraap zien. Koolraap word meestal gekookt of gestoofd gegeten. Het prachtige oranje-gele vruchtvlees krijgt op die manier een subtiele, zoetige en bijzonder aromatische smaak. Je kunt de beetgare koolraap op verschillende manieren afmaken. Daardoor leent het zich ook uitermate goed als bijgerecht. Immers afhankelijk van wat je erbij wilt eten kies je je smaken. Reken voor 1 portie koolhydraatarme koolraap als bijgerecht 150-200 gram schoon gewicht, dus geschild. Een hele koolraap met schil weegt tussen 750 en 950 gram, dat zou voor 3 tot 4 personen zeker voldoende moeten zijn.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme koolraap

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

koolhydraatarme koolraap met peterselie en kaas

Koolraap met peterselie en kaas

Een simpel bijgerechtje van koolraap met peterselie en kaas, smaakt heerlijk bij een tartaartje, ander rood vlees of sausijsjes.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 137.1 koolhydraten 3.15 geiwitten 5.1 gvetten 11.55 gvezels 1.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de koolraap met een brede dunschiller en snijd er blokjes van (ongeveer 1,5 x 1,5 cm). Kook de blokjes beetgaar in 8 minuten.
  • Rasp ondertussen de kaas en hak de peterselie.
  • Giet de koolraap terug, stoom droog in de pan en bak ze licht aan met wat olie. Voeg ⅔ van de geraspte kaas en ⅔ van de gehakte peterselie toe en roer even om tot de kaas is gesmolten.
  • Serveer in een een schaaltje met de rest van de kaas en peterselie.
  • Heerlijk bij een tartaartje, ander rood vlees of sausijsjes.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

koolhydraatarme koolraap met gestoofde kerrie-uien

Koolraapfriet met gestoofde kerrie-uien

Beetgaar koken houdt de koolraap fris en geeft toch die prachtige oranje-gele kleur, heerlijk met de iets zoete gestoofde kerrie-uien. Smaakt voortreffelijk bij gegrilde kip!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 109.85 koolhydraten 3.9 geiwitten 1.9 gvetten 9.6 gvezels 1.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de koolraap, snijd in frieten van ongeveer 1,5 cm dik. Kook de koolraapfrieten in 8-10 minuten beetgaar.

Gestoofde kerrie-uien

  • Snijd ondertussen de sjalot in ringen en stoof deze zachtjes in de olijfolie met kerrie en de erythritol gaar. Roer er een scheutje slagroom door.
  • Giet de beetgare koolraap af en dien de koolraapfriet op met de gestoofde kerrie-uien, maal er tot slot wat peper en zout over.
    Lekker met gegrilde kip of hachee!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

koolhydraatarme koolraap met kruidenroomkaas

Koolhydraatarme koolraap met kruidenroomkaas

De zachte roomkaas bindt alle smaken heerlijk aan elkaar tot een heel toegankelijk bijgerecht van koolraap.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 117.95 koolhydraten 3.7 geiwitten 2.45 gvetten 10.35 gvezels 1.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de koolraap en snijd in blokjes of frieten van 1,5 cm. Kook deze in 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog in de pan. Stoof kort met een lepel olijfolie.
    Hak de bieslook fijn en roer ⅔ ervan samen met de kruidenroomkaas door de koolraap, verwarm even door en doe over op een schaaltje. Geef de rest van de bieslook er apart bij.
    Heerlijk bij malse kipfilet of vis!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


3 gedachten over “3x Koolhydraatarme koolraap”

  1. Marianne Herzberger Dopheide

    5 sterren
    Oh.. héérlijk !! Ik ben dol op koolraap, die aardse smaak – zo lekker! Vroeger thuis ( zo lang geleden!) dan nog met een bloem- en botersausje, en nootmuskaat natuurlijk. Een feestmaaltje met een biefstukje en een bloemig aardappeltje..

      1. Marianne Herzberger Dopheide

        Ik ga ze zeker proberen, want aan bloem-botersaus en bloemige aardappeltjes doen we niet meer!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top