Zoef zoef, deze bijzonder snelle, zalige zelfgemaakte rode curry pasta kun je verwerken in allerlei oosterse gerechten. Wat mij betreft kan deze 10 sterren krijgen! Ik hou ervan om zelf basisingrediënten te maken. Die zijn immers veel lekkerder dan kant-en-klare currypasta producten. De meeste potjes, zakjes en pakjes bevatten namelijk koolhydraatrijke ingrediënten. Niet alleen suiker maar ook andere ongewenste additieven. Bovendien bevatten ze vaak enorm veel zout. *Hu*, lekker zelf maken dus, precies zoals je het zelf lekker vindt en zonder zooi! In onze samenstelling per eetlepel van 15 ml bevat de currypasta slechts 1.15 gram koolhydraten.
Mild of pittig? Je bepaalt het lekker zelf…
Met de ingrediënten voor een currypasta kun je behoorlijk variëren. Want curry pasta heb je in diverse soorten; rood, geel, groen. Sommige zijn behoorlijk pittig andere mild. Ondanks de verschillen lijken rode, groene en gele currypasta’s op elkaar. Ze zijn in recepten onderling best te verruilen. Gerechten worden dan wel iets anders, maar alles “past” nog steeds. Hier houden we niet van heel erg pittig. Dus ons advies: begin mild, je kunt altijd nog extra pit toevoegen. Of aanpassen als je het uiteindelijke currygerecht maakt waar je de currypasta in gebruikt. Maar als je echt van heet eten houdt, voeg je er extra pepers of sambal aan toe, simpel zat. Ik deed er wel lekker veel verse gember in. Want daar ben ik dan weer dol op! Bovendien is gember o zo gezond. Ook weer een voordeel van zelf maken!
Curry pasta gebruiken
Je kunt de homemade curry pasta in een kleine of grotere hoeveelheid gebruiken. Het is een fantastische smaakmaker voor alle oosterse groentegerechten. Een beetje door je bloemkoolrijst brengt ‘m gelijk exotisch op smaak. Of combineer met volvette kokosmelk voor een lekker romige curry groenteschotel. Varieer naar eigen inzicht met groenten en kruiden, koriander stel ik voor. Heerlijk met bijvoorbeeld courgette-bami, bloemkoolrijst of konjac-producten (als je daarvan houdt…). Handig om het op voorraad te hebben dus! Zie onder voor een stel heerlijke gerechten waar je de curry in kunt gebruiken, zó lekker!
Bewaren
In een superschone glazen pot, kun je de curry pasta 1-2 weken bewaren in de koelkast. Of -nog beter- verdeel de massa over een ijsblokjes- of mini-muffinvorm en vries ze in. Haal ze de volgende dag wel los en doe ze over in een plastic zakje met datum. Blijven zeker wel drie maanden goed! De siliconen vorm schoonmaken met baking soda om luchtjes te verwijderen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze curry pasta
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Curry pasta zelf maken
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g ui
- 5 teentjes knoflook
- 4 cm gemberwortel, vers geraspt naar smaak
- ½ limoen, rasp en sap, naar smaak
- sambal, of rode peper- naar smaak
- 2-4 tl Thaise vissaus, Worcestershiresaus, sojasaus of azijn kan ook)
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl garam masala
- 1 tl citroengras, gedroogd gemalen
- 1 tl kurkuma
- snufje kaneel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Hak de geschilde ui, knoflook en gember grof en doe in een hoge kom. Boen en rasp ½ limoen en pers uit. Voeg het limoensap en -rasp samen met sambal, vissaus, tomatenpuree en de specerijen toe aan de kom. Pureer alles met de staafmixer tot een egale massa. Of gebruik een keukenmachine.
- Deze basis curry pasta zal vrij heftig smaken. Te gebruiken als smaakmaker in diverse oosterse groentegerechten. 1 à 2 el/blokjes is genoeg. Begin het gerecht met het bakken van een (bevroren) blokje curry pasta… Wat een geur!
Bewaren
- In een superschone glazen pot, kun je de curry pasta 1-2 weken bewaren in de koelkast. Of verdeel de massa over een ijsblokjes- of mini-muffinvorm en vries ze in. Haal ze wel echt de volgende dag los en doe ze over in een plastic zakje met datum. De blokjes curry pasta blijven zeker wel drie maanden goed in de diepvries. De siliconen vorm schoonmaken met baking soda om luchtjes te verwijderen!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hi, leuk recept! En na Rendang te hebben gemaakt nog veel basis ingrediënten over dus ik dacht, laat ik voor mijn curry de currypasta eens zelf maken!
Wanneer je Sereh stengels gebruikt, hoeveel doe je dan door je currypasta? Of geeft dit niet het juiste effect?
Ik zou de kern van een halve gebruiken. Vers gebruik ik vooral als het ergens ‘meetrekt’ zoals je ook laurierblad gebruikt. Voor dit recept vond ik de gedroogde vorm handiger.
Wat is dit een heerlijke currypasta. Ik kan normaalgesproken geen curry eten ivm mijn maag. Deze is perfect. Ik laat de sambal achterwege en wie pittig wil kan gewoon op het bord sambal toevoegen. Heb deze pasta inmiddels al 2 keer gemaakt en allerlei gerechten gemaakt.
Ik heb Kerry masala in huis, is dit hetzelfde als garam masala?
Niet precies hetzelfde, maar dat is uitstekend te gebruiken. (Elke masala en elke kerrie is eigenlijk weer verschillend)
Ik lust geenngember kan ik daat iets anders voor gebruiken en kan ik die garam massala in de winkel kopen
Als je op een ingrediënt klikt Trudie krijg je heel nuttige info. Vaak over waar je iets kunt kopen of hoe het te vervangen… Gember vervangen? Ik zou het in dat geval gewoon weglaten, of heel weinig van gebruiken. Daarom staat er ook ‘naar smaak’ achter.
Welke voedseldroger heb je en wat doe je er allemaal mee. Je ziet ze in allerlei prijzen. Want dat lijkt me wel wat.
En, enorme dank, voor je recepten, laatst ook paksoi met saté en bloemkoolrijst gemaakt. Paksoi is ook een heerlijke, veelzijdige groente. Het was super lekker!
Hoi, Ik heb zelf destijds gewoon diverse vergelijkingen online geraadpleegd. Er zit heel veel verschil in prijs en grootte. Ik kan niet in jouw budget en wensen kijken. Maar als je googelt op “vergelijk voedseldrogers” kom je vast een heel eind.
Curry pasta paar weken geleden gemaakt en in de vriezer gedaan.
Deze pasta heb ik in het gehakt gedaan en kleine balletjes van gemaakt. De roeiers vroegen of er nog meer waren.
Alweer een lekker recept, heerlijk en praktisch ook die deelblokjes in de vriezer!
Waar ik alleen tegenaan loop is dat mijn siliconenvorm ( met 6 schattige minitulbandjes) naar currypasta blijft ruiken. Ook na het maken van de sesamfatbom ruik ik in mijn siliconen chocoladevormpjes een vage sesamgeur.
Heb jij een “recept” om de geur eruit te krijgen? Of ligt dat aan mijn vormpjes?
ja dat is behoorlijk indringend, daarom haal ik ze na het invriezen ook gelijk ook de vorm. Ik gebruik 1 vorm speciaal daarvoor. Je zou het kunnen schoonmaken met soda, dat neemt vrij veel geur op.
Misschien een boterhamzakje om de vormpjes doen?
Mijn ervaring is dat dat gaat kreukelen en na het vriezen erin vastgevroren zit = niet handig. Maar de volgende dag eruit halen en schoonmaken met baksoda gaat prima!
Hallo Anna-Karina,
De curry wil ik zeker gaan maken maar de groene paprika poeder suggestie trok ook mijn aandacht. Die wil ik eerst maken. Kun je mij misschien een indicatie geven van hoe lang en bij welke temperatuur je moet drogen? Bedankt alvast (ook voor al die andere recepten).
Oeh, da’s alweer een tijdje geleden. Maar ik had dunne reepjes gesneden en ik denk een graad of 60 en minstens 10 uur?
Het was goed gelukt, het ruikt al fantastisch! Geweldig idee! Bedankt!
Anna-Karina heb jij enig idee of er in dit recept een vervanger voor de Thaise vissaus is.
En ook nu bedank ik je weer voor het delen van je geweldig lekkere en mooie recepten
Eventueel vissaus vervangen door Worcestershiresaus of sojasaus of azijn. (afhankelijk van het recept)
Deze curry pasta is heerlijk. Ik pas hem bij verschillende recepten toe. Ook makkelijk om in de diepvries te hebben. Hartelijk dank trouwens voor al je recepten. Ik ben nu een jaar bezig met koolhydraatarm eten en dank zij jouw recepten gaat dit heel goed.
Dank je Irene, wij zijn zelf ook dol op die currypasta!
Wat een yummie currypasta. Ik heb er meteen een grote hoeveelheid van gemaakt. En vanavond eten we de pompoen-spruitjes ovenschotel. Daar gaat de curry dan in. Bedankt voor dit heerlijke recept!
Ja die is echt heel lekker! (of mag je dat niet zeggen van je eigen recept? -=sorry=-)
Wat een heerlijke currypasta. Ik heb de uien, knoflook, gember en kruiden licht aangebakken om de smaken meer tot hun recht te laten komen. Ga het maken met mager lamsvlees, groenten en cococmelk light.
De grap van deze ‘rauwe’ currypasta is juist eigenlijk dat je dat bakken pas doet als je het gaat gebruiken. Als je je gerecht gaat maken bak je de currypasta even mee met je uitje of groente.
Hallo,
Ik geniet altijd volop van je recepten en maak er regelmatig wat van.
Ik wil heel graag de curry van vandaag maken. Ik wil namelijk al een hele tijd graag verse eigengemaakt currypasta maken. Het enige is ik ben allergisch voor alle soorten vis en krijg ook erg last van de kant en klare currypasta’s omdat er vissaus wordt gebruikt.
Weet u een alternatief voor de 1-2 eetlepels Thaise vissaus?
Alvast bedankt voor het meedenken
Lieve groet, Annemieke
Ik zou het zonder de vissaus maken en dan wellicht wat extra zout toevoegen.
Dank voor de tip!