zelf curry pasta maken

Curry pasta zelf maken

Zoef zoef, deze bijzonder snelle, zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei oosterse gerechten. Wat mij betreft kan deze 10 sterren krijgen! Ik hou ervan om zelf basisingrediënten te maken. Die zijn immers veel lekkerder dan kant-en-klare producten. De meeste potjes, zakjes en pakjes bevatten namelijk koolhydraatrijke ingrediënten. Niet alleen suiker maar ook andere ongewenste additieven. Bovendien bevatten ze vaak enorm veel zout.  *Hu*, lekker zelf maken dus, precies zoals je het zelf lekker vindt en zonder zooi! In onze samenstelling per eetlepel van 15 ml bevat de currypasta slechts 1.15 gram koolhydraten.

Mild of pittig? Je bepaalt het lekker zelf…

Met ingrediënten voor een currypasta kun je behoorlijk variëren. Want curry pasta heb je in diverse soorten; rood, geel, groen. Sommige zijn behoorlijk pittig andere mild. Ondanks de verschillen lijken rode, groene en gele currypasta’s op elkaar. Ze zijn in recepten onderling best te verruilen. Gerechten worden dan wel iets anders, maar alles “past” nog steeds. Hier houden we niet van heel erg pittig. Begin met mild, je kunt altijd nog extra pit toevoegen. Of aanpassen als je het uiteindelijke curry gerecht maakt waar je de currypasta in gebruikt. Maar als je echt van heet eten houdt, voeg je er extra pepers of sambal aan toe, simpel zat. Ik deed er wel lekker veel verse gember in. Want daar ben ik dan weer dol op! Bovendien is gember o zo gezond. Ook weer een voordeel van zelf maken!

Curry pasta gebruiken

Je kunt de homemade curry pasta in een kleine of grotere hoeveelheid gebruiken. Het is een fantastische smaakmaker. Een eetlepel door je bloemkoolrijst brengt ‘m gelijk op smaak.  Of combineer met volvette kokosmelk voor een lekker romige curry. Varieer naar eigen inzicht met groenten en kruiden, koriander stel ik voor. Heerlijk met bijvoorbeeld courgette-bami, bloemkoolrijst of konjac-producten (als je daarvan houdt…). Handig om het op voorraad te hebben dus! We gebruikten het in deze geurige paksoi curry schotel met bloemkoolrijst mee, zó lekker!

Bewaren

In een superschone glazen pot, kun je de curry pasta 1-2 weken bewaren in de koelkast. Of -nog beter- verdeel de massa over een ijsblokjes- of mini-muffinvorm en vries ze in. Haal ze de volgende dag wel los en doe ze over in een plastic zakje met datum. Blijven zeker wel drie maanden goed! De siliconen vorm schoonmaken met baking soda om luchtjes te verwijderen.

zelf curry pasta maken

Zo maak je deze curry pasta

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


zelf curry pasta maken

Curry pasta zelf maken

door Anna-Karina van Denderen
De zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei gerechten. Voeg 15-30 ml toe aan gerechten. In deze samenstelling 1,15 gram koolhydraten per eetlepel (15 ml).

Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 33 en in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 213 (omdat het zo geweldig is!!)

4.34 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: diepvries, voorraad
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

Per eetlepel = 15 ml
Calorieën 6.57 kcal
Koolhydraten 1.15 g
Eiwit 0.25 g
Vet 0.08 g
Vezels 0.41 g

Uit recept

14 porties à 15 ml

Ingrediënten

Bereiden

  • Hak de geschilde ui, knoflook en gember grof en doe in een hoge kom. Boen en rasp ½ limoen en pers uit. Voeg het limoensap en -rasp samen met sambal, vissaus, tomatenpuree en de specerijen toe aan de kom. Pureer alles met de staafmixer tot een egale massa. Of gebruik een keukenmachine.
  • Deze basis curry pasta zal vrij heftig smaken. Te gebruiken als smaakmaker in diverse oosterse groentegerechten. 1 à 2 el/blokjes is genoeg. Begin het gerecht met het bakken van een (bevroren blokje) curry pasta... Wat een geur!
Bewaren
  • In een superschone glazen pot, kun je de curry pasta 1-2 weken bewaren in de koelkast.
    Of verdeel de massa over een ijsblokjes- of mini-muffinvorm en vries ze in. Haal ze wel echt de volgende dag los en doe ze over in een plastic zakje met datum. De blokjes curry pasta blijven zeker wel drie maanden goed in de diepvries.
    De siliconen vorm schoonmaken met baking soda om luchtjes te verwijderen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 3.929 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 reacties op “Curry pasta zelf maken”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like