curry pasta zelf maken

Curry pasta zelf maken

(Zoef zoef) Snelle zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei oosterse gerechten. Ik hou ervan om zelf basisingrediënten te maken, veel lekkerder dan kant-en-klare producten. De meeste potjes en pakjes bevatten koolhydraatrijke ingrediënten zoals suiker en/of ongewenste additieven, of ze zijn me veel te zout. *Hu*, zelf maken dus, precies zoals jij het lekker vindt en zonder zooi!

 

Mild of pittig? Je bepaalt het lekker zelf…
Met ingrediënten voor een currypasta kun je behoorlijk variëren, curry pasta heb je in diverse soorten; rood, geel, groen. Sommige zijn behoorlijk pittig andere mild. 

curry pasta zelf maken

Ondanks de verschillen lijken rode, groene en gele currypasta’s op elkaar en zijn in recepten onderling best te verruilen. Gerechten worden dan wel iets anders, maar alles “past” nog steeds. Zelf houd ik niet van heel erg pittig, dus in deze rode curry pasta gebruik ik iets minder sambal. Ik kan altijd nog extra pit toevoegen als ik mijn uiteindelijke curry gerecht ga maken. Maar als je van heet eten houdt, voeg je er gewoon al extra pepers of sambal aan toe, simpel zat. Ik deed er wel lekker veel verse gember in, dat vind ik dan weer verrukkelijk, en o zo gezond. Ook weer een voordeel van zelf maken!

Curry pasta gebruiken
Je kunt de curry pasta in een kleine of grotere hoeveelheid gebruiken. Het is een fantastische smaakmaker, een eetlepel door je bloemkoolrijst brengt ‘m gelijk op smaak.  Of doe er dikke kokosmelk bij voor een lekker romige curry. Varieer naar eigen inzicht met groenten en kruiden, koriander stel ik voor. Heerlijk met bijvoorbeeld courgette-bami, bloemkoolrijst of konjac-producten (als je daarvan houdt…). Handig om het op voorraad te hebben dus!

curry pasta zelf maken

Ik maakte er een geweldig geurige paksoi curry schotel met bloemkoolrijst mee, zó lekker!

Bewaren
In een superschone glazen pot, 1-2 weken in de koelkast. Of -nog beter- verdeel de massa over een ijsblokjes- of mini-muffinvorm en vries ze in. Haal ze de volgende dag even los en doe ze over in een plastic zakje met datum. Blijven zeker wel drie manden goed! 

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze curry pasta

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Curry pasta zelf maken

curry pasta zelf maken

Door Anna-Karina Geplaatst september 8, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: ca. 12 eetlepels, 200 ml
  • Koolhydraten: ca. 1,5 per eetlepel (ca. 12 eetlepels, 200 ml uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

De zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei gerechten. Voeg 1-3 eetlepels toe aan gerechten. In deze samenstelling ca. 1,5 khd per eetlepel.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de geschilde ui, knoflook en gember grof en doe in een kom. Een ruime hoge kom als je de curry met een staafmixer gaat pureren of gebruik de kom van je keukenmachine of blender.
  2. Boen en rasp de schil van de limoen en pers één helft uit. Voeg het sap en de helft van de limoenrasp toe aan de kom. Voeg sambal, vissaus, tomatenpuree en de specerijen toe aan de kom met het ui-knoflook mengsel. Meng alle ingrediënten met de staafmixer of in een keukenmachine tot een egale massa.
  3. Dit is een basis dus de pasta zal vrij heftig smaken. Gebruik het als basis voor je curry of als smaakmaker in diverse groentengerechten. Voor bewaartips zie de tekst boven het recept!
  4. * groene paprikapoeder
    Ik heb sinds kort een voedseldroger waar ik reepjes groene paprika's in droogde en die vervolgens tot poeder vermaalde. Dat moest er gewoon door, oh boy! Maar zonder kan het ook...

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 gedachten over “Curry pasta zelf maken”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

324 Shares
Share111
Pin213
Tweet