Curry pasta zelf maken

zelf curry pasta maken

Zoef zoef, deze bijzonder snelle, zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei oosterse gerechten. Wat mij betreft kan deze 10 sterren krijgen! Ik hou ervan om zelf basisingrediënten te maken. Die zijn immers veel lekkerder dan kant-en-klare producten. De meeste potjes, zakjes en pakjes bevatten namelijk koolhydraatrijke ingrediënten. Niet alleen suiker maar ook andere ongewenste additieven. Bovendien bevatten ze vaak enorm veel zout.  *Hu*, lekker zelf maken dus, precies zoals je het zelf lekker vindt en zonder zooi! In onze samenstelling per eetlepel van 15 ml bevat de currypasta slechts 1.15 gram koolhydraten.

Mild of pittig? Je bepaalt het lekker zelf…

Met ingrediënten voor een currypasta kun je behoorlijk variëren. Want curry pasta heb je in diverse soorten; rood, geel, groen. Sommige zijn behoorlijk pittig andere mild. Ondanks de verschillen lijken rode, groene en gele currypasta’s op elkaar. Ze zijn in recepten onderling best te verruilen. Gerechten worden dan wel iets anders, maar alles “past” nog steeds. Hier houden we niet van heel erg pittig. Begin met mild, je kunt altijd nog extra pit toevoegen. Of aanpassen als je het uiteindelijke curry gerecht maakt waar je de currypasta in gebruikt. Maar als je echt van heet eten houdt, voeg je er extra pepers of sambal aan toe, simpel zat. Ik deed er wel lekker veel verse gember in. Want daar ben ik dan weer dol op! Bovendien is gember o zo gezond. Ook weer een voordeel van zelf maken!

Curry pasta gebruiken

Je kunt de homemade curry pasta in een kleine of grotere hoeveelheid gebruiken. Het is een fantastische smaakmaker. Een eetlepel door je bloemkoolrijst brengt ‘m gelijk op smaak.  Of combineer met volvette kokosmelk voor een lekker romige curry. Varieer naar eigen inzicht met groenten en kruiden, koriander stel ik voor. Heerlijk met bijvoorbeeld courgette-bami, bloemkoolrijst of konjac-producten (als je daarvan houdt…). Handig om het op voorraad te hebben dus! We gebruikten het in deze geurige paksoi curry schotel met bloemkoolrijst mee, zó lekker!

Bewaren

In een superschone glazen pot, kun je de curry pasta 1-2 weken bewaren in de koelkast. Of -nog beter- verdeel de massa over een ijsblokjes- of mini-muffinvorm en vries ze in. Haal ze de volgende dag wel los en doe ze over in een plastic zakje met datum. Blijven zeker wel drie maanden goed! De siliconen vorm schoonmaken met baking soda om luchtjes te verwijderen.

zelf curry pasta maken

Zo maak je deze curry pasta

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


zelf curry pasta maken

Curry pasta zelf maken

Door: Anna-Karina van Denderen
De zalige zelfgemaakte curry pasta kun je verwerken in allerlei gerechten. Voeg 15-30 ml toe aan gerechten. In deze samenstelling 1,15 gram koolhydraten per eetlepel (15 ml).

Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 33 en in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 213 (omdat het zo geweldig is!!)

4.34 van 3 stemmen

Voedingswaarde

Per eetlepel = 15 ml
calorieën 6.57 kcalkoolhydraten 1.15 geiwitten 0.25 gvetten 0.08 gvezels 0.41 g
Gang Bijgerecht
Keuken Oosters
Trefwoord diepvries, voorraad
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Hoeveelheid (aan te passen)14 porties à 15 ml

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de geschilde ui, knoflook en gember grof en doe in een hoge kom. Boen en rasp ½ limoen en pers uit. Voeg het limoensap en -rasp samen met sambal, vissaus, tomatenpuree en de specerijen toe aan de kom. Pureer alles met de staafmixer tot een egale massa. Of gebruik een keukenmachine.
  • Deze basis curry pasta zal vrij heftig smaken. Te gebruiken als smaakmaker in diverse oosterse groentegerechten. 1 à 2 el/blokjes is genoeg. Begin het gerecht met het bakken van een (bevroren blokje) curry pasta... Wat een geur!

Bewaren

  • In een superschone glazen pot, kun je de curry pasta 1-2 weken bewaren in de koelkast.
    Of verdeel de massa over een ijsblokjes- of mini-muffinvorm en vries ze in. Haal ze wel echt de volgende dag los en doe ze over in een plastic zakje met datum. De blokjes curry pasta blijven zeker wel drie maanden goed in de diepvries.
    De siliconen vorm schoonmaken met baking soda om luchtjes te verwijderen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

23 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties