Deze romige, low carb gegratineerde broccoli heeft ook een vegan versie, zie verderop. De combinatie van gezonde verse broccoli, stevig smakende spekjes en een makkelijk kaassausje maakt dit broccoli recept super lekker. En met slechts 2.85 g koolhydraten kun je het naar hartenlust combineren met andere gerechten. We hebben al diverse broccoli bijgerechten op de website staan, dus lijkt deze je minder geslaagd, kijk dan eens naar deze lekkere recepten met broccoli. Oh ja, die broccoli met citroenboter… Of ga je liever voor de broccolisoufflé? Nou ja, kijk zelf maar even!
Makkelijke broccoli uit de oven
We gaan zo zoetjesaan weer richting kerst, daar horen wat ons betreft lekkere & makkelijke low carb gerechtjes bij. Deze simpele keto gegratineerde broccoli is er zo eentje, maar wel met veel smaak. Vooral AK is super fan van broccoli, ik vind het soms een beetje saai. Deze broccoli uit de oven heeft een bijzonder, maar subtiel, rooksmaakje door de pimentón. Ik mengde de voorgekookte broccoli met uitgebakken (vegan) spekjes, kaassausje erover en hup de oven in om te gratineren. Op die manier heb je echt een heerlijk makkelijk bijgerecht, dat toch neutraal genoeg is om overal bij te serveren. Ideaal, ook als het geen kerst is!
Vegan en keto broccoli gratin
Je kunt dit gerecht natuurlijk ook vegan maken. Er bestaan tegenwoordig verschillende -prima- vegan versies voor spekjes. Als je ook nog vegan ‘kaas’ door plantaardige room roert heb je vegan & low carb broccoli gratin. Of gebruik haver fraîche en bestrooi het gerecht met wat edelgistvlokken voor een kazig smaakje.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je low carb gegratineerde broccoli
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Low carb gegratineerde broccoli
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g broccoli, in niet te kleine roosjes
- 100 g spek of spekblokjes, (vegan kan ook) in stukjes
- snuf pimentón, naar smaak
Kaassaus
- 60 g kaas, geraspt, vegan versie kan ook
- 100 ml slagroom, of plantaardige room
- ¼ tl nootmuskaat
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een passende ovenschaal in.
- Snijd of breek de broccoli in roosjes en kook ze 2-3 minuten voor. Bak de spekjes krokant met een extra snuf pimentón en schep ze door de broccoli. Doe dit in de ovenschaal.
Kaassaus
- Rasp de kaas. Smelt, in een pan met dikke bodem, de helft van de geraspte kaas in de slagroom. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet de kaassaus over de broccoli en strooi de rest van de kaas erover.
- Gratineer de broccoli 15 minuten of tot de kaas goudgeel kleurt.
- Dat was zo op!! 🙂
Vegan versie?
- Veganisten kunnen vegan (plantaardige) vervangers nemen voor de spekjes, kaas en room. Bereken dan zelf de koolhydraten, als je je voeding nauwkeurig wilt tellen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet