Ingrediënt: kokosmelk

ffairtrade-kokosmelk-400ml270ml-kokosmelkKokosmelk bevat veel gezonde, goede vetten. Kokosmelk gebruik je bijvoorbeeld in smoothies, toetjes, baksels, curry’s of satésaus in plaats van gewone melk, sojamelk of een andere plantaardige melk, maar die zijn wel dunner! Neem altijd de volvette dikke romige kokosmelk varianten, geen lightversies!  Kant en klaar in een blikje zoals hiernaast of in een blok: kokoscream (santen) oplossen in water. Zie ook de recepten met kokoscream.

Restjes nooit in blik bewaren maar altijd in een schaaltje overdoen.

Bevat per 100 ml 1,6 gr. khd
(270 ml. biologisch is even duur als 400 ml gewone van dit merk)


avocado kokosijs 3
Fluweelzacht en romig avocado kokosijs! Met maar vier ingrediënten maak je binnen no-time een heel apart ijsje. De smaak is heel verrassend, de avocado smaakt […]

Avocado kokosijs, tropisch!


paksoi curry schotel 19
Paksoi curry Paksoi is een heel veelzijdige groente en past, met maar 0,4 khd, uitstekend in de koolhydraatarme keuken. In een geurig Oosters gerecht of […]

Paksoi curry, Oosterse schotel


koolhydraatarme ijsjes 8
Heb ik een chiaperiode? Ja sorry, ik vrees van wel. Na de chia mokka en chia jam nu weer een andere leuke toepassing met chiazaad: […]

Koolhydraatarme ijsjes!



chia mokka ontbijt 8
Afwisselen met ontbijt heb ik echt moeten leren en toetjes at ik bijna nooit. Jarenlang at ik ‘s morgens yoghurt met muesli en een bak […]

Chia mokka, ontbijt of nagerecht?


54
De laatste tijd heb ik allemaal supergezonde en verantwoorde gerechten met jullie gedeeld, vandaag weer eens iets in de categorie gebak en koek! Deze zalige […]

Clafoutis met frambozen en bessen


chia pudding met kiwi 10
Zo’n potje chia pudding met kiwi is alleen om te zien al een feestje, gezelliger kan de dag niet beginnen toch? Vooral ‘s morgens willen […]

Chia pudding met kiwi



oosterse bloemkool courgettesoep 17
Wat een geweldige spannende kleur, geur en smaak heeft deze heerlijke Oosterse bloemkool courgettesoep. Het Oosterse eraan is vooral de combinatie van veel kerrie met […]

Bloemkool courgettesoep, Oosters



ouderwetse vla flip 20
OMG… ik hou opeens toch van toetjes! Ongelooflijk romige ouderwetse vla flip maar dan koolhydraatarm en ook nog eens veel lekkerder dan met vla uit […]

Toetje: ouderwetse vla flip



poffertjes 40
Zoet, hartig, warm, koud, zomer of winter? Met poffertjes kan alles altijd en overal. Nog geen 0,1 gr. koolhydraten per stuk. Ik zeg doen! Gezellig […]

Ja heus wel, poffertjes!


6
Op z’n tijd mag ik graag een lekker makkelijk Oosters gerecht eten. Vaak worden dat natuurlijk ‘curry’s’, zoals deze heerlijke eieren in kokoscurry. Ook handig […]

Eieren in kokoscurry, makkelijk Oosters


pompoen kokos gembersoep 10
Wie vindt dat pompoensoep wee of melig smaakt moet deze pompoensoep met kokos en gember proberen. Echt een fantastische frisse en romige combinatie, ik deed […]

Pompoensoep met kokos en gember



chia pudding met rood fruit 3
Prachtige chia pudding in meerdere lagen. De chia pudding moet een tijdje opstijven dus ‘s morgens alvast klaarmaken als je het als toetje wilt eten […]

Chia pudding met rood fruit


avocado kokospudding 9
Dat ga ik beslist vaker doen, zoete avocado… Wil je een ongebruikelijk maar delicate smaak beleven? Probeer dan maar eens dit avocado kokos toetje. Het […]

Avocado kokos toetje


koolrabisoep
Hatsjie, december 2014, griepepidemie, Hollandse winter, nat en winderig! Deze heerlijke koolrabisoep kan ik je warm aanbevelen als voorgerecht. Ik hou sowieso al van allerlei […]

Koolrabisoep, heerlijk met frisse citroen



Kokos chocolade bonbons 8
Deze kokos chocolade bonbons zijn stiekem gewoon omgebouwde Bounty’s in koolhydraatarme vorm. Zelf ben ik nooit zo’n enorme suikerjunk geweest ik ben meer van hartige […]

Kokos chocolade bonbons


paksoi met ei 2
Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het heeft knapperige witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Het smaakt een beetje pittig […]

Oosterse paksoi met ei