keto curry met broccoli en amandelen

Keto curry met broccoli en amandelen

Jullie kennen inmiddels onze voorliefde voor heerlijke geurige curry’s al? We zijn niet de enige, want de combinatie van pittig en subtiel kruidig werkt bijzonder goed voor veel mensen. Deze keto curry met broccoli en amandelen is daar geen uitzondering op. Eén van de basisingrediënten die we daarvoor gebruiken is onze homemade koolhydraatarme groene currypasta. Die is wel zó bizar lekker (al zeggen we het zelf). Wij maken altijd een flink voorraadje en vriezen die in deelblokjes in. Een voedselveilige siliconen vorm is daarvoor werkelijk ideaal. Wij kunnen onszelf met moeite bedwingen om de groene currypasta niet overal in te stoppen. Gelukkig hebben we ook een heerlijke rode currypasta, die geeft toch weer een heel andere smaak aan je gerecht.
Voedingswaarde per portie: calorieën 411.95 kcal ⋆ koolhydraten 8.55 g ⋆ eiwitten 19.55 g ⋆ vetten 30.35 g ⋆ vezels 13.95 g

Advertentie

Kip, vega of vegan?

Wij gebruiken Quorn stukjes (#nospon) in deze keto curry met broccoli en amandelen, die zijn perfect voor al je curry’s en roerbakschotels. Maar ze zijn vegetarisch, niet vegan, er zit namelijk scharrelei-eiwit in. Mocht je dit gerecht helemaal vegan willen maken kan dat heel makkelijk als je de quorn vervangt door (geheel plantaardige) vegan kipstukjes, daarin wordt soja- en tarwe-eiwit gebruikt. Je kunt natuurlijk ook echte kip gebruiken.

Smaakverschillen in curry

Omdat alle traditionele Thaise currypasta’s oorspronkelijk gemaakt werden met dezelfde basisingrediënten, smaakten ze ook ongeveer hetzelfde. Alleen de peper die erin verwerkt werd maakte het verschil. Rode pepers in rode currypasta, groene pepers in de groene currypasta en gele in de gele, ja dûh! Tegenwoordig gaan er in de currypasta wel meer verschillende ingrediënten en dat komt de afwisseling en smaak zeker ten goede. In de Thaise curry zijn dat flink wat verse kruiden en specerijen. In Indiase curry’s zijn dat meestal alleen gedroogde specerijen. Wat ons betreft geven de verse kruiden nog meer smaak aan je curry!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto curry met broccoli en amandelen

Zo maak je keto curry met broccoli en amandelen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Keto curry met broccoli en amandelen

De combinatie van pittig en kruidig doet het goed voor veel mensen. Deze keto curry met broccoli en amandelen is daar geen uitzondering op!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 411.95 koolhydraten 8.55 geiwitten 19.55 gvetten 30.35 gvezels 13.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak de quorn met kerrie in een koekenpan met olijfolie lichtbruin in een minuut of 5-7. Zet apart.
  • Fruit de blokjes currypasta in een hapjespan met olie op een matig vuur. Voeg knoflook (geperst) toe en roer goed door elkaar.
    Snijd ondertussen de paprika, prei en broccoli zoals aangegeven en voeg alles toe aan de hapjespan en roerbak deze 2 minuten op hoog vuur mee.
  • Voeg de kokosmelk en ringetjes rode peper toe, breng aan de kook, temper het vuur en laat alles 5 minuten zachtjes pruttelen. Controleer of de groenten voldoende gaar zijn -wij houden van een bite- maar laat gerust nog even verder garen.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.
  • Voeg als de groente gaar zijn de gebakken quornstukjes toe en warm alles goed door. Proef nog even en breng de curry zo nodig nog verder op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi aan tafel met de gehakte amandelen. Eet smakelijk!

Tip

  • Serveer de keto curry met broccoli en amandelen in kommen, dan blijft het langer warm.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven