Zweeds belegd keto knäckebröd

Zweeds belegd keto knäckebröd

Ik associeerde dit frisse Zweeds belegd keto knäckebröd onmiddellijk met een dans rond de meiboom. Dat zit zo: tijdens de eerste hap koppelden mijn smaakpapillen mijn hersenen aan een Zweedse vakantie. Daar zagen we regelmatig opgetuigde meibomen, zie verderop. En daar aten we vaak dit soort lichte gerechtjes. Begin april zagen jullie al dit heerlijk knapperige vezelrijke keto knäckebröd. Maar speciaal voor dit dit recept maakten we mooi rond knäckebröd. Dat kan gewoon met een rond glas of een speciale uitsteekvorm. Als je dat allemaal teveel werk vindt neem je gewoon rechthoekige 🙂 Het beleg bestaat uit frisse komkommer, zoetzure augurk en kappertjes, gerookte zalm, kruidige dille en lichte hüttenkäse. Het gerecht bevat per portie: calorieën 327.35 kcal ⋆ koolhydraten 2.35 g ⋆ eiwitten 16.23 g ⋆ vetten 26.55 g ⋆ vezels 4.45 g.

Advertentie

Weekend ontbijt of lunch?

Al met al een zalige combinatie die perfect is voor een lekker weekend ontbijtje of lunch! Wij geven recepten een maaltijdgang mee. Soms is dat best lastig kiezen, wij eten de hele dag door van alles en nog wat. Maar voor onze bezoekers is het wel handig als de recepten terug te vinden zijn in de categorie waarin zij ze verwachten! Dus deze hebben we zowel in ontbijt als in lunch geplaatst. Wij hielden beleg over en deden dat op een klein snackcrackertje, dus klikten we ook de categorie snacks nog even aan 😉 Hoe je dit Zweeds belegd keto knäckebröd ook eet, zorg ervoor dat je de crackers lekker dik belegt. Echt smullen!

Meiboom in Stockholm , Zweden.

Meiboom of midsommarstång

Het planten van een meiboom is een oud gebruik dat nog altijd voorkomt in grote delen van Europa. Een meiboom is een versierde paal of boom, meestal in het midden van het dorp. Het oprichten van de boom gaat gepaard met verschillende rituelen, deze verschillen per land en gebied. De boom wordt vaak geplant op 1 mei, of op de vooravond daarvan. Maar ook wel tijdens het Midzomerfeest (Zweden) of Pinksteren. In Zweden heet het dus de midsommarstång.

Tegenwoordig heeft de meest voorkomende Zweedse midsommarstång een horizontale giek, dus de maïsstok heeft de vorm van een kruis, en aan het uiteinde van elke arm is een krans bevestigd aan de giek. Het uiterlijk varieert zowel lokaal als regionaal.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Zweeds belegd keto knäckebröd

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Zweeds belegd keto knäckebröd

Zweeds belegd keto knäckebröd

Ik associeerde dit frisse Zweeds belegd keto knäckebröd onmiddellijk met een dansje rond de meiboom. Dat zit zo: tijdens de eerste hap koppelden mijn smaakpapillen mijn hersenen een Zweedse vakantie. Daar zagen we regelmatig opgetuigde meibomen!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per 2 belegde crackers
kcal 327.35 koolhydraten 2.35 geiwitten 16.23 gvetten 26.55 gvezels 4.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus/dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zorg voor voldoende knäckebröd, 2 ronde (Ø 6 cm) per persoon is een mooie hoeveelheid, dat komt overeen met 4 'gewone'.
  • Snijd de zalm, komkommer, augurk en dille zoals aangegeven. Hou wat augurk en dille achter voor de garnering. Meng de rest tot een 'salade' en voeg ook de kappertjes toe.
    Zweeds belegd keto knäckebröd ingrediënten van bovenaf
  • Meng de ingrediënten voor de saus en roer dit door de salade.
  • Schep de salade op het knäckebröd en serveer onmiddellijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven