zuurkoolschotel met kipshoarma-

Zuurkoolschotel met kipshoarma, van Karin

Bezoekersrecept van de maand april 2021. Karin stuurde ons een tijdje terug een heel erg leuk en makkelijk bezoekersrecept toe. Hoewel zuurkool veel ’s winters wordt gegeten is dit ook een prima alle seizoenen gerecht. Zelfs op de camping lijkt het me een ideaal en makkelijk gerecht! Want met slechts een paar ingrediënten maak je deze zuurkoolschotel met kipshoarma. Karin gebruikt daarvoor kant-en-klaar kippendijen shoarma reepjes, die zijn al gekruid dus dat maakt deze schotel extra makkelijk. Het enige wat je verder hoeft te doen is een paprika aan stukjes snijden en af en toe roeren. Oja, en het dekseltje van de crème fraîche trekken. Dat gaat je vast lukken, wedden? Uit het recept haal je 3 porties volgens Karin, het gerecht bevat dan 5.3 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Shoarmakruiden zelf maken?

Als je liever je eigen shoarmakruiden maakt kan dat natuurlijk ook. Op onze kruidenmixenpagina staat o.a. een lekkere shoarmakruiden mix. Neem wel redelijk vet kippenvlees, dat blijft lekker mals. Meng de kruidenmix (ongeveer 1½ tl per 100 gram varkensvlees, lamsvlees of (vega) kip) met wat olie en wrijf het vlees ermee in. Laat minstens een kwartiertje marineren, maar 24 uur kan ook. Maak vervolgens de zuurkoolschotel met kipshoarma volgens het recept van Karin.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

zuurkoolschotel met kipshoarma

Zo maak je zuurkoolschotel met kipshoarma

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Zuurkoolschotel met kipshoarma

4.48 van 36 stemmen
zuurkoolschotel met kipshoarma-
Door: Karin Spijkers
Deze zuurkoolschotel met kipshoarma van Karin is een super makkelijk fornuisrecept. "Echt heeeeeel lekker!", meldt Karin ons.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 421.83 koolhydraten 5.3 geiwitten 25.97 gvetten 31.63 gvezels 7 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak in een hapjespan de kipshoarma (eventueel extra kruiden toevoegen) 5 minuten rondom aan in een scheutje hete olijfolie. Roer af en toe om.
  • Snijd ondertussen de paprika in stukjes en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de zuurkool toe en trek met 2 vorken uit elkaar om te kunnen mengen. Laat 20-30 minuten met een deksel op de pan zachtjes smoren. Roer af en toe om.
  • Voeg op het laatst de crème fraîche toe en warm alles goed door.
  • Serveer met bijvoorbeeld een frisse komkommersalade, eet smakelijk!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



6 gedachten over “Zuurkoolschotel met kipshoarma, van Karin”

  1. Wat blijft dit toch een lekker recept! Dit is voor ons echt de vervanger van een zuurkool stamppot Voor manlief schil ik er soms een aardappeltje bij!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven