Zuurkoolschotel met kipshoarma, van Karin

zuurkoolschotel met kipshoarma-

Karin stuurde ons een tijdje terug een heel erg leuk en makkelijk bezoekersrecept toe. Hoewel zuurkool veel ‘s winters wordt gegeten is dit ook een prima alle seizoenen gerecht. Zelfs op de camping lijkt het me een ideaal en makkelijk gerecht! Want met slechts een paar ingrediënten maak je deze zuurkoolschotel met kipshoarma. Karin gebruikt daarvoor kant-en-klaar kippendijen shoarma reepjes, die zijn al gekruid dus dat maakt deze schotel extra makkelijk. Het enige wat je verder hoeft te doen is een paprika aan stukjes snijden en af en toe roeren. Oja, en het dekseltje van de crème fraîche trekken. Dat gaat je vast lukken, wedden? Uit het recept haal je 3 porties volgens Karin, het gerecht bevat dan 5.3 gram koolhydraten per portie.

Shoarmakruiden zelf maken?

Als je liever je eigen shoarmakruiden maakt kan dat natuurlijk ook. Op onze kruidenmixenpagina staat o.a. een lekkere shoarmakruiden mix. Neem wel redelijk vet kippenvlees, dat blijft lekker mals. Meng de kruidenmix (ongeveer 1½ tl per 100 gram varkensvlees, lamsvlees of (vega) kip) met wat olie en wrijf het vlees ermee in. Laat minstens een kwartiertje marineren, maar 24 uur kan ook. Maak vervolgens de zuurkoolschotel met kipshoarma volgens het recept van Karin.


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

zuurkoolschotel met kipshoarma

Zo maak je zuurkoolschotel met kipshoarma

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Zuurkoolschotel met kipshoarma

zuurkoolschotel met kipshoarma-
Door: Karin Spijkers
Deze zuurkoolschotel met kipshoarma van Karin is een super makkelijk fornuisrecept. "Echt heeeeeel lekker!", meldt Karin ons.
4.5 van 6 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 421.83 kcalkoolhydraten 5.3 geiwitten 25.97 gvetten 31.63 gvezels 7 g
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 45 min
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak in een hapjespan de kipshoarma (eventueel extra kruiden toevoegen) 5 minuten rondom aan in een scheutje hete olijfolie. Roer af en toe om.
  • Snijd ondertussen de paprika in stukjes en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg de zuurkool toe en trek met 2 vorken uit elkaar om te kunnen mengen. Laat 20-30 minuten met een deksel op de pan zachtjes smoren. Roer af en toe om.
  • Voeg op het laatst de crème fraîche toe en warm alles goed door.
  • Serveer met bijvoorbeeld een frisse komkommersalade, eet smakelijk!


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties