zoute kaasstengels

Zoute koolhydraatarme kaasstengels, krokante snack

Ik maak regelmatig een hartige of zoete taart van mozzarelladeeg. Daarbij hou ik soms wat deeg over. Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus maak ik er zoute kaasstengels van. Die koolhydraatarme kaasstengels zijn echt superlekker bij een soepje, lunch of voor de lekkere trek als snack tussendoor. Letterlijk in een handomdraai gemaakt! Vandaag bakte ik ze samen met de taartbakjes voor de verjaardags-rabarber taartjes.

Tussendoortjes

Veelvuldig vragen jullie naar lekkere koolhydraatarme snacks of tussendoortjes, er staan er al een heleboel op mijn website. Sommigen zijn heel erg simpel en anderen zijn wat bewerkelijker. Deze kaasstengels maak ik eigenlijk alleen als ik deeg over heb. Niet alleen leuk voor een feestje maar ook snel voor jezelf tussendoor. Want er staat al een hele verzameling op onze website. Kies zelf!

Zoute kaasstengels

Zo maak je koolhydraatarme kaasstengels

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


zoute kaasstengels

Koolhydraatarme kaasstengels

Van dit fantastische deeg kun je heerlijke koolhydraatarme kaasstengels maken. Ik gebruikte het al eerder. Kijk maar eens bij de  venkeltaartaspergetaarttarte tatin van witlof en het gevulde Italiaanse brood.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Overig
Trefwoord: deeg voor bodem, oven
Voorbereiden: 10 min
Koken: 5 min
Oven: 15 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,32 gram koolhydraten per stengel
Uit recept: 10 stengels

Ingrediënten

Optioneel
  • andere kruiden - en specerijen naar smaak

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en leg een bakvel op de bakplaat. Zie voor andere soorten ovens de speciale tabel met oventemperaturen.
  • Zet alles klaar dan kun je snel werken. Weeg amandelmeel en kokosmeel alvast af in een kom en pluk (rasp of snijd) de mozzarella klein.
  • Smelt roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur, dus niet bakken! Blijf de boter roeren.
  • Smelt vervolgens de (geraspte) mozzarella in de warme boter en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
  • Voeg dan in 1x amandelmeel en kokosmeel toe en roer stevig tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen.
  • Doof het vuur. Breek een ei boven het warme deeg, roer het er direct helemaal goed doorheen. Je hebt nu een mooi glanzend en elastisch deeg.
  • Vorm 10 rolletjes van het deeg. Druk de rolletjes plat en bestrooi ze vervolgens aan beide zijden met geraspte kaas. Draai dan de strengen een paar slagen leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • Bak de koolhydraatarme kaasstengels 15 minuten of tot ze goudgeel en krokant zijn. Laat ze niet verbranden, zo nodig de temperatuur verlagen.
Tip
  • Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 reacties op “Zoute koolhydraatarme kaasstengels, krokante snack”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

2.9K Shares
Share420
Pin2.5K
Tweet