zoute kaasstengels

Zoute kaasstengels, krokante snack

Regelmatig maak ik een hartige of zoete taart van mozzarelladeeg. Echter, daarbij hou ik soms wat deeg over. Natuurlijk gooi ik dat restje niet weg. Dus daar maak ik dan heerlijke, koolhydraatarme zoute kaasstengels van. Die kaas stengels zijn niet alleen echt superlekker bij een soepje, maak ook heerlijk bij de lunch of voor de lekkere trek als snack tussendoor. Bovendien zijn ze letterlijk in een handomdraai gemaakt! Vandaag bakte ik ze samen met de taartbakjes voor de verjaardags-rabarber taartjes. Tot slot bevatten de kaasstengels slechts 0.4 gram koolhydraten per stuk, dus dat kan het probleem niet zijn

Advertentie

Tussendoortjes

Veelvuldig vragen jullie naar lekkere koolhydraatarme snacks of tussendoortjes, er staan er al een heleboel op mijn website. Sommigen zijn heel erg simpel en anderen zijn wat bewerkelijker. Niet alleen leuk voor een feestje maar ook snel voor jezelf tussendoor. Want er staat al een hele verzameling op onze website. Kies zelf!

Zoute kaasstengels

Zo maak je koolhydraatarme, zoute kaasstengels

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


zoute kaasstengels

Zoute kaasstengels

Van dit fantastische deeg kun je heerlijke koolhydraatarme, zoute kaasstengels maken. Ik gebruikte het al eerder. Kijk maar eens bij de  venkeltaartaspergetaarttarte tatin van witlof en het gevulde Italiaanse brood.
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Oven 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per stengel
kcal 102.96 koolhydraten 0.4 geiwitten 4.34 gvetten 9.12 gvezels 1.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 stengels

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

  • andere kruiden, en specerijen naar smaak

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en leg een bakvel op de bakplaat. Zie voor andere soorten ovens de speciale tabel met oventemperaturen.
  • Zet alles klaar dan kun je snel werken. Weeg amandelmeel en kokosmeel alvast af in een kom en pluk (rasp of snijd) de mozzarella klein.
  • Smelt roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur, dus niet bakken! Blijf de boter roeren.
  • Smelt vervolgens de (geraspte) mozzarella in de warme boter en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
  • Voeg dan in 1x amandelmeel en kokosmeel toe en roer stevig tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen.
  • Doof het vuur. Breek een ei boven het warme deeg, roer het er direct helemaal goed doorheen. Je hebt nu een mooi glanzend en elastisch deeg.
  • Vorm 10 rolletjes van het deeg. Druk de rolletjes plat en bestrooi ze vervolgens aan beide zijden met geraspte kaas. Draai dan de strengen een paar slagen leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • Bak de koolhydraatarme, zoute kaasstengels 15 minuten of tot ze goudgeel en krokant zijn. Laat ze niet verbranden, zo nodig de temperatuur verlagen.

Tip

  • Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



21 gedachten over “Zoute kaasstengels, krokante snack”

  1. Vanavond kaasstengels gemaakt, wellicht te dik gemaakt want ook bij mij blijven ze behoorlijk slap en niet echt knapperig. Het deeg was ook niet heel makkelijk te vormen, het was vrij bros en onsamenhangend. Misschien toch de morzarella?

  2. Ik heb dit recept (voor een zoete variant) geprobeerd met buffelmozzarella, maar het ‘deeg’ bleef een zachte, kleffe substantie. Ik heb heel veel amandelmeel toegevoegd, maar het werd nog geen bal. Heb jij enig idee wat ik fout heb gedaan?

    1. Nee, dat kan ik helaas zo hiervandaan niet zeggen. Mogelijk zijn de eigenschappen van buffelmozzarella anders dan mijn goedkope variant van de Lidl.
      Het klopt dat het deeg zacht en nattig blijft overigens (maar wel een bal), tijdens het bakken komt dat in orde (althans bij ons dan toch)…

    2. Nee, dat kan ik helaas zo hiervandaan niet zeggen. Mogelijk zijn de eigenschappen van buffelmozzarella anders dan mijn goedkope variant van de Lidl.
      Het klopt dat het deeg zacht en nattig blijft overigens, tijdens het bakken komt dat in orde (althans bij ons dan toch)…

  3. Bij mij bleven ze helaas ook zacht. De smaak was wel goed. Ik wil ze nu graag nog een keer proberen te maken, maar heb geen roomboter in huis. Kan het ook met margarine?

  4. Heerlijk! heb er wat kleine stukje pepersalami over gedaan en deels stengels en deels koekjes van gemaakt. Ik heb een crispplaat in mijn magnetron, dus het is ook zo klaar.

  5. Heb er veel meer kokosmeel en amandelmeel door moeten doen want was in eerste instantie te dun. Zal waarschijnlijk aan de soort of merk liggen. Maar ze zijn wel erg lekker. Voor herhaling vatbaar!!!

  6. De verhoudingen zijn top alleen de kokossmaak iets te duidelijk. Is dit meel te vervangen door wat neutralers?

  7. Agnes van de Vrugt

    Gisteravond de kaasstengels gemaakt. Echter … het zijn kaaskoekjes geworden, maar wél lekker. Net als Arjan gemeld heeft blijft het deeg slap ondanks toevoeging van een beetje extra kokosmeel. Daardoor kon ik er geen kaasstengels van vormen. De kaaskoekjes zijn helaas ook niet krokant geworden. Maar ik denk dat het nog even wat oefenen blijft.
    Tot nu toe alleen maar lekkere recepten.
    Ik ben heel blij met je boek en hopelijk komt er een opvolger.

  8. Gemaakt! Erg lekker alleen blijven ze erg slap.. ligt dit aan mij of komt het door het meel?

  9. Echt heerlijke recepten op deze site, dank je wel. Wat ik mij afvraag, ik houd totaal niet van kokosmeel, kan ik dat vervangen voor amandelmeel of havermout? Ik kom daar niet helemaal uit als ik op de melen druk.
    Dank.

    1. Goedemorgen,
      Nee dat is niet 1 op 1 te vervangen zonder ook iets te knutselen aan het de hoeveelheid vocht, zoals ook bij de ingrediënten staat. Het hangt helemaal van het recept af hoe en wat je zou moeten aanpassen ik kan niet voor elk recept de verhoudingen voor andere ingrediënten geven. Dus dat wordt toch zelf even experimenteren, als je iets wilt vervangen.
      Wat betreft havermout: dat is helemaal niet koolhydraatarm.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven