zoute kaasstengels

Zoute kaasstengels, krokante koolhydraatarme snack

Ik maak regelmatig een hartige of zoete taart van mozzarelladeeg, daarbij hou ik soms wat deeg over. Zonde om weg te gooien, dus maak ik er zoute kaasstengels van. Die zoute kaasstengels zijn echt superlekker bij een soepje, lunch of voor de lekkere trek als snack tussendoor. Letterlijk in een handomdraai gemaakt! Vandaag bakte ik ze samen met de taartbakjes voor de verjaardags-rabarber taartjes.

Tussendoortjes

Veelvuldig vragen jullie naar lekkere koolhydraatarme snacks of tussendoortjes, er staan er al een heleboel op mijn website. Sommigen zijn heel erg simpel en anderen zijn wat bewerkelijker. Deze kaasstengels maak ik eigenlijk alleen als ik deeg over heb.

Advertisements

Zoute kaasstengels

Of je nu speciaal een snack maakt voor een feestje of even snel voor jezelf tussendoor er is al een hele verzameling op onze website. Kies zelf!

Zo maak je Zoute kaasstengels

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

koolhydraatarm deeg – kaasstengels

Aantal of hoeveelheid: 10 kaasstengels

  • Koolhydraten: 3,2 gr. khd voor het hele recept
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 6 minuten
  • Klaar in: 11 minuten

Van dit fantastisch lekkere koolhydraatarm deeg kun je ook kaasstengels maken. Ik gebruikte het al eerder o.a. voor de Venkeltaart, Aspergetaart, Tarte tatin van Witlof en het Gevulde Italiaanse brood.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Weeg amandelmeel en kokosmeel alvast af in een kom en pluk (rasp of snijd) de mozzarella klein.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en leg een bakvel op de bakplaat.
    Zie voor andere soorten ovens de speciale tabel met oventemperaturen.
  3. Smelt roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur, dus niet bakken! Blijf de boter roeren.
  4. Smelt vervolgens de mozzarella in de warme boter en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 3-4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
  5. Voeg dan in 1 keer amandelmeel en kokosmeel toe en roer stevig door elkaar tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen.
  6. Doof het vuur. Breek een ei boven het warme deeg, roer het ei er direct helemaal goed doorheen. Je hebt nu een mooi glanzend en elastisch deeg.
  7. Vorm er 10 rolletjes van, druk de rolletjes plat en bestrooi ze aan beide zijden met geraspte kaas. Druk de kaas licht aan. Draai de strengen een paar keer en bak ze 15 minuten in de oven of tot ze goudgeel en krokant zijn. Laat ze niet verbranden, zo nodig de temperatuur verlagen.
  8. Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 reacties op “Zoute kaasstengels, krokante koolhydraatarme snack”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.95K Shares
Share416
Pin1.53K
Tweet