Zoute kaasstengels, krokante koolhydraatarme snack 8

zoute kaasstengels

 

 

Ik maak regelmatig een hartige of zoete taart van mozzarelladeeg, daarbij hou ik soms wat deeg over. Zonde om weg te gooien, dus maak ik er zoute kaasstengels van. Die zoute kaasstengels zijn echt superlekker bij een soepje, lunch of voor de lekkere trek als snack tussendoor. Letterlijk in een handomdraai gemaakt! Vandaag bakte ik ze samen met de taartbakjes voor de verjaardags-rabarber taartjes.

Tussendoortjes

Veelvuldig vragen jullie naar lekkere koolhydraatarme snacks of tussendoortjes, er staan er al een heleboel op mijn website. Sommigen zijn heel erg simpel en anderen zijn wat bewerkelijker. Deze kaasstengels maak ik eigenlijk alleen als ik deeg over heb.

Zoute kaasstengels

Of je nu speciaal een snack maakt voor een feestje of even snel voor jezelf tussendoor er is al een hele verzameling op mijn website. Kies!

  1. twee zoute kaasstengels
  2. een paar blokjes kaas met wat repen paprika, wortel, bleekselderij etc.
  3. een paar kleine crackertjes met kaas
  4. bleekselderij gevuld met roomkaas of blauwschimmelkaas
  5. 100 gr. kwark of Griekse yoghurt met pitten/zaden granola
  6. ijsbergblaadje gevuld met tonijnsalade
  7. 6 met kaas gevulde olijfjes
  8. tonijnburgertjes
  9. een paar sesamkoekjes met jam of blauwe kaas
  10. kleine bloemkoolbeignets
  11. pompoenmuffins
  12. een halve avocado met ei
  13. plakjes komkommer met eiersalade
  14. een gekookt eitje met mayonaise en bosui
  15. klein geurig soepje
  16. paar blaadjes witlof met zalmmousse
  17. sushirolletje of een paar norirolletjes
  18. tomaatjes gevuld met zalm(salade)
  19. cheesecake of taartbodem met roomkaas
  20. reepje kaas in een slablad gewikkeld
  21. avocado choco ijsje
  22. kleine bloemkool couscous salade
  23. klein handje noten
  24. chiapuddinkje
  25. asperges, sperzieboontjes of reepjes rauwkost in een plakje vleeswaar (kip, rookvlees) of kaas
  26. 2 kokosmoppen
  27. een paar cherrytomaatjes met verse rucolapesto en kleine bolletjes mozzarella
  28. poffertjes zoet of met garnaaltjes en roomkaas
  29. een paar poffertjes met heksenkaas
  30. pitten/zadenkoek met blaadje sla en kaas of ander beleg
  31. hartige cakepops met tomaat of stukje venkel erbij
  32. mugcake
  33. rauwkost met sojabonen hummus
  34. rookkaascrackers met noten
  35. gemarineerde of gevulde champignons
  36. nachochips met dip

Zo maak je Zoute kaasstengels

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op mijn Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

koolhydraatarm deeg – kaasstengels

Aantal of hoeveelheid: 10 kaasstengels

  • Koolhydraten: 3,2 gr. khd voor het hele recept
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 6 minuten
  • Klaar in: 11 minuten

Van dit fantastisch lekkere koolhydraatarm deeg kun je ook kaasstengels maken. Ik gebruikte het al eerder o.a. voor de Venkeltaart, Aspergetaart, Tarte tatin van Witlof en het Gevulde Italiaanse brood.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Weeg amandelmeel en kokosmeel alvast af in een kom en pluk (rasp of snijd) de mozzarella klein.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en leg een bakvel op de bakplaat.
    Zie voor andere soorten ovens de speciale tabel met oventemperaturen.
  3. Smelt roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur, dus niet bakken! Blijf de boter roeren.
  4. Smelt vervolgens de mozzarella in de warme boter en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 3-4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
  5. Voeg dan in 1 keer amandelmeel en kokosmeel toe en roer stevig door elkaar tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen.
  6. Doof het vuur. Breek een ei boven het warme deeg, roer het ei er direct helemaal goed doorheen. Je hebt nu een mooi glanzend en elastisch deeg.
  7. Vorm er 10 rolletjes van, druk de rolletjes plat en bestrooi ze aan beide zijden met geraspte kaas. Druk de kaas licht aan. Draai de strengen een paar keer en bak ze 15 minuten in de oven of tot ze goudgeel en krokant zijn. Laat ze niet verbranden, zo nodig de temperatuur verlagen.
  8. Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Zoute kaasstengels, krokante koolhydraatarme snack

  • Agnes van de Vrugt

    Gisteravond de kaasstengels gemaakt. Echter … het zijn kaaskoekjes geworden, maar wél lekker. Net als Arjan gemeld heeft blijft het deeg slap ondanks toevoeging van een beetje extra kokosmeel. Daardoor kon ik er geen kaasstengels van vormen. De kaaskoekjes zijn helaas ook niet krokant geworden. Maar ik denk dat het nog even wat oefenen blijft.
    Tot nu toe alleen maar lekkere recepten.
    Ik ben heel blij met je boek en hopelijk komt er een opvolger.

  • Conny

    Echt heerlijke recepten op deze site, dank je wel. Wat ik mij afvraag, ik houd totaal niet van kokosmeel, kan ik dat vervangen voor amandelmeel of havermout? Ik kom daar niet helemaal uit als ik op de melen druk.
    Dank.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Goedemorgen,
      Nee dat is niet 1 op 1 te vervangen zonder ook iets te knutselen aan het de hoeveelheid vocht, zoals ook bij de ingrediënten staat. Het hangt helemaal van het recept af hoe en wat je zou moeten aanpassen ik kan niet voor elk recept de verhoudingen voor andere ingrediënten geven. Dus dat wordt toch zelf even experimenteren, als je iets wilt vervangen.
      Wat betreft havermout: dat is helemaal niet koolhydraatarm.

Pagina 1 van 11