zoute kaasstengels

Zoute kaasstengels, krokante snack

Regelmatig maak ik een hartige of zoete taart van mozzarelladeeg. Echter, daarbij hou ik soms wat deeg over. Natuurlijk gooi ik dat restje niet weg. Dus daar maak ik dan heerlijke, koolhydraatarme zoute kaasstengels van. Die kaas stengels zijn niet alleen echt superlekker bij een soepje, maak ook heerlijk bij de lunch of voor de lekkere trek als snack tussendoor. Bovendien zijn ze letterlijk in een handomdraai gemaakt! Vandaag bakte ik ze samen met de taartbakjes voor de verjaardags-rabarber taartjes. Tot slot bevatten de kaasstengels slechts 0.4 gram koolhydraten per stuk, dus dat kan het probleem niet zijn

Tussendoortjes

Veelvuldig vragen jullie naar lekkere koolhydraatarme snacks of tussendoortjes, er staan er al een heleboel op mijn website. Sommigen zijn heel erg simpel en anderen zijn wat bewerkelijker. Niet alleen leuk voor een feestje maar ook snel voor jezelf tussendoor. Want er staat al een hele verzameling op onze website. Kies zelf!

Zoute kaasstengels

Zo maak je koolhydraatarme, zoute kaasstengels

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Zoute kaasstengels

zoute kaasstengels
Door: Anna-Karina van Denderen
Van dit fantastische deeg kun je heerlijke koolhydraatarme, zoute kaasstengels maken. Ik gebruikte het al eerder. Kijk maar eens bij de  venkeltaartaspergetaarttarte tatin van witlof en het gevulde Italiaanse brood.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Oven 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per stengel
calorieën 102.96 kcalkoolhydraten 0.4 geiwitten 4.34 gvetten 9.12 gvezels 1.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 stengels

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

  • andere kruiden - en specerijen naar smaak

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en leg een bakvel op de bakplaat. Zie voor andere soorten ovens de speciale tabel met oventemperaturen.
  • Zet alles klaar dan kun je snel werken. Weeg amandelmeel en kokosmeel alvast af in een kom en pluk (rasp of snijd) de mozzarella klein.
  • Smelt roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur, dus niet bakken! Blijf de boter roeren.
  • Smelt vervolgens de (geraspte) mozzarella in de warme boter en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
  • Voeg dan in 1x amandelmeel en kokosmeel toe en roer stevig tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen.
  • Doof het vuur. Breek een ei boven het warme deeg, roer het er direct helemaal goed doorheen. Je hebt nu een mooi glanzend en elastisch deeg.
  • Vorm 10 rolletjes van het deeg. Druk de rolletjes plat en bestrooi ze vervolgens aan beide zijden met geraspte kaas. Draai dan de strengen een paar slagen leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • Bak de koolhydraatarme, zoute kaasstengels 15 minuten of tot ze goudgeel en krokant zijn. Laat ze niet verbranden, zo nodig de temperatuur verlagen.

Tip

  • Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top