zomerse veldsla

Zomerse veldsla met aardbeien

In deze heerlijke zomerse veldsla salade heb ik aardbeien verwerkt. Het is een zeer appetijtelijk en kleurrijk voorgerecht geworden met  toch maar 2,4 gram koolhydraten per portie. Je kan het ook heel goed serveren als bijgerecht (denk bbq). In een iets grotere portie is het ook prima als voedzame lunch. De frisse smaak van de veldsla, het zoet van de aardbeien en de speciale smaak van de geroosterde pijnboompitjes is bij elkaar zo zonnig zomers, wie wordt daar nu niet vrolijk van?!

Droog roosteren

Ik gebruik trouwens een speciaal klein koekenpannetje voor het droog roosteren van de pijnboompitjes. In dat pannetje worden uitsluitend noten, pitten en zaden droog geroosterd, zodat die niet per ongeluk een onbedoelde smaak meekrijgen. De pan was ik nooit af, maar veeg ‘m schoon met een keukenpapiertje, maak je geen zorgen dat gaat al jaren goed… 

zomerse veldsla
Strijken? Daar heb ik geen tijd voor joh!

Zo maak je de zomerse veldsla met aardbeien

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

zomerse veldsla

Zomerse veldsla met aardbeien

Zonnige zomerse veldsla met aardbeien!! De frisse smaak van de veldsla, het zoet van de aardbeien en de speciale smaak van de geroosterde pijnboompitjes wie wordt daar nu niet vrolijk van?!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Overig
Trefwoord: groente
Voorbereiden: 5 min
Koken: 1 min
Totale tijd: 6 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,4 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Rooster de pijnboompitjes in een droog koekenpannetje met dikke bodem lichtbruin. Haal ze onmiddellijk uit de pan om af te koelen anders verbranden ze alsnog.
  • Snijd de bosui in kleine ringetjes.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken. Maak een dressing van de olie, azijn en zoetstof en schep de aardbeien door de dressing, zodat ze een beetje marineren.
  • Was en droog de veldsla, verwijder eventuele worteltjes en verdeel de sla over de borden.
  • Verdeel vervolgens de bosui, aardbeien en pijnboompitjes over de veldsla en druppel de overgebleven dressing erover, prachtig!
  • Nu alleen nog opeten... oh wat naar allemaal weer hè?

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Zomerse veldsla met aardbeien”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

344 Shares
Share307
Pin37
Tweet