In deze heerlijke zomerse veldsla salade heb ik een paar aardbeien verwerkt. Het is een zeer appetijtelijk en kleurrijk voorgerecht geworden met toch maar 2.04 gram koolhydraten per portie. Je kan het ook heel goed serveren als bijgerecht; denk barbecue. In een iets grotere portie is het ook prima als voedzame lunch. De frisse smaak van de veldsla, het zoet van de aardbeien en de speciale smaak van de geroosterde pijnboompitjes is bij elkaar zo zonnig zomers, wie wordt daar nu niet vrolijk van?!
Droog roosteren
Ik gebruik in deze zomerse veldsla geroosterde pijnboompitjes. Dat roosteren doe ik in een speciaal klein koekenpannetje. In dat pannetje worden uitsluitend noten, pitten en zaden droog geroosterd, dus zonder olie of vet. Op die manier krijgen de noten of zaden niet per ongeluk een andere smaak mee. De pan was ik ook nooit af, maar veeg ‘m schoon met een keukenpapiertje. Maak je geen zorgen dat gaat al jaren goed… Nog een tip, na het roosteren de ingrediënten altijd direct op een schoteltje af laten koelen. Als je ze in de pan laat zitten verbranden ze alsnog.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de zomerse veldsla met aardbeien
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Zomerse veldsla met aardbeien
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 10 g pijnboompitjes
- 5 g bosui
- 50 g aardbei
- 1 tl kruidenazijn
- 3 tl olijfolie
- 3 druppels zoetstof
- 50 g veldsla
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster de pijnboompitjes in een droog koekenpannetje met dikke bodem. Haal ze onmiddellijk uit de pan om af te koelen anders verbranden ze alsnog.
- Snijd de bosui in kleine ringetjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken. Schud of klop een dressing van de olie, azijn en zoetstof en schep de aardbeien door de dressing, zodat ze een beetje marineren.
- Was en droog de veldsla, verwijder eventuele worteltjes en verdeel de sla over de borden.
- Verdeel vervolgens de bosui, aardbeien en pijnboompitjes over de veldsla en druppel de overgebleven dressing erover, prachtig!
- Nu alleen nog opeten. Ach wat vervelend allemaal weer hè?
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
En omdat de soep (Oosterse, met bloemkool en courgette) net heel erg vulde dan vanavond een flink bordje met deze salade dan maar als diner: lekker makkelijk en het ziet er verrukkelijk uit… (en de aardbeien moesten op!) Bedankt!
van middag gegeten was zeer lekker