Zomerse veldsla met aardbeien

zomerse veldsla

In deze heerlijke zomerse veldsla salade heb ik een paar aardbeien verwerkt. Het is een zeer appetijtelijk en kleurrijk voorgerecht geworden met  toch maar 2.04 gram koolhydraten per portie. Je kan het ook heel goed serveren als bijgerecht; denk barbecue. In een iets grotere portie is het ook prima als voedzame lunch. De frisse smaak van de veldsla, het zoet van de aardbeien en de speciale smaak van de geroosterde pijnboompitjes is bij elkaar zo zonnig zomers, wie wordt daar nu niet vrolijk van?!

Droog roosteren

Ik gebruik  in deze zomerse veldsla geroosterde pijnboompitjes. Dat roosteren doe ik in een speciaal klein koekenpannetje.  In dat pannetje worden uitsluitend noten, pitten en zaden droog geroosterd, dus zonder olie of vet. Op die manier krijgen de noten of zaden niet per ongeluk een andere smaak mee. De pan was ik ook nooit af, maar veeg ‘m schoon met een keukenpapiertje. Maak je geen zorgen dat gaat al jaren goed… Nog een tip, na het roosteren de ingrediënten altijd direct op een schoteltje af laten koelen. Als je ze in de pan laat zitten verbranden ze alsnog. 


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

zomerse veldsla
Strijken? Daar heb ik geen tijd voor joh!

Zo maak je de zomerse veldsla met aardbeien

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Zomerse veldsla met aardbeien

zomerse veldsla
Door: Anna-Karina van Denderen
Zonnige zomerse veldsla met aardbeien!! De frisse smaak van de veldsla, het zoet van de aardbeien en de speciale smaak van de geroosterde pijnboompitjes wie wordt daar nu niet vrolijk van?!
4.72 van 7 stemmen
Keuken Overig
Trefwoord groente
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 1 min
Totale tijd 6 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 108.25 kcalkoolhydraten 2.05 geiwitten 1.65 gvetten 10.45 gvezels 1.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de pijnboompitjes in een droog koekenpannetje met dikke bodem. Haal ze onmiddellijk uit de pan om af te koelen anders verbranden ze alsnog.
  • Snijd de bosui in kleine ringetjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken. Schud of klop een dressing van de olie, azijn en zoetstof en schep de aardbeien door de dressing, zodat ze een beetje marineren.
  • Was en droog de veldsla, verwijder eventuele worteltjes en verdeel de sla over de borden.
  • Verdeel vervolgens de bosui, aardbeien en pijnboompitjes over de veldsla en druppel de overgebleven dressing erover, prachtig!
  • Nu alleen nog opeten. Ach wat vervelend allemaal weer hè?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties