zoetzure komkommer

Zoetzure komkommer, koolhydraatarm en suikervrij

Wat een plaatje, die pot vol heerlijke zoetzure komkommer! Zo, hè hè, het is gelukt hoor! Wij hebben een pot vol koolhydraatarme zoet zure komkommer gemaakt, heerlijk en handig om op voorraad te hebben. De hele pot bevat aan groente 4.5 gram koolhydraten, je eet het vocht niet op toch? En jeetje, hoe simpel wil je het hebben? Pot schoonmaken, komkommer, peper en ui snijden en de pot vullen. Hadden we al veel eerder moeten doen. Misschien moet ik even uitleggen hoe dat gelopen is.

Advertentie

To-cook-lijst

Dit recept voor zoetzure komkommer staat al minstens twee jaar op onze to-cook-lijst. Ik was vorig jaar zomer bijna zover. We hadden alles in huis gehaald, maar toen bleken op het moment suprême de komkommertjes helemaal *bah* van binnen. Ingedroogde zielenpietjes waren het. Zo sneu! Die hebben we af moeten keuren. Op de een of andere manier is ons recept toen totaal op de achtergrond geraakt. Maar nu staat er voor volgende week iets gepland waar ik per se zoetzure komkommer bij wil serveren. En tada, daar toverde ik mijn receptje uit de hoge hoed.

Lekker bij…

Soms is het fijn om nog net even een ander smaakje op je bord te hebben, dat is met een zoetzuur direct opgelost. Het is een heel krachtig bijgerecht. Ook heerlijk bij ’n boterham oude kaas en een frisse tegenhanger bij diverse vlees of kip grill gerechten. En uiteraard bij al je oosterse rijstgerechten. Pimp er een groene salade mee op. Ook bij Hollandse kost als de rucolastamppot zul je ervan smullen. We hadden vorige maand een heerlijke pruimenchutney, die heeft zo’n beetje dezelfde functie, hoewel die wel echt zoeter is.

Het bijzondere aan onze zoetzure komkommer is de steranijs die ik erin doe. Dat geeft net een heerlijk zachte smaak aan het zuur mee. Fantastisch! En wat ook fijn is dat je geen uren in de keuken hoeft te staan, het is zelfs echt een leuk klusje, met een bijzondere opbrengst. Omdat de zoetzure komkommer zo lekker is geworden, ben ik extra trots dat we het nu van het lijstje af kunnen strepen. Ik heb wel gelijk meer inspiratie gekregen voor andere zoetzure dingen, één eraf drie erbij op de to-cook-lijst.

Zoetzuur bewaren

De zoetzure komkommer kun je, als je schoon werkt, een paar weken gekoeld bewaren. Wel steeds schoon bestek gebruiken als je er iets uit haalt. Je zou de basis als de pot snel leeg is wellicht zelfs nog een keer kunnen gebruiken!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zoetzure komkommer
zoetzure komkommer

Zo maak je Zoetzure komkommer

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


zoetzure komkommer

Zoetzure komkommer, koolhydraatarm en suikervrij

Het bijzondere aan onze keto, vegan, zoetzure komkommer is de steranijs die ik erin doe. Dat geeft net een heerlijk zachte smaak aan het zuur mee. Fantastisch!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Koelen 1 uur
Totale tijd 1 uur 11 minuten

Voedingswaarde

Per hele pot (je eet alleen de groente)
kcal 39.6 koolhydraten 4.5 geiwitten 2.1 gvetten 1.2 gvezels 2 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 pot à 750 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breng de azijn met water, Steviala, 2 kleuren peperkorrels, steranijs, het laurierblad en de ringetjes rode peper aan de kook. Laat 1 minuut zachtjes koken. Laat afkoelen.
  • Snijd de snackkomkommertjes in de lengte in kwarten. Haal van de ¼ rode ui alle rokken los. (euhm, ja zo heet dat nu eenmaal…)
  • Neem een schone weckpot van ongeveer 750 ml. (Steriliseren met kokend water)
  • Stop alle stukken komkommer en ui in de pot en giet de afgekoelde zoetzure vloeistof er op zodat alles helemaal onder staat. Ook de steranijs, laurierblad, peperkorrels en rode peperstukjes gaan in de pot.
  • Sluit de pot en zet vervolgens minstens een uur in de koelkast.

Bewaren

  • De pot zoetzure komkommer kun je, als je schoon werkt, een paar weken gekoeld bewaren. Wel steeds schoon bestek gebruiken als je er iets uit haalt. Je zou de basis als de pot snel leeg is wellicht zelfs nog een keer kunnen gebruiken!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



5 gedachten over “Zoetzure komkommer, koolhydraatarm en suikervrij”

  1. 5 sterren
    Helaas past een hele komkommer niet in de pot. Zonder de ui gemaakt. Heerlijk bij hete kip met bloemkoolrijst.

  2. Lekker!
    Ik maak vaak een nog eenvoudiger variant:
    Scheut appelazijn in afsluitbare schaal, 20 druppels stevia, paar draaien peper en dan een halve komkommer in plakjes geschaafd erdoor roeren. Paar uur in de koelkast lekker laten trekken en af en toe omschudden.

    Volgende keer doe ik er weer eens anijs door; dat is inderdaad ook lekker.

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Scroll naar boven