zoete schuimomelet

Zoete schuimomelet, keto

Zijn jullie ook lid van de uitgebreid weekendontbijt club? Vaak is dat bij ons iets warms uit de oven of pan. Vandaag werd het een lekker luchtige, zoete schuimomelet! De truc van de schuimomelet is dat je het eiwit en het eigeel scheidt, vervolgens de eiwitten stijf slaat. Op die manier krijg je een heerlijk luchtige, keto schuimomelet. Wij bakten het in een vrij grote gietijzeren pan die in de oven kan. Maar kleine eenpersoons-pannetjes is ook leuk. We maken 4 porties, ze bevatten 1,5 gram koolhydraten per stuk. Dus neem gerust een dubbele portie!

Advertentie

Schoon werken

De eiwitten voor de zoete schuimomelet worden alleen goed stijf als je schoon werkt. Vet is namelijk uit den boze bij het eiwit stijf kloppen. De kom, de gardes, je handen allemaal vetvrij maken. Ik gebruik altijd citroensap daarvoor. Gebruik nooit citroensap uit een flesje, want daar zit ook citroenolie bij. Oeps… Oja, en let er op dat je geen spoortje eigeel erbij laat komen. Dan gaat het ook niet lukken. Als je het eenmaal weet is het niet zo moeilijk, ook ik heb dat ooit allemaal moeten leren 🙂

Verschillende toppings

Na het bakken besmeer je de zoete schuimomelet even met gesmolten boter en bestrooi je ‘m met icing (poederzoetstof). Wij hadden net een voorraadje heerlijke vruchtencoulis gemaakt. Poeh, zulks een verwennerij! Maar je kunt ook een extra feestelijk bolletje ijs bij je keto schuimomelet serveren (als nagerecht) of heb je liever hangop met verse vruchten? Koud ook lekker, dus het kan ook mee in je lunchbox.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zoete schuimomelet

Zo maak je de zoete schuimomelet

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

zoete schuimomelet

Zoete schuimomelet, keto

Deze zoete schuimomelet is niet alleen een heerlijk weekendontbijtje maar ook feestelijk als dessert!
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
opmaken 2 minuten
Totale tijd 27 minuten

Voedingswaarde

Per portie met onze topping
kcal 91.6 koolhydraten 1.5 geiwitten 4.78 gvetten 7.58 gvezels 0.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 3 eieren, eiwit en dooiers scheiden

Bij de eidooiers

Topping, of naar eigen keus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven, met boven en onderwarmte, op 200 °C en vet een gietijzeren (ovenbestendige) koekenpan, ovenschaal of springvorm heel goed in. Neem iets met ø van ± 24 cm.
    Tip van Petra:
    AIFRYER: 190 °C en ietsje korter dan in de oven, in een siliconen vorm.
  • Scheid de eieren en vang de eiwitten op in een ruime, brandschone, metalen beslagkom. De eidooiers gaan in een andere ruime kom.
  • Klop eerst de dooiers met de zoetstof, zout, vanille en water los gedurende minsten 2 minuten.
  • Mix (met schone gardes) de eiwitten tot stijve pieken, die rechtop staan als je de gardes eruit haalt. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
  • Spatel eerst een klein deel -dus niet roeren of mixen- de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel. Dan de rest van het eiwit erdoor spatelen.
  • Schep het goedje in de ingevette vorm en bak de schuimomelet in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. Hij zal buiten de oven wat inzakken, is niet erg.
  • Bestrijk de zoete schuimomelet met gesmolten roomboter. Bestuif met icing en een topping naar keuze. Wij menen vandaag een lepel keto vruchtencoulis, blauwe bessen en aardbei.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


1 gedachte over “Zoete schuimomelet, keto”

Reacties zijn gesloten.

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven