zoete schuimomelet

Zoete schuimomelet, keto

Zijn jullie ook lid van de uitgebreid weekendontbijt club? Vaak is dat bij ons iets warms uit de oven of pan. Vandaag werd het een lekker luchtige, zoete schuimomelet! De truc van de schuimomelet is dat je het eiwit en het eigeel scheidt, vervolgens de eiwitten stijf slaat. Op die manier krijg je een heerlijk luchtige, keto schuimomelet. Wij bakten het in een vrij grote gietijzeren pan die in de oven kan. Maar kleine eenpersoons-pannetjes is ook leuk. We maken 4 porties, ze bevatten 1,5 gram koolhydraten per stuk. Dus neem gerust een dubbele portie!

Schoon werken

De eiwitten voor de zoete schuimomelet worden alleen goed stijf als je schoon werkt. Vet is namelijk uit den boze bij het eiwit stijf kloppen. De kom, de gardes, je handen allemaal vetvrij maken. Ik gebruik altijd citroensap daarvoor. Gebruik nooit citroensap uit een flesje, want daar zit ook citroenolie bij. Oeps… Oja, en let er op dat je geen spoortje eigeel erbij laat komen. Dan gaat het ook niet lukken. Als je het eenmaal weet is het niet zo moeilijk, ook ik heb dat ooit allemaal moeten leren 🙂

Verschillende toppings

Na het bakken besmeer je de zoete schuimomelet even met gesmolten boter en bestrooi je ‘m met icing (poederzoetstof). Wij hadden net een voorraadje heerlijke vruchtencoulis gemaakt. Poeh, zulks een verwennerij! Maar je kunt ook een extra feestelijk bolletje ijs bij je keto schuimomelet serveren (als nagerecht) of heb je liever hangop met verse vruchten? Koud ook lekker, dus het kan ook mee in je lunchbox.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zoete schuimomelet

Zo maak je de zoete schuimomelet

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Zoete schuimomelet, keto

zoete schuimomelet
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze zoete schuimomelet is niet alleen een heerlijk weekendontbijtje maar ook feestelijk als dessert!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
opmaken 2 min
Totale tijd 27 min

Voedingswaarde

Per portie met onze topping
calorieën 91.6 kcalkoolhydraten 1.5 geiwitten 4.78 gvetten 7.58 gvezels 0.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 3 eieren - eiwit en dooiers scheiden

Bij de eidooiers

Topping, of naar eigen keus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven, met boven en onderwarmte, op 200 °C en vet een gietijzeren (ovenbestendige) koekenpan, ovenschaal of springvorm heel goed in. Neem iets met ø van ± 24 cm.
    Tip van Petra:
    AIFRYER: 190 °C en ietsje korter dan in de oven, in een siliconen vorm.
  • Scheid de eieren en vang de eiwitten op in een ruime, brandschone, metalen beslagkom. De eidooiers gaan in een andere ruime kom.
  • Klop eerst de dooiers met de zoetstof, zout, vanille en water los gedurende minsten 2 minuten.
  • Mix (met schone gardes) de eiwitten tot stijve pieken, die rechtop staan als je de gardes eruit haalt. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
  • Spatel eerst een klein deel -dus niet roeren of mixen- de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel. Dan de rest van het eiwit erdoor spatelen.
  • Schep het goedje in de ingevette vorm en bak de schuimomelet in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. Hij zal buiten de oven wat inzakken, is niet erg.
  • Bestrijk de zoete schuimomelet met gesmolten roomboter. Bestuif met icing en een topping naar keuze. Wij menen vandaag een lepel keto vruchtencoulis, blauwe bessen en aardbei.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top