Voor vandaag staan zoete oopsies op het programma. Dat soort wolkbroodjes zijn er in soorten en maten. Ze zijn makkelijk inzetbaar bij elke gelegenheid. Een oopsie is een zacht, schuimachtig ‘broodje’, heel luchtig en een beetje klef. Sommige mensen bakken ze kort (30 minuten) dan blijven ze zacht andere bakken ze door (50 minuten) en dan worden ze brosser, meer zoals schuimpjes. Ze bevatten 0.55 gram koolhydraten per stuk, exclusief topping.
Hartige of zoete oopsies
Ik hou van recepten waaraan iedereen een eigen draai kan geven. Voeg gewoon je eigen favoriete smaken aan het beslag toe. Wil je een hartige oopsie of juist een zoete? Of allebei? Geen enkel probleem: de basis is geklopt eiwit in de ene kom en roomkaas en eigeel in een andere kom. Aan het roomkaas-eigeel mengsel geef je je eigen hartige of zoetige twist. In dit recept heb ik kardemom, kaneel, kokos en een klein beetje (droge) zoetstof toegevoegd voor 4 grote zoete oopsies, ze zijn heel geschikt als toetje.
LET OP: Oopsies zullen in de oven eerst een beetje rijzen om daarna weer in te zakken dat is normaal.
Tips
- Je kunt de oopsies invriezen. Ontdooi ze vlak voor gebruik in een broodrooster en beleg ze naar eigen wens.
- Maak eens een oopsie-tosti, ook heel lekker!
- Maak in plaats van losse broodjes eens een grote ‘oopsiekoek’. Na het bakken snijd je de koek in stukjes, of gebruik daarvoor een uitsteekvormpje. Beleg met je favoriete smeersel en het is een prima borrelhapje.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de zoete oopsies
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Oopsies zoet, lekker luchtig
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150 °C en vet een vorm of bakplaat in, of gebruik ingevet bakpapier. Oopsies plakken, echt goed invetten!
- Gebruik 2 KOMMEN
Eiwit kloppen
- Maak KOM 1 (liefst metaal) waar je de eiwitten in opvangt eerst grondig schoon met een beetje citroensap en keukenpapier. Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn en het eiwit mag echt geen enkel spoortje eigeel bevatten. Zo krijg ook jij dat eiwit écht stijf.
- Splits de eieren, vang het eiwit op in KOM 1. Doe de dooiers in KOM 2.
- Mix (met schone gardes) de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. Houd de kom ondersteboven ter controle, het eiwit moet blijven hangen in je kom!
Mengen
- Voeg de roomkaas, kardemom, kaneel en gemalen kokos toe aan KOM 2 met de eidooiers en klop los. Proef en voeg desgewenst wat zoetstof toe en roer goed door.
- Spatel nu heel voorzichtig maar vlot je twee mengsels door elkaar. Beslist niet mixen of hard roeren! Er mogen best nog kleine 'vlokken' eiwit te zien zijn. Het geheel moet zo luchtig mogelijk blijven.
Bakken
- Verdeel dit mengsel in hoopjes op een goed ingevette (!) bakplaat, bakpapier of goede Yorkshire puddingvorm. Ongeveer 30 minuten bakken, dan blijven ze een beetje zacht en sponzig. Bak ze 50 minuten, dan worden ze brosser, een beetje zoals beschuit of schuimpjes.
Serveren
- Serveer met wat halfgeslagen room en vers fruit als toetje. Reken wel de extra koolhydraten.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Bij de zoete oepsies wordt een ingrediënten lijstje gegeven waarbij geen kaneel wordt genoemd. In de bereiding echter wel. Hoeveel kaneel moet ik gebruiken? Theelepel?
Ojee, ik heb het gelijk even aangepast. Ja 1 -2 tl (maatlepel) kaneel is wel voldoende, tenzij je écht kaneelbroodjes wilt, dan zou ik er 1 el indoen. 😛
Hoi
Een vraagje de kruiden kardemom is dat gewoon te verkrijgen in de supermarkt.
Ja hoor, je hebt gemalen (poeder) en de zaadjes in in een peultje zitten. AH verkoopt ze allebei.
Kun je de oopsies ook in een siliconen muffinvorm bakken?
jahoor dat moet kunnen, maar ook dan: heel goed invetten.
Klopt het dat er in deze variatie geen bakpoeder wordt toegevoegd?
dat klopt
Hoe lang moeten deze in de oven. Ik heb de tijd aangehouden die ik voor andere oepsies ook gebruik, maar die van mij zijn wel heel bros geworden.
Bak ze in ongeveer 20-30 minuten goudbruin. Je hebt dan een redelijk zachte oopsie. Wil je ze brosser, laat ze dan 50-60 minuten in de oven tot ze bros zijn. Eet smakelijk!