Koolhydraatarme zoete broodjes bakken

zoete broodjes bakken

Oké, onze koolhydraatarme kaasbroodjes zijn echt erg populair en inderdaad die zijn ook ernstig lekker! Maar ik had gewoon zin in koolhydraatarme zoete broodjes en dan niet de figuurlijke maar echt letterlijk. Ik nam wel de basis van het befaamde kaasbroodje want die vind ik helemaal uitstekend: ongelooflijk makkelijk en snel te maken. Ze zijn zacht en cake-achtig qua structuur, dat komt door het kokosmeel en ze hebben precies de juiste vorm om goed te kunnen beleggen: een mooi rond en beetje plat broodje met de juiste bite. ‘Never change a winning team’, zeggen we dan.

Zoete broodjes bakken = recept ombouwen

Omdat ik 8 zoete broodjes wilde bakken nam ik twee keer het recept. De geraspte kaas liet ik weg en in plaats van de kruidenroomkaas nam ik neutrale roomkaas. Ik had nog wat pitjes en zaden over van een ander recept die stonden op het aanrecht in een bakje, die strooide ik er nog overheen, klein beetje kaneel leek me ook lekker. Inderdaad zijn het fantastisch lekkere broodjes. Bijzonder geschikt als ontbijt, vooral voor mensen die niet zo houden van omeletten en pannenkoeken ‘s morgens vroeg.

Zelf deed ik er geen zoetstof in, dus mijn broodjes waren niet echt zoet. Daardoor bleven ze mooi neutraal om met zoet te beleggen. Ik belegde de zoete broodjes met lemon curd  en een klein beetje aardbeienjam! Vorige week heb ik zo’n sjieke RVS slagroomspuit gekocht met van die capsules, dus moest er bij mij ook nog slagroom op.  Mjah, ik weet het: heel vervelend maar ‘t kon even niet anders. Je ontdekt vast je eigen favoriete combinaties, laat het vooral weten in een reactie onderaan dit recept!

Vorm van de zoete broodjes

Ik gebruik voor bijna al onze broodjes eigenlijk onze Yorkshire puddingvorm (helaas slecht leverbaar) met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje, waar je behoorlijk veel beleg op kwijt kunt. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat.


Wij gaan een beetje gas terug nemen in deze zomer. Vanaf 10 juli verschijnen er minder nieuwe recepten. Op vrijdag wel een nieuw recept van onszelf en op dinsdag de bezoekersrecepten. Vanaf dinsdag 7 september gaan we weer terug naar ‘normaal’.
Fijne zomer allemaal & blijf gezond!
Hans & Anna-Karina

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

zoete broodjes bakken

Zo kan je zelf zoete broodjes bakken

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Zoete broodjes bakken

zoete broodjes bakken
Door: Anna-Karina van Denderen
Zoete broodjes zijn ongelooflijk makkelijk en snel te maken, zacht en cake-achtig door het kokosmeel en precies de juiste vorm om te kunnen beleggen.
4.97 van 29 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per stuk, zonder beleg
calorieën 83.47 kcalkoolhydraten 0.6 geiwitten 2.71 gvetten 7.66 gvezels 1.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 broodjes

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet twee Yorkshire puddingvormen* in.
  • Meng eerst in een kom amandelmeel met kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder.
  • Smelt vervolgens kokosolie (of roomboter) en giet dat bij de droge ingrediënten. Voeg zout, eieren en roomkaas toe. Meng met een vork door elkaar. Voeg iets zoets toe als je wilt: een klein beetje kaneel en/of zoetstof. Nogmaals goed mengen.
  • Voeg nu beetje voor beetje amandelmelk toe tot een dik net niet meer echt vloeibaar beslag. Verdeel het beslag over de 8 vormpjes, lijkt weinig maar komt goed. Schraap wel echt al het beslag uit de kom met een rubber spatel. Smeer het beslag uit met de bolle kant van de lepel. Garneer tot slot met zaadjes en/of pitjes.
  • Bak 15 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
  • Ik belegde de zoete broodjes met lemon curd  en een klein beetje aardbeienjam!

* Geen Yorkshire puddingvorm?

  • Mijn vorm heeft 4 holtes van ca. 10 cm doorsnede, of gebruik bijvoorbeeld 8 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem. Of doe alles in een springvorm en snijd later in 8 stukken.
  • Met ei bakken betekent altijd heel goed invetten, of ingevet bakpapier gebruiken! Plakt als een tierelier…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


(Visited 28 times, 5 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

74 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties