zoete broodjes bakken

Koolhydraatarme zoete broodjes bakken

Oké, onze koolhydraatarme kaasbroodjes zijn echt erg populair en inderdaad die zijn ook ernstig lekker! Maar ik had gewoon zin in koolhydraatarme zoete broodjes en dan niet de figuurlijke maar echt letterlijk. Ik nam wel de basis van het befaamde kaasbroodje want die vind ik helemaal uitstekend: ongelooflijk makkelijk en snel te maken. Ze zijn zacht en cake-achtig qua structuur, dat komt door het kokosmeel en ze hebben precies de juiste vorm om goed te kunnen beleggen: een mooi rond en beetje plat broodje met de juiste bite. ‘Never change a winning team’, zeggen we dan. De voedingswaarde is per onbelegd broodje. Afhankelijk van je persoonlijke dagtotaal, beleg en trek eet je er 1 of meer als ontbijt of lunch. Twee stuks beleggen met 1 dun plakje kaas of 1 stuk bijvoorbeeld met avocado, spek, ei en sla. Want dat maakt natuurlijk allemaal wel uit in voedingswaarde.

Advertentie

Zoete broodjes bakken = recept ombouwen

Omdat ik 8 zoete broodjes wilde bakken nam ik twee keer het recept. De geraspte kaas liet ik weg en in plaats van de kruidenroomkaas nam ik neutrale roomkaas. Ik had nog wat pitjes en zaden over van een ander recept die stonden op het aanrecht in een bakje, die strooide ik er nog overheen, klein beetje kaneel leek me ook lekker. Inderdaad zijn het fantastisch lekkere broodjes. Bijzonder geschikt als ontbijt, vooral voor mensen die niet zo houden van omeletten en pannenkoeken ’s morgens vroeg.

Zelf deed ik er geen zoetstof in, dus mijn broodjes waren niet echt zoet. Daardoor bleven ze mooi neutraal om met zoet te beleggen. Ik belegde de zoete broodjes met lemon curd  en een klein beetje aardbeienjam! Vorige week heb ik zo’n sjieke RVS slagroomspuit gekocht met van die capsules, dus moest er bij mij ook nog slagroom op.  Mjah, ik weet het: heel vervelend maar ’t kon even niet anders. Je ontdekt vast je eigen favoriete combinaties, laat het vooral weten in een reactie onderaan dit recept!

Vorm van de zoete broodjes

Ik gebruik voor bijna al onze broodjes eigenlijk onze Yorkshire puddingvorm (helaas slecht leverbaar) met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje, waar je behoorlijk veel beleg op kwijt kunt. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zoete broodjes bakken

Zo kan je zelf zoete broodjes bakken

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

zoete broodjes bakken

Zoete broodjes bakken

Zoete broodjes zijn ongelooflijk makkelijk en snel te maken, zacht en cake-achtig door het kokosmeel en precies de juiste vorm om te kunnen beleggen.
4.87 van 22 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per stuk, zonder beleg!
kcal 83.47 koolhydraten 0.6 geiwitten 2.71 gvetten 7.66 gvezels 1.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 broodjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet twee Yorkshire puddingvormen* in.
 • Meng eerst in een kom amandelmeel met kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder.
 • Smelt vervolgens kokosolie (of roomboter) en giet dat bij de droge ingrediënten. Voeg zout, eieren en roomkaas toe. Meng met een vork door elkaar. Voeg iets zoets toe als je wilt: een klein beetje kaneel en/of zoetstof. Nogmaals goed mengen.
 • Voeg nu beetje voor beetje amandelmelk toe tot een dik net niet meer echt vloeibaar beslag. Verdeel het beslag over de 8 vormpjes, lijkt weinig maar komt goed. Schraap wel echt al het beslag uit de kom met een rubber spatel. Smeer het beslag uit met de bolle kant van de lepel. Garneer tot slot met zaadjes en/of pitjes.
 • Bak 15 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
 • Ik belegde de zoete broodjes met lemon curd  en een klein beetje aardbeienjam!

* Geen Yorkshire puddingvorm?

 • Mijn vorm heeft 4 holtes van ca. 10 cm doorsnede, of gebruik bijvoorbeeld 8 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem. Of doe alles in een springvorm en snijd later in 8 stukken.
 • Met ei bakken betekent altijd heel goed invetten, of ingevet bakpapier gebruiken! Plakt als een tierelier…

Hoeveel eet je ervan?

 • De voedingswaarde is per onbelegd broodje. Afhankelijk van je persoonlijke dagtotaal, beleg en trek eet je er 1 of meer als ontbijt of lunch. Twee stuks beleggen met 1 dun plakje kaas of 1 stuk bijvoorbeeld met avocado, spek, ei en sla. Want dat maakt natuurlijk allemaal wel uit in voedingswaarde.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept76 gedachten over “Koolhydraatarme zoete broodjes bakken”

 1. 5 sterren
  Heerlijk hoor ik heb ze in siliconen muffin vormpjes gedaan 8 stuks!!
  Prima gelukt en met blonde lijnzaad dat proef je ook zo lekker heerlijk!!
  Vandaag de geroosterde wortels op camenbert ik krijg nu al trek ha ha😋

 2. 5 sterren
  Hoi, ik heb de broodjes vandaag voor het eerst gemaakt en ze zijn heerlijk. Zelfs goedgekeurd door mijn kritische echtgenoot. Vraagje, hoe kan je ze het best bewaren?

 3. Hoi,
  Ik heb sinds kort je boeken en wilde deze broodjes gaan maken. Kan ik de broodjes ook in een muffinvorm maken? Mvg

  1. hoi Nicole,
   Dank voor je aankoop! Het deeg/beslag kun j in elke vorm bakken, alleen zal de gaartijd bij een smalle hoge vorm wellicht iets anders zijn, dat moet je dus zelf even goed in de gaten houden.

 4. Hoi, ik heb je kookboek gisteren gekocht en vandaag meteen beginnen met dit brood te bakken. Helaas mislukt het; het deeg wordt niet goed gebakken in de oven; het blijft beslag. Ik heb me volledig aan het recept gehouden, enkel iets meer lijnzaad toegevoegd. Kan het hierdoor komen? Verder Griekse yoghurt i.p.v. water gebruikt en maatschepjes. Ik ging voor de hartige variant met olijven, gedroogde tomaatjes en bosui. Hoop dat je me verder kunt helpen voordat ik morgen een nieuwe poging waag. Verder heerlijke recepten in het kookboek!

  1. Het blijft beslag? Dat is heel vreemd, wordt je oven wel heet genoeg? Het is gaar als het gaar is, als het nog beslag is is het niet voldoende gebakken. Als je het recept vult met tomaten en andere groente kan het uiteraard slapper worden omdat die groente ook vocht bevat, maar dan verleng je de baktijd tot het broodje gaar is.
   Probeer het anders eerst eens met alle ingrediënten zoals in het basisrecept staat?

 5. 5 sterren
  Heerlijke broodjes, heb ze net gebakken. Hoeveel broodjes mag je nuttigen voor de lunch zonder dat het teveel word?

 6. Als ik geen lijnzaad wil gebruiken, waar kan ik deze dan door vervangen? Of kan ik het gewoon weglaten?

 7. 5 sterren
  Hallo Anna-Karina, ik heb al veel recepten van je site gemaakt, waaronder deze zoete broodjes (met kaneel) en ook de kaasbroodjes, superlekker! Heel erg bedankt voor je recepten en je leuke en leerzame site! (ik kreeg de link van een dietiste).

 8. Uit het eerste boek heb ik de Basisbroodjes gemaakt. Maar ze zijn wat droog. Wat kan ik het beste toevoegen (ei,roomkaas, boter?) of minderen? (Zoals bv komosmeel?)
  M.vr.gr. Trui.

 9. 5 sterren
  Vandaag heb ik jullie zoete broodjes gemaakt… ze zijn héérlijk!
  Hartstikke bedankt weer!!

 10. 5 sterren
  Ik heb vandaag de broodjes gemaakt, ze smaken niet zoet, anders is het niet lekker met hartig beleg. Zeer luchtig en mooi. De een met de ander zonder kaneel.
  Zat zelf te denken om er appel of rozijntjes in te doen, alleen even kijken hoeveel kh in rozijnen zitten.

 11. Ik heb dit weekend weer de zoete broodjes geprobeerd. Ik heb maar 1 ei van onze kippen genomen en het was vaster.
  Op zich dus goed gelukt. Maar ik vind dat ze een bittere nasmaak hebben. Komt dit van het lijnzaad? Ik gebruik momenteel gebroken.
  Maar kan je dit ook door iets anders vervangen?

 12. Ik heb deze morgen de zoete broodjes geprobeerd. Maar mijn deeg is zo wie zo nogal slap zodat ik geen melk meer moet bijdoen.
  Hoe bekom ik een vastere deeg.? Kan het zijn dat ik te veel alles door elkaar roer met mijn vork?

 13. In dit recept staan 2 EETLEPELS kokosmeel, terwijl bij de eiwitbroodjes 1 theelepel staat. Weet je zeker dat het klopt?

 14. heel irritant. Dit is al de derde keer dat ik een reactie plaats, hoop dat ie ook daadwerkelijk geplaatst wordt. Ik heb het recept nu gemaakt zoals hier staat, en het staat nu in de oven. Ik heb de vorm heel goed ingevet, ik heb geen yorkshirevorm, maar een taart/pudding/pievorm. waar ik het dus wel uit moet krijgen (misschien had ik voor de zekerheid toch bakpapier moeten gebruiken). Hopen dat alles lukt. Want het is wel heel lekker brood, ik denk dat het feit dat het gisteren heel erg kruimelig was door teveel melk komt. Niettemin, wel heel erg lekker.

  1. Misschien zijn je eerdere reacties in de spam gekomen. Maar inderdaad is bakpapier altijd wel handig. Ik maak dat altijd nat en knijp het goed uit, dan kun je het heel goed vormen. Of ik bak dit deeg in een dubbele portie in een ovenschaaltje en snijd het dan in repen.

 15. 5 sterren
  Ik heb ze al eerder gemaakt. Ik doe er wel wat zoetstof (stevia) en kaneel in… heerlijk! Vandaag gaan experimenteren. Heb nu Door het basis beslag wat cacaonibs en noten gedaan (eerst in vijzel).
  En ik heb variant gemaakt met wat stevig en lepel pindakaas 100%. Ik heb ze in minimuffinvormpjes gedaan. Die met pindakaas net geproefd. ..mmmmmm! Jammer dat ik geen foto kan laten zien

 16. 5 sterren
  Heb vandaag de broodjes met kaneel gemaakt en heb meteen een nieuwe verslaving! Ga ze deze week maken als een soort gebakje met vanilleroom, krijg nou al trek?

 17. 5 sterren
  Heerlijk, ik heb de hartige gemaakt die in je boek staan. Als extra wat peper en gerookte knooflookpoeder bij gedaan. Neutraal belegd met wat roomkaas en tomaat. Zalig!!!!!!

 18. Hoi, ik wil de broodjes gaan maken en heb de ingrediënten gekocht. Hierover nog een paar vragen. Is kokosmeel hetzelfde als kokosrasp? en als nieuwkomer in de wereld van koolhydraatarme recepten weet ik niets van Stevia. Ik heb nu de groene variant van Canderel gekocht maar lees daar nu van alles over en ben bang dat ik niet het goede gekocht heb en in de verkeerde winkel (supermarkt)? Wat voor stevia kan ik het beste kopen?

 19. Hallo, heb net de zoete broodjes gemaakt. Ze zijn lekker, maar hebben lang niet het volume (10 cm) gekregen. Heb het recept gevolgd. Kan je mij vertellen wat ik verkeerd doe?

  1. Dat is wel ingewikkeld om hier vanuit Zaandam te beoordelen 😉
   Geen idee ik gebruik deze verhoudingen vrijwel wekelijks voor diverse smaken broodjes en ik maak altijd van die platte broodjes in een Yorkshire puddingvorm.
   Misschien heel kleine eitjes gebruikt of eetlepels uit je keukenla genomen in plaats van een maatschepje? Zoiets moet het toch zijn.

   1. Snap dat het moeilijk is te zeggen. Heb maatschepjes gebruikt en de eieren waren maat M. Ik probeer het morgen gewoon weer. Hopelijk dan meer succes.
    PS heerlijke recepten op je site! Ben groot fan van de wafels:)

 20. Joyce Lagerweij

  5 sterren
  Zó blij met deze broodjes! Heb ze zonder lijnzaad gemaakt. Maar wat zijn ze lekker!

 21. hoeveel gram is 2 eetlepel amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad? Mijn eetlepels verschilt waarschijnlijk van die van die jullie.

  1. Dat kan alleen als je de verhouding aanpast en er iets zuurs (Griekse Yoghurt, citroensap) bijdoet, anders krijg je rare ‘zoute en scherpe’ broodjes. Lees even de pagina over rijsmiddelen. Je kunt het eventueel ook weglaten, dan krijg je een wat compacter broodje.

 22. Action verkoopt momenteel ronde siliconen bakvormpjes van ca 10 cm, vier in een doosje, voor 2,49. Dat is een handig formaat voor de broodjes.

 23. 5 sterren
  Zojuist deze broodjes gebakken. Ik heb roomkaas met fijne kruiden van de Lidl gebruikt. En ik maakte ze in het mini. 12 kleintjes uit een yorkshire pudding tray. Gelukkig de plattere versie anders had ik ze er echt niet uit gekregen. Iemand ervaring met het gebruik van siliconen vormen voor dit recept? Komen ze er dan beter uit? Maar het doet gelukkig niets af aan de smaak. Wat is dit lekker.

 24. Deze broodjes gemaakt gister. Ze zijn cakeachtig, klopt dat? Ik heb ze in de aluminium cakevormpjes gedaan van de kinderen. Die hebben zo’n 10 cm doorsnee. Ondanks het geode invetten met olijfolie blijven ze toch behoorlijk plakken aan de bodem met als gevolg een kleine ravage aan de onderzijde van de broodjes. Volgende keer mogen ze van mij wat zoeter.

 25. Ik heb net deze broodjes gemaakt en ze zijn echt lekker! Ook de structuur klopt, niet elastisch ofzo. Ik probeer volgende keer wat dikkere te maken om er broodjes van te maken. Ik ga ook het breekbrood (in cakevorm) proberen. En en en… En hartelijk bedankt voor het bedenken en beschikbaar stellen van al die lekkere recepten!! Ik ga er zeker meer proberen.

 26. hoi,

  ik wil graag meer bakken, maar ik hou echt niet van amandelmeel, kan ik het vervangen door wat anders. het ligt me altijd zwaar op de maag.

  groetjes Hanna

 27. Lekker hoor. Ik maak ze in de ronde taartvormpjes met een doorsnee van 10 cm, gaat prima.

 28. Ik vind je recepten super uitzien. Wil ze graag proberen voor mijn dochter van 10 die sinds kort diabetes 1 heeft. Echter zij heeft ook nog notenallergie. Wat zou ik ipv amandelmeel kunnen nemen. Is hier alternatief rcept voor?.

  1. Ik neem aan dat zij op doktersadvies een khd-arm dieet gaat doen en onder begeleiding? Een jong kind zomaar op een (koolhydraatarm) dieet zetten is namelijk niet echt verstandig. Ik zou even met een deskundige overleggen wat in haar geval zou kunnen, misschien kun je iets van spelt- of sojameel voorstellen? Voor amandelmeel is er niet echt een vergelijkbaar alternatief. In het algemeen worden dingen met amandelmeel en andere baksels in de beginfase trouwens afgeraden. Het principe is dat 2/3 van alle koolhydraten uit groente komt.

  1. Eerlijk heb ik geen idee meer waar deze luxe variant kocht. Ik gebruik voor mijn broodjes eigenlijk altijd deze Yorkshire Pudding-vorm met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje, waar je behoorlijk veel beleg op kwijt kunt. Die Yorkshire Puddingvormen vormen zijn helaas vrijwel uitsluitend online verkrijgbaar. Vandaar mijn tip om eventueel taartvormpjes met uitneembare bodem te gebruiken, die hebben ongeveer hetzelfde formaat.

 29. Zou jouw recept voor zoete broodjes een basis kunnen zijn voor Zweedse kaneelbroodjes? Met dus een vulling van zoetstof, kaneel en kardemom? Of heb je hier nog een beter recept voor?

 30. Eerst leek het me niks. Zoete broodjes bakken, daar ben ik niet van. Nu de foto’s gezien en het water loopt me in de mond. Dit weekeinde maar eens aan het werk. Ben benieuwd wat ik ervan vind. Ik laat het weten!

 31. Ik ben nog steeds op zoek naar zo’n soort bakvorm, nergens te vinden.

  Heb jij enig idee ?

  1. Petrie Akkerman

   5 sterren
   Ik maak het in een gewone ronde taartvorm. Daarna snij ik het in vieren. Heel goed te doen.
   De zoete broodjes zitten voor het eerst in de oven, gister de kaasbroodjes gemaakt. Wauw wat lekker. Dat maakt mijn koolhydraatarme periode echt een stuk leuker!

  2. Tonnie vd Bogerd

   Heb er op internet een gevonden bij  Het Kookhuis en ze kosten €24,95
   Als je Yorkshire puddingvorm zoekt dan kom je vanzelf ook goedkopere tegen (edit – AK)

 32. 5 sterren
  Ik heb vanmiddag, ondanks de bloedhitte, je zoete broodjes gebakken en de lemon curd gemaakt. Daarnet mijn eerste broodje met lemon curd gegeten, echt TE LEKKER!!!!

Reacties zijn gesloten.

4.87 from 22 votes (8 ratings without comment)
Scroll naar boven