zoete broodjes bakken

Zoete broodjes bakken

Oké, onze koolhydraatarme kaasbroodjes zijn echt erg populair en inderdaad die zijn ook ernstig lekker! Maar ik had gewoon zin in zoete broodjes en dan niet de figuurlijke maar echt letterlijk. Ik nam wel de basis van het befaamde kaasbroodje want die vind ik helemaal uitstekend: ongelooflijk makkelijk en snel te maken. Ze zijn zacht en cake-achtig qua structuur, dat komt door het kokosmeel en ze hebben precies de juiste vorm om goed te kunnen beleggen: een mooi rond en beetje plat broodje met de juiste bite. ‘Never change a winning team’, zeggen we dan.

 

Zoete broodjes bakken = recept ombouwen

Omdat ik 8 zoete broodjes wilde bakken nam ik twee keer het recept. De geraspte kaas liet ik weg en in plaats van de kruidenroomkaas nam ik neutrale roomkaas. Ik had nog wat pitjes en zaden over van een ander recept die stonden op het aanrecht in een bakje, die strooide ik er nog overheen, klein beetje kaneel leek me ook lekker. Inderdaad zijn het fantastisch lekkere broodjes. Bijzonder geschikt als ontbijt, vooral voor mensen die niet zo houden van omeletten en pannenkoeken ‘s morgens vroeg.

Zelf deed ik er geen zoetstof in, dus mijn broodjes waren niet echt zoet. Daardoor bleven ze mooi neutraal om met zoet te beleggen. Ik belegde de zoete broodjes met lemon curd  en een klein beetje aardbeienjam! Vorige week heb ik zo’n sjieke RVS slagroomspuit gekocht met van die capsules, dus moest er bij mij ook nog slagroom op.  Mjah, ik weet het: heel vervelend maar ‘t kon even niet anders.

Je ontdekt vast je eigen favoriete combinaties, laat het me weten in een reactie onderaan dit recept!

zoete broodjes bakken

Vorm van de zoete broodjes

Ik gebruik voor bijna al onze broodjes eigenlijk die Yorkshire puddingvorm (deze iets duurdere non stick is echt beter) met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje, waar je behoorlijk veel beleg op kwijt kunt. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat.

Klik voor vergrotingen

Zo kan je zelf zoete broodjes bakken

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

 


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Zoete broodjes bakken

zoete broodjes bakken

Door Anna-Karina Geplaatst juli 1, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 8 broodjes
  • Koolhydraten: 0,7 gr. khd per stuk zonder beleg (8 broodjes uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Zoete broodjes zijn ongelooflijk makkelijk en snel te maken, zacht en cake-achtig door het kokosmeel en precies de juiste vorm om te kunnen beleggen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet twee Yorkshire puddingvormen in.
  2. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar: amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder.
  3. Smelt kokosolie en giet dat in de kom bij de droge ingrediënten. Voeg zout, eieren en roomkaas toe. Meng met een vork door elkaar. Voeg als iets zoets toe: een klein beetje kaneel, stevia of andere zoetstof. Nogmaals goed mengen.
  4. Voeg nu beetje voor beetje de melk toe, je moet geen deegbal hebben maar een soort heel dik beslag wat niet meer echt 'loopt'. NB: In het recept gebruik ik amandelmelk, maar andere melk of zelfs water kan ook. Verdeel het beslag over de vormpjes, ca. 1 eetlepel per holte. Maak het deeg een beetje plat met de bolle kant van de lepel. Garneer met zaadjes en/of pitjes. Bak 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Dat is nog eens leuk zoete broodjes bakken. Heerlijk zijn ze, eet smakelijk!
  6. TIPS
    Mijn vorm heeft 4 holtes van ca. 10 cm doorsnede, of gebruik bijvoorbeeld 8 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem. Of doe alles in een springvorm en snijd later in 8 stukken.
    Met ei bakken betekent altijd heel goed invetten, of ingevet bakpapier gebruiken! Plakt als een tierelier...

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

65 gedachten over “Zoete broodjes bakken”

Ken je onze twee kookboeken al?

1.03K Shares
Share387
Pin644
Tweet
+1
1.03K Shares
Share387
Pin644
Tweet
+1