Koolhydraatarme zoete broodjes bakken

zoete broodjes bakken

Oké, onze koolhydraatarme kaasbroodjes zijn echt erg populair en inderdaad die zijn ook ernstig lekker! Maar ik had gewoon zin in koolhydraatarme zoete broodjes en dan niet de figuurlijke maar echt letterlijk. Ik nam wel de basis van het befaamde kaasbroodje want die vind ik helemaal uitstekend: ongelooflijk makkelijk en snel te maken. Ze zijn zacht en cake-achtig qua structuur, dat komt door het kokosmeel en ze hebben precies de juiste vorm om goed te kunnen beleggen: een mooi rond en beetje plat broodje met de juiste bite. ‘Never change a winning team’, zeggen we dan.

Zoete broodjes bakken = recept ombouwen

Omdat ik 8 zoete broodjes wilde bakken nam ik twee keer het recept. De geraspte kaas liet ik weg en in plaats van de kruidenroomkaas nam ik neutrale roomkaas. Ik had nog wat pitjes en zaden over van een ander recept die stonden op het aanrecht in een bakje, die strooide ik er nog overheen, klein beetje kaneel leek me ook lekker. Inderdaad zijn het fantastisch lekkere broodjes. Bijzonder geschikt als ontbijt, vooral voor mensen die niet zo houden van omeletten en pannenkoeken ‘s morgens vroeg.

Zelf deed ik er geen zoetstof in, dus mijn broodjes waren niet echt zoet. Daardoor bleven ze mooi neutraal om met zoet te beleggen. Ik belegde de zoete broodjes met lemon curd  en een klein beetje aardbeienjam! Vorige week heb ik zo’n sjieke RVS slagroomspuit gekocht met van die capsules, dus moest er bij mij ook nog slagroom op.  Mjah, ik weet het: heel vervelend maar ‘t kon even niet anders. Je ontdekt vast je eigen favoriete combinaties, laat het vooral weten in een reactie onderaan dit recept!

Vorm van de zoete broodjes

Ik gebruik voor bijna al onze broodjes eigenlijk onze Yorkshire puddingvorm (helaas slecht leverbaar) met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje, waar je behoorlijk veel beleg op kwijt kunt. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat.

zoete broodjes bakken

Zo kan je zelf zoete broodjes bakken

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

zoete broodjes bakken

Zoete broodjes bakken

Door: Anna-Karina van Denderen
Zoete broodjes zijn ongelooflijk makkelijk en snel te maken, zacht en cake-achtig door het kokosmeel en precies de juiste vorm om te kunnen beleggen.
5 van 25 stemmen

Voedingswaarde

Per stuk, zonder beleg
calorieën 83.47 kcalkoolhydraten 0.6 geiwitten 2.71 gvetten 7.66 gvezels 1.45 g
Gang Bijgerecht, Ontbijt, Tussendoortje (zoet)
Keuken Overig
Trefwoord brood & crackers
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Hoeveelheid (aan te passen)8 broodjes

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet twee Yorkshire puddingvormen* in.
  • Meng eerst in een kom amandelmeel met kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder.
  • Smelt vervolgens kokosolie (of roomboter) en giet dat bij de droge ingrediënten. Voeg zout, eieren en roomkaas toe. Meng met een vork door elkaar. Voeg iets zoets toe als je wilt: een klein beetje kaneel en/of zoetstof. Nogmaals goed mengen.
  • Voeg nu beetje voor beetje amandelmelk toe tot een dik net niet meer echt vloeibaar beslag. Verdeel het beslag over de 8 vormpjes, lijkt weinig maar komt goed. Schraap wel echt al het beslag uit de kom met een rubber spatel. Smeer het beslag uit met de bolle kant van de lepel. Garneer tot slot met zaadjes en/of pitjes.
  • Bak 15 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
  • Ik belegde de zoete broodjes met lemon curd  en een klein beetje aardbeienjam!

* Geen Yorkshire puddingvorm?

  • Mijn vorm heeft 4 holtes van ca. 10 cm doorsnede, of gebruik bijvoorbeeld 8 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem. Of doe alles in een springvorm en snijd later in 8 stukken.
  • Met ei bakken betekent altijd heel goed invetten, of ingevet bakpapier gebruiken! Plakt als een tierelier...

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk KoolhydraatarmAbonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

71 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole
Nicole
5 maanden geleden

Hoi,
Ik heb sinds kort je boeken en wilde deze broodjes gaan maken. Kan ik de broodjes ook in een muffinvorm maken? Mvg

Bianca
Bianca
11 maanden geleden

Hoi, ik heb je kookboek gisteren gekocht en vandaag meteen beginnen met dit brood te bakken. Helaas mislukt het; het deeg wordt niet goed gebakken in de oven; het blijft beslag. Ik heb me volledig aan het recept gehouden, enkel iets meer lijnzaad toegevoegd. Kan het hierdoor komen? Verder Griekse yoghurt i.p.v. water gebruikt en maatschepjes. Ik ging voor de hartige variant met olijven, gedroogde tomaatjes en bosui. Hoop dat je me verder kunt helpen voordat ik morgen een nieuwe poging waag. Verder heerlijke recepten in het kookboek!

Ingrid
Ingrid
1 jaar geleden

5 sterren
Heerlijke broodjes, heb ze net gebakken. Hoeveel broodjes mag je nuttigen voor de lunch zonder dat het teveel word?

Mariska
Mariska
1 jaar geleden

Als ik geen lijnzaad wil gebruiken, waar kan ik deze dan door vervangen? Of kan ik het gewoon weglaten?

Cobi
Cobi
2 jaren geleden

5 sterren
Hallo Anna-Karina, ik heb al veel recepten van je site gemaakt, waaronder deze zoete broodjes (met kaneel) en ook de kaasbroodjes, superlekker! Heel erg bedankt voor je recepten en je leuke en leerzame site! (ik kreeg de link van een dietiste).

Trui
Trui
2 jaren geleden

Uit het eerste boek heb ik de Basisbroodjes gemaakt. Maar ze zijn wat droog. Wat kan ik het beste toevoegen (ei,roomkaas, boter?) of minderen? (Zoals bv komosmeel?)
M.vr.gr. Trui.

Mieke Smits
Mieke Smits
2 jaren geleden

5 sterren
Vandaag heb ik jullie zoete broodjes gemaakt… ze zijn héérlijk!
Hartstikke bedankt weer!!

Edith
Edith
2 jaren geleden

5 sterren
Ik heb vandaag de broodjes gemaakt, ze smaken niet zoet, anders is het niet lekker met hartig beleg. Zeer luchtig en mooi. De een met de ander zonder kaneel.
Zat zelf te denken om er appel of rozijntjes in te doen, alleen even kijken hoeveel kh in rozijnen zitten.

Hilde
Hilde
2 jaren geleden

Ik heb dit weekend weer de zoete broodjes geprobeerd. Ik heb maar 1 ei van onze kippen genomen en het was vaster.
Op zich dus goed gelukt. Maar ik vind dat ze een bittere nasmaak hebben. Komt dit van het lijnzaad? Ik gebruik momenteel gebroken.
Maar kan je dit ook door iets anders vervangen?

Hilde
Hilde
2 jaren geleden

Ik heb deze morgen de zoete broodjes geprobeerd. Maar mijn deeg is zo wie zo nogal slap zodat ik geen melk meer moet bijdoen.
Hoe bekom ik een vastere deeg.? Kan het zijn dat ik te veel alles door elkaar roer met mijn vork?

karin
karin
2 jaren geleden

Anna-Karina,deze zoete broodjes zijn heerlijk en heel goed te bewaren in de ijskast

Marielle
Marielle
3 jaren geleden

Oke super, ik wilde het ff zeker weten! Dankje!

Marielle
Marielle
3 jaren geleden

In dit recept staan 2 EETLEPELS kokosmeel, terwijl bij de eiwitbroodjes 1 theelepel staat. Weet je zeker dat het klopt?

miranda
miranda
3 jaren geleden

heel irritant. Dit is al de derde keer dat ik een reactie plaats, hoop dat ie ook daadwerkelijk geplaatst wordt. Ik heb het recept nu gemaakt zoals hier staat, en het staat nu in de oven. Ik heb de vorm heel goed ingevet, ik heb geen yorkshirevorm, maar een taart/pudding/pievorm. waar ik het dus wel uit moet krijgen (misschien had ik voor de zekerheid toch bakpapier moeten gebruiken). Hopen dat alles lukt. Want het is wel heel lekker brood, ik denk dat het feit dat het gisteren heel erg kruimelig was door teveel melk komt. Niettemin, wel heel erg lekker.

Marjolein
Marjolein
3 jaren geleden

5 sterren
Ik heb ze al eerder gemaakt. Ik doe er wel wat zoetstof (stevia) en kaneel in… heerlijk! Vandaag gaan experimenteren. Heb nu Door het basis beslag wat cacaonibs en noten gedaan (eerst in vijzel).
En ik heb variant gemaakt met wat stevig en lepel pindakaas 100%. Ik heb ze in minimuffinvormpjes gedaan. Die met pindakaas net geproefd. ..mmmmmm! Jammer dat ik geen foto kan laten zien

leuvering
leuvering
3 jaren geleden

5 sterren
Heb vandaag de broodjes met kaneel gemaakt en heb meteen een nieuwe verslaving! Ga ze deze week maken als een soort gebakje met vanilleroom, krijg nou al trek?

Diana Bogaers
Diana Bogaers
3 jaren geleden

5 sterren
Heerlijk, ik heb de hartige gemaakt die in je boek staan. Als extra wat peper en gerookte knooflookpoeder bij gedaan. Neutraal belegd met wat roomkaas en tomaat. Zalig!!!!!!

Karin
Karin
3 jaren geleden

Hoi, ik wil de broodjes gaan maken en heb de ingrediënten gekocht. Hierover nog een paar vragen. Is kokosmeel hetzelfde als kokosrasp? en als nieuwkomer in de wereld van koolhydraatarme recepten weet ik niets van Stevia. Ik heb nu de groene variant van Canderel gekocht maar lees daar nu van alles over en ben bang dat ik niet het goede gekocht heb en in de verkeerde winkel (supermarkt)? Wat voor stevia kan ik het beste kopen?

Aniek
Aniek
3 jaren geleden

Hallo, heb net de zoete broodjes gemaakt. Ze zijn lekker, maar hebben lang niet het volume (10 cm) gekregen. Heb het recept gevolgd. Kan je mij vertellen wat ik verkeerd doe?

Aniek
Aniek
3 jaren geleden
Antwoord aan  Anna-Karina

Snap dat het moeilijk is te zeggen. Heb maatschepjes gebruikt en de eieren waren maat M. Ik probeer het morgen gewoon weer. Hopelijk dan meer succes.
PS heerlijke recepten op je site! Ben groot fan van de wafels:)

Joyce Lagerweij
Joyce Lagerweij
3 jaren geleden

5 sterren
Zó blij met deze broodjes! Heb ze zonder lijnzaad gemaakt. Maar wat zijn ze lekker!

Ozlem
Ozlem
4 jaren geleden

hoeveel gram is 2 eetlepel amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad? Mijn eetlepels verschilt waarschijnlijk van die van die jullie.

hanna van houwelingen
hanna van houwelingen
4 jaren geleden

Ik ga de broodjes ook bakken hoeveel mag je er van eten voor 1 ontbijt?

inez
inez
4 jaren geleden

Ik wil deze broodjes ook gaan maken, mag ik het bakpoeder vervangen door baking soda?

meibloempje
meibloempje
4 jaren geleden

Action verkoopt momenteel ronde siliconen bakvormpjes van ca 10 cm, vier in een doosje, voor 2,49. Dat is een handig formaat voor de broodjes.

Petra
Petra
4 jaren geleden

5 sterren
Zojuist deze broodjes gebakken. Ik heb roomkaas met fijne kruiden van de Lidl gebruikt. En ik maakte ze in het mini. 12 kleintjes uit een yorkshire pudding tray. Gelukkig de plattere versie anders had ik ze er echt niet uit gekregen. Iemand ervaring met het gebruik van siliconen vormen voor dit recept? Komen ze er dan beter uit? Maar het doet gelukkig niets af aan de smaak. Wat is dit lekker.