zoete broodjes bakken

Zoete broodjes bakken

Oké, onze koolhydraatarme kaasbroodjes zijn echt erg populair en inderdaad die zijn ook ernstig lekker! Maar ik had gewoon zin in zoete broodjes en dan niet de figuurlijke maar echt letterlijk. Ik nam wel de basis van het befaamde kaasbroodje want die vind ik helemaal uitstekend: ongelooflijk makkelijk en snel te maken. Ze zijn zacht en cake-achtig qua structuur, dat komt door het kokosmeel en ze hebben precies de juiste vorm om goed te kunnen beleggen: een mooi rond en beetje plat broodje met de juiste bite. ‘Never change a winning team’, zeggen we dan.

Zoete broodjes bakken = recept ombouwen

Omdat ik 8 zoete broodjes wilde bakken nam ik twee keer het recept. De geraspte kaas liet ik weg en in plaats van de kruidenroomkaas nam ik neutrale roomkaas. Ik had nog wat pitjes en zaden over van een ander recept die stonden op het aanrecht in een bakje, die strooide ik er nog overheen, klein beetje kaneel leek me ook lekker. Inderdaad zijn het fantastisch lekkere broodjes. Bijzonder geschikt als ontbijt, vooral voor mensen die niet zo houden van omeletten en pannenkoeken ‘s morgens vroeg.

Zelf deed ik er geen zoetstof in, dus mijn broodjes waren niet echt zoet. Daardoor bleven ze mooi neutraal om met zoet te beleggen. Ik belegde de zoete broodjes met lemon curd  en een klein beetje aardbeienjam! Vorige week heb ik zo’n sjieke RVS slagroomspuit gekocht met van die capsules, dus moest er bij mij ook nog slagroom op.  Mjah, ik weet het: heel vervelend maar ‘t kon even niet anders. Je ontdekt vast je eigen favoriete combinaties, laat het vooral weten in een reactie onderaan dit recept!

Vorm van de zoete broodjes

Ik gebruik voor bijna al onze broodjes eigenlijk die Yorkshire puddingvorm (deze iets duurdere non stick is echt beter) met 4 gaten van ongeveer 10 cm doorsnee. Dat is wat mij betreft de ideale grootte voor een mooi plat broodje, waar je behoorlijk veel beleg op kwijt kunt. Heb je die vorm niet? Neem dan taartvormpjes met uitneembare bodem, of vormpjes van Action (een paar euro) die hebben ongeveer hetzelfde formaat.

zoete broodjes bakken

Zo kan je zelf zoete broodjes bakken

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

zoete broodjes bakken

Zoete broodjes bakken

Zoete broodjes zijn ongelooflijk makkelijk en snel te maken, zacht en cake-achtig door het kokosmeel en precies de juiste vorm om te kunnen beleggen.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties
Gang: Bijgerecht, Ontbijt, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: brood & crackers
Voorbereiden: 5 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,7 gram koolhydraten per stuk, zonder beleg
Uit recept: 8 broodjes

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet twee Yorkshire puddingvormen* in.
  • Meng eerst in een kom amandelmeel met kokosmeel, lijnzaad en bakpoeder.
  • Smelt vervolgens kokosolie (of roomboter) en giet dat bij de droge ingrediënten. Voeg zout, eieren en roomkaas toe. Meng met een vork door elkaar. Voeg iets zoets toe als je wilt: een klein beetje kaneel en/of zoetstof. Nogmaals goed mengen.
  • Voeg nu beetje voor beetje amandelmelk toe tot een dik net niet meer echt vloeibaar beslag. Verdeel het beslag over de 8 vormpjes, lijkt weinig maar komt goed. Schraap wel echt al het beslag uit de kom met een rubber spatel. Smeer het beslag uit met de bolle kant van de lepel. Garneer tot slot met zaadjes en/of pitjes.
  • Bak 15 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
  • Ik belegde de zoete broodjes met lemon curd  en een klein beetje aardbeienjam!
* Geen Yorkshire puddingvorm?
  • Mijn vorm heeft 4 holtes van ca. 10 cm doorsnede, of gebruik bijvoorbeeld 8 eenpersoons taartvormpjes met uitneembare bodem. Of doe alles in een springvorm en snijd later in 8 stukken.
  • Met ei bakken betekent altijd heel goed invetten, of ingevet bakpapier gebruiken! Plakt als een tierelier...

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

71 reacties op “Zoete broodjes bakken”