Zelfgemaakte pesto Genova

Makkelijk, snel en gezond! Zelfgemaakte pesto Genova is 1000x lekkerder dan uit een potje. Als je eenmaal zelf pesto vers hebt gemaakt dan begrijp je werkelijk niet meer waarom je dacht dat die muffe pesto uit een potje lekker was. Zelfgemaakte pesto smaakt ook écht naar zon en zomer: basilicum, kaas en pijnboompitten en goedbeschouwd is het een klusje van niks. Maak een voorraadje want het blijft, mits je schoon werkt echt wel een paar weken goed. Echter een eenmaal aangebroken potje moet je wel binnen een week op eten. Achjee, jammer hè?  Invriezen schijnt ook te kunnen (ijsblokjesvorm), maar daar heb ik zelf nog geen ervaring mee. Je maakt ongeveer 1 potje met 150 g pesto. Per portie van 15 g is dat: kcal 54.48 ⋆ koolhydraten 0.42 g ⋆ eiwitten 1.63 g ⋆ vetten 5.05 g ⋆ vezels 0.34 g.

Advertentie

Tapenade of pesto?

Pesto wordt vaak verward met tapenade. Tapenade bevat officieel echter altijd olijven en kappertjes. Pesto is van oorsprong een smeuïge Italiaanse saus, met als hoofdbestanddeel basilicum afkomstig uit een wijk van Genua, vandaar ‘Genova’. De ingrediënten worden traditioneel in een vijzel fijngewreven/gestampt vandaar ‘pesto’. Mijn zelfgemaakte pesto Genova maakte ik gewoon met basilicum uit Zaandam en mijn staafmixer. Daar doen we in de 21e eeuw niet moeilijk over, toch?

Tips

  • De zelfgemaakte pesto is heerlijk als saus over je tomaten-mozzarella salade of garnalen courgetti. Maar ook bij witvis (bestrijken met pesto voor het bakken. Evenals op je pizza of… wat dacht je van een tomatenborrelhapje met o.a. een lekker stukje koolhydraatarm focaccia brood?
  • Pijnboompitten zijn redelijk duur, vervang ze desgewenst door (ongezouten, ongeroosterd) cashewnoten of zonnebloempitten of walnoten, wel even in de pan roosteren, veel lekkerder! Pesto van rucola of spinazie is ook heel lekker!
  • TIP van Mieke: voor een zuivelvrije variant neem je in plaats van kaas edelgistvlokken.

Op de foto schijnt de zon door ons met Zaanse huisjes beplakte keukenraam (eigen ontwerp), heerlijk hè?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

zelfgemaakte pesto -

Zo maak je zelfgemaakte pesto Genova

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

zelfgemaakte pesto

Zelfgemaakte pesto Genova

Makkelijk, snel en gezond! Zelfgemaakte pesto Genova is 1000x lekkerder dan uit een potje. Als je eenmaal zelf pesto vers hebt gemaakt dan begrijp je werkelijk niet meer waarom je dacht dat die muffe pesto uit een potje lekker was. Zelfgemaakte pesto smaakt ook écht naar zon en zomer: basilicum, kaas en pijnboompitten en goedbeschouwd is het een klusje van niks.
4.82 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 8 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 54.48 koolhydraten 0.42 geiwitten 1.63 gvetten 5.05 gvezels 0.34 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 porties á 15 gram

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de pijnboompitjes (of andere noten) in een droge koekenpan. Doe ze over op een bordje en laat afkoelen.
  • Hak de knoflook grof.
  • Maal pijnboompitjes met verse basilicum, geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en een scheut olijfolie met de staafmixer in een hoge kom.
    Voeg steeds beetje bij beetje olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. De saus hoort echter wel smeuïg te zijn. Proef en breng op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Doe de pesto in een schoon en afsluitbaar potje (10 minuten uitkoken). Afgedekt met een laagje olie, tot een paar weken te bewaren in de koelkast.

Pijnboompitjes?

  • Sommige mensen vinden een grovere structuur lekkerder, doe dan de pijnboompitjes er op het laatst pas door en maal 1x kort.
  • Pijnboompitten te duur? Vervang ze door amandelen en/of andere noten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



17 gedachten over “Zelfgemaakte pesto Genova”

  1. Je kunt pesto ook heel goed invriezen.
    Dan hoef je niet alles in korte tijd te gebruiken.

  2. Carmelina den Boer-Starrantino

    4 sterren
    Ik maak al jaren zelf pesto van Basilicum uit eigen tuin. Uit ervaring weet ik dat eigengemaakte pesto makkelijk verkleurd om dit tegen te gaan doe ik er wat citroensap bij. Nog een tip! ik vries het ook gewoon in, zo heb ik een voorraad voor het gehele jaar.

  3. 5 sterren
    Na inmiddels een maand of 3 met koolhydraatarm eten bezig te zijn, wat overigens uitstekend bevalt. Dit gaat mijn levenswijze worden. Nu een kilo of 10-12 minder, langzamerhand aan het experimenteren met recepten.
    Laten we eenvoudig beginnen, dus vandaag de Pesto Genova gemaakt. Dit is wel te doen. Wel even nagedacht waar ik alles in doe om te malen en mixen. Dus ik bedacht een mooie glazen jampot te nemen en daarin alle ingrediënten te malen en mixen. Houden we erin. Heerlijke pesto. Inderdaad nu geen “supermarktspul” meer Gelijk een aantal tomaatjes gehalveerd en gevuld met pesto. Heerlijk. Misschien een beetje meer zout de volgende keer om de smaak wat te versterken. Dus dank voor het recept en we gaan verder experimenteren.

  4. 5 sterren
    Mmmmmmmwas is dat even lekker, kun je het ook met paprika of paprika/tomaat maken? Heb dat regelmatig gekocht in de Duitse Aldi. Kan het wel es proberen

      1. Heb even gekeken,maar zat geen kaas in,die ik in Duitsland kocht wel,maar heb wel een recept gevonden.
        Ga morgen boodschappen doen en zal het maken,,ben benieuwd

        rode pesto
        voor 1 potje
        o 25 gram pijnboompitjes
        o 100 gram zongedroogde tomaatjes
        o 2 eetlepels olie
        o 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
        o 1 eetlepel gesneden basilicum
        o snufje peper naar smaak

          1. Heb een potje gedroogde tomaatjes op olie gekocht en naar smaak de ingrediënten toegevoegd, met de staafmixer en een super lekkere rode pesto saus. Natuurlijk even geproefd op een stukje pitten/zadenkoek, ik eet de koek als “rogge “brood.

  5. 5 sterren
    Heb zojuist pesto gemaakt, ipv halve teen knoflook  heb ik een knoflook-ui gebruikt en olijfolie samen met walnootolie. Heerlijk, ga deze morgen over de courgette pasta proberen samen met gehakt en paprika.

  6. 5 sterren
    Ik was vandaag in de rol van keukenprinses gedoken, heb dus deze pesto gemaakt, een voltreffer. dat is inderdaad véél lekkerder dan uit een potje. Blijft in de voorraad hoor,
    groetjes Cornelia

  7. sandra van Luijk

    5 sterren
    Zojuist gemaakt!!!!! En lekker dat het smaakt!! Heb hem iets te dun maar dat geeft niet.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven