Zelfgemaakte pesto Genova

Makkelijk, snel en gezond! Zelfgemaakte pesto Genova is 1000x lekkerder dan uit een potje. Als je eenmaal zelf pesto vers hebt gemaakt dan begrijp je werkelijk niet meer waarom je dacht dat die muffe pesto uit een potje lekker was. Zelfgemaakte pesto smaakt ook écht naar zon en zomer: basilicum, kaas en pijnboompitten en goedbeschouwd is het een klusje van niks. Maak een voorraadje want het blijft, mits je schoon werkt echt wel een paar weken goed. Echter een eenmaal aangebroken potje moet je wel binnen een week op eten. Achjee, jammer hè?  Invriezen schijnt ook te kunnen (ijsblokjesvorm), maar daar heb ik zelf nog geen ervaring mee. Het hele recept bevat 4.9 gram koolhydraten (potje van 150 gram).

Tapenade of pesto?

Pesto wordt vaak verward met tapenade. Tapenade bevat officieel echter altijd olijven en kappertjes. Pesto is van oorsprong een smeuïge Italiaanse saus, met als hoofdbestanddeel basilicum afkomstig uit een wijk van Genua, vandaar ‘Genova’. De ingrediënten worden traditioneel in een vijzel fijngewreven/gestampt vandaar ‘pesto’. Mijn zelfgemaakte pesto Genova maakte ik gewoon met basilicum uit Zaandam en mijn staafmixer. Daar doen we in de 21e eeuw niet moeilijk over, toch?

Tips

  • De zelfgemaakte pesto is heerlijk als saus over je tomaten-mozzarella salade of garnalen courgetti. Maar ook bij witvis (bestrijken met pesto voor het bakken. Evenals op je pizza of… wat dacht je van een tomatenborrelhapje met o.a. een lekker stukje koolhydraatarm focaccia brood?
  • Pijnboompitten zijn redelijk duur, vervang ze desgewenst door (ongezouten, ongeroosterd) cashewnoten of zonnebloempitten of walnoten, wel even in de pan roosteren, veel lekkerder! Pesto van rucola of spinazie is ook heel lekker!
  • TIP van Mieke: voor een zuivelvrije variant neem je in plaats van kaas edelgistvlokken.

Op de foto schijnt de zon door ons met Zaanse huisjes beplakte keukenraam (eigen ontwerp), heerlijk hè?


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

zelfgemaakte pesto -
borreltomaten met pesto

Zo maak je zelfgemaakte pesto Genova

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Zelfgemaakte pesto Genova

zelfgemaakte pesto
Door: Anna-Karina van Denderen
Makkelijk, snel en gezond! Zelfgemaakte pesto Genova is 1000x lekkerder dan uit een potje. Als je eenmaal zelf pesto vers hebt gemaakt dan begrijp je werkelijk niet meer waarom je dacht dat die muffe pesto uit een potje lekker was. Zelfgemaakte pesto smaakt ook écht naar zon en zomer: basilicum, kaas en pijnboompitten en goedbeschouwd is het een klusje van niks.
4.88 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 3 min
Totale tijd 8 min

Voedingswaarde

1 potje van 150 g
calorieën 719.3 kcalkoolhydraten 4.9 geiwitten 14.5 gvetten 71.9 gvezels 2.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 potje à 150 gram

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Doe ze over op een bordje en laat afkoelen.
  • Pel het teetje knoflook en hak grof.
  • Maal pijnboompitjes met basilicum, geraspte kaas en knoflook en een scheutje olijfolie met de staafmixer in een hoge kom. Voeg steeds beetje bij beetje olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft. De saus hoort echter wel smeuïg te zijn. Proef en breng op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Doe de pesto in een schoon en afsluitbaar potje (10 minuten uitkoken). Afgedekt met een laagje olie, tot een paar weken te bewaren in de koelkast.

Pijnboompitjes?

  • Sommige mensen vinden een grovere structuur lekkerder, doe dan de pijnboompitjes er op het laatst pas door en maal 1x kort.
  • Pijnboompitten te duur? Vervang ze door amandelen en/of cashewnoten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties