harissa olie

Zelf maken: Harissa olie

Harissa olie is een dunnere versie van harissa die je wellicht kent uit de supermarkt? Eigenlijk is het een Arabische -minder pittige- variant van de sambal uit de Aziatische keuken. Dat komt mooi uit want ik vind sambal al snel te scherp. Harissa olie geeft net een beetje meer pit aan gerechten, precies goed!

Harissa olie

Harissa is gemaakt van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Harissa wordt vooral in Noord-Afrikaanse landen gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, tajines, vleesgerechten, of giet het over je visje of roer het door een yoghurtdip. De saus wordt in de supermarkt in tubes en blik verkocht. Maar wij maken ‘m natuurlijk lekker zelf!  Geen twee recepten voor harissa zijn hetzelfde, voel je vrij om te experimenteren, ik voeg er voor de frisheid in elk geval wat citroensap aan toe.

Zie ook de harissa yoghurt muntdip

harissa olie

Zo maak je zelf harissa olie

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Zelf maken: Harissa olie

harissa olie

Door Anna-Karina Geplaatst september 27, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 250ml
  • Koolhydraten: verwaarloosbaar khd (250ml uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Harissa olie is een dunnere versie van harissa die je wellicht kent uit de supermarkt? Eigenlijk is het een Arabische -minder pittige- …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak komijn en koriander 1 minuutje aan in een beetje olie. Pers de knoflook er boven uiten roer even om.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snijd in kleine stukjes. Doe de gebakken komijn en koriander samen met het fijngesneden pepertje in een hoge kom en pureer met de staafmixer fijn. Doe de rest van de olie (en optioneel tomatenpuree) erbij, pureer weer en breng op de harissa olie smaak met citroensap en eventueel wat peper en zout uit de molen.
  3. Giet de olie in een potje met deksel, dan kan je het voor gebruik steeds even goed schudden. Zelf vind ik dat handiger dan in een flesje. Lekker voor bijvoorbeeld bloemkool couscous, tajine, over een (tomaten)salade of giet het over je visje of roer het door een yoghurtdip. Gebruik het zo vaak je wilt!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Zelf maken: Harissa olie”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

6 Shares
Share2
Pin4
Tweet