zeekraal met venkel salade

Zeekraal met venkel salade

Deze twee groenten zijn dus echt perfect om te combineren in een koolhydraatarm gerecht! Ik had lekkere viskoekjes gebakken en maakte daar een zeekraal en venkel salade, met een beetje pit door de mosterddressing. Super makkelijk om te maken en super snel klaar ook nog! Misschien ook maar eens proberen dan? Venkel is een van onze favoriete groente. Het heeft een zachte, subtiele, anijsachtige smaak en wordt al sinds de oudheid gezien als medicijn tegen bv. oogziekten (glaucoom). De vezels uit venkel voorkomen verstopping en bevorderen een regelmatige en gezonde stoelgang. In het algemeen staan vezels erom bekend dat ze afvalstoffen binden, een verzadigd gevoel geven en hongergevoel verminderen. Dat willen wij echt wel!

Zeekraal

De zeekraal met venkel salade heeft niet echt heel veel zeekraal nodig, maar de zeekraal vervult wel een belangrijke rol. Sommige mensen zijn bang voor een jodiumtekort omdat ze geen brood meer eten. Maar als je regelmatig dingen uit de zee eet dan hoeft dat helemaal niet. Eet af en toe daarom ook eens zeekraal. Dat is een eetbaar, zout smakend plantje boordevol mineralen, o.a. jodium dus. Lees er hier alles over: Zeekraal: versheid, bereiden en bewaren.

Ook lekker:

zeekraal met venkel salade

Zo maak je de zeekraal met venkel salade

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


zeekraal met venkel salade

Zeekraal met venkel salade

door Anna-Karina van Denderen
De pittige zeekraal met venkel salade is grandioos lekker als lunchsalade of met de sappige viskoekjes als compleet hoofdgerecht!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: groente, maaltijdsalade
Voorbereiden: 10 min
Koken: 2 min
Totale tijd: 12 min

Voedingswaarden

2,5 gram koolhydraten per portie (bijgerecht)
3,75 gram koolhydraten per portie (lunchportie)
Koolhydraten 2.5 g

Uit recept

3 porties

Ingrediënten

Dressing
Serveren

Bereiden

  • Verwijder de harde en bruine stukjes van de zeekraal en kook de zeekraal 2 minuten. Spoel gelijk koud af onder stromend water om het kookproces te stoppen.
  • Snijd de uitsteeksels van de venkel en schaaf de knol heel dun met een mandoline of brede dunschiller. Oh die geur! Meng venkel en zeekraal.
Dressing
  • Klop mosterd, olijfolie en citroensap tot een lobbige dressing. Proef en breng op smaak met peper uit de molen.
Serveren
  • Leg op elk bord 2 Romaine blaadjes sla en vul die met de zeekraal venkel salade. Druppel de dressing erover.
Portiegrootte
  • Als lunch eet je 3 gevulde blaadjes, dat is meer dan voldoende (3,75 gram koolhydraten). Als je het als bijgerecht wilt, neem er dan 2 (2,5 gram koolhydraten) met een stel viskoekjes erbij. Zo is het een volledige hoofdmaaltijd. Echt een aanrader!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 394 keer, 5 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Zeekraal met venkel salade”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like