Zalmpakketje met venkel en rucolapesto

Ik ben dol op vispakketjes in allerlei vormen, lekker makkelijk en snel om te maken. Voor dit zalmpakketje met venkel en rucolapesto gebruikte ik reepjes aromatische venkel en een uitje, samen met rucolapesto als marinade een ware traktatie! Erbij serveerde ik een romige puree van knolselderij en wortel en wat rucolasla. Groot voordeel van vispakketjes is dat je ze ook kunt voorbereiden, op die manier hou je meer tijd over voor gezelligheid. En het voelt altijd zó feestelijk zo’n pakketje, gewoon een cadeautje wat op je bord ligt. Je kunt voor zo’n vis en papillotte allerlei soorten vis gebruiken: witvis (kabeljauw, heek, zeewolf, zeeduivel), tonijn of zalm, maar met forel gaat het ook hoor. Gebruik per persoon ongeveer 150 vis, dat is samen met de groente meer dan genoeg.

Feestelijk!

Hieronder vind je ons recept voor een feestelijk zalmpakketje met venkel en rucolapesto, maar geef er gerust je eigen invulling aan je vispakketje. Je kent je eigen smaak tenslotte het best. Misschien neem je liever kabeljauw en hou je niet zo van venkel maar meer van courgette, bleekselderij of tomaatjes? Zachtere groente kunnen rauw in ultradunne reepjes direct bij de vis. Maar kies je hardere groente zoals wortel of boontjes, dan kun je die beter even voorgaren of blancheren. Stoven in een klontje boter is het lekkerst. Wij gebruikten onze pesto om de zalm in te marineren, dat vervangt een handje verse kruiden die je anders zou toevoegen aan de groente. Breng de pakketjes goed op smaak met peper en zout.

Tips voor het maken van een zalmpakketje

Het zalmpakketje wordt gestoomd met groente en kruiden in de oven. Zoals gezegd heel makkelijk en stomen is ook nog eens een van de gezondste kooktechnieken die er bestaan. Gezond, lekker én koolhydraatarm gaan prima samen. Of had ik dat al eens gezegd?

Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten bij het maken van zo’n vispakketje. Zie ook de mini-fotoserie.

  • neem bakpapier, dus liever geen aluminiumfolie.
  • maak meerdere één-persoonsporties, dus niet alles in één verpakking.
  • voeg aan elk pakketje een scheutje vocht toe, dat kan bouillon of water zijn, maar ook sap of wijn.
  • vouw de pakketjes zorgvuldig dicht, zodat het vocht niet kan ontsnappen.

zalmpakketje met venkel en rucolapesto

zalmpakketje met venkel en rucolapesto

Ook lekker:

Zo maak je het zalmpakketje met venkel en rucolapesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Zalmpakketje met venkel en rucolapesto

door Anna-Karina van Denderen
Verrukkelijk en feestelijk zalmpakketje met venkel en rucolapesto. Makkelijk en snel te maken en stomen is bovendien een heel gezonde kooktechniek!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: oven, pesto, vis
Voorbereiden: 20 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 1 uur 10 min

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten per pakketje excl. bijgerechten
Koolhydraten 4 g

Uit recept

2 pakketjes

Ingrediënten

Bereiden

  • Wrijf de zalmmoten in met 1 - 2 eetlepels pesto en laat minstens een half uur marineren in de koelkast. Voor het pesto-recept kijk je hier .
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Leg alvast twee ruime stukken bakpapier klaar.
  • Maak de venkel schoon en snijd de knol in dunne repen. Bak de reepjes in wat roomboter op niet te hoog vuur ongeveer 6 minuten. Voeg wat vers geraspte sinaasappelschil naar eigen smaak toe.
  • Snijd de ui in halve ringen en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stel de pakketjes samen: eerst een beetje groente, dan de gemarineerde zalm en vervolgens de rest van de groente. Giet en een scheutje vocht bij, dat kan gewoon water of bouillon zijn. Maar extra feestelijk is vers sinaasappelsap of witte wijn.
  • Vouw de pakketjes goed dicht zodat er geen vocht kan ontsnappen. Zet de pakketjes in een ovenschaal en stoom ze in 10 - 12 minuten gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van je vis. Zeker niet te lang garen.
  • Laat iedereen zijn of haar eigen cadeautje aan tafel uitpakken, want bij opening komen die geweldige aroma's zo feestelijk je neus in gevlogen! Eet smakelijk!
  • De puree maakte ik van 100 gram wortel, 200 gram knolselderij. In kleine blokjes gaarkoken. Pureren met een eetlepel verbrokkelde geitenkaas en een eetlepel roomkaas, peper en zout.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 294 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Zalmpakketje met venkel en rucolapesto”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like