Vispakketjes staan bij ons regelmatig op het menu, dit koolhydraatarme zalmpakketje met prei zit vol goede vetten en eiwitten en zalm bevat bovendien geen koolhydraten. Daardoor zit er dit recept ook maar 3.6 gram koolhydraten per pakketje. Dit zalmpakketje is heel makkelijk en snel klaar te maken en je maakt weinig tot geen afwas. Vanavond gaan we naar het theater dus dat komt mooi uit! Als je niet van zalm houdt neem dan een neutralere vissoort, met witvis zoals kabeljauw of koolvis gaat het ook prima!
Viskruiden
*HdB Viskruiden: Ik gebruik liever geen kant en klare kruidenmixen, hier de uitzondering die de regel bevestigt. Ooit gekregen, dus we maken ‘m op, toegegeven hij is erg lekker. Dus als het potje leeg is ga ik gewoon mijn eigen mix maken en in de molen stoppen want ik heb bijna alles wel in het keukenkastje liggen! Goeie tip? Dit potje bevat zout, ui, venkel, citroenschil, dille, gember, roze bessen, peper, peterselie, anijs, daslook en rozemarijn en bewaarmiddelen, zoals sulfiet.
Kijk voor meer lekkere kruidenmixen op de speciale kruidenpagina.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je het zalmpakketje met prei
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Zalmpakketje met prei
Ook gebruikt
- Ovenschaal en 2 vellen bakpapier
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 280 g zalm, 2 moten
- 150 g prei
- 30 g cherrytomaatje, 3 stuks
- 10 ml olijfolie
- 2 tl mosterd
- viskruiden, *HdB zie boven
- gedroogde dille
- scheutje (groente)bouillon
- klontje roomboter
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaal en 2 vellen bakpapier klaar.
- Snijd de prei in dunne ringen en haal ze enigszins los. Snijd de tomaat in plakjes.
- Giet op de 2 vellen bakpapier een scheutje olie en leg de zalmmoot erop. Verdeel mosterd, losgemaakte preiringen en tomaat over de zalm. Bestrooi alles ruim met de viskruiden uit de molen, dille en giet er een klein scheutje bouillon over. Tenslotte nog een klontje roomboter.
- Vouw de pakketjes goed dicht, ik vouw het dicht en rol vanaf boven, dan de zijkanten als een toffee. En zet de pakketjes in de ovenschaal.
- Gaar de zalmpakketjes met prei 15-20 minuten. Zet de pakketjes op een bord en smullen maar! Lekker met sla, of avocado of elke groente die je maar lekker vindt.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Gisteren het zalmpakketje met prei gemaakt, heerlijk, bedankt voor het recept
Waar gebruik je de mosterd voor? Ziet er heerlik uit,het gaat nu (zonder mosterd) de oven in 🙂
Inmiddels even erbij gezet, de mosterd gaat ook gewoon in het pakketje, zoals je op de foto’s kunt zien.
Gemaakt met koolvis, erg lekker en makkelijk. Ook heb ik er wat extra groente door gedaan
Lekker, hoe meer groente hoe beter!
Fantastisch weer! Proefondervindelijk heb ik ondervonden dat je het beste bakpapier kunt gebruiken. Had ineens de folie op en dus een pakketje gemaakt in folie en een in bakpapier. In folie waren de tomaatjes ineens verdwenen. Pap geworden? Weggelopen? Terwijl in bakpapier alle ingredienten lagen die ik er ook had ingestopt. Denk dan dus dat de temperatuur in folie heter wordt??
Grappig, of eigenlijk niet natuurlijk. tegenwoordig doe ik ook meestal ook bakpapier, schijnt ook beter voor je te zijn. Maar ik ga het binnenkort eens zelf testen.