Zalmpakketjes staan bij ons regelmatig op het menu, zo’n zalmpakketje zit vol goede vetten en eiwitten en zalm bevat bovendien geen koolhydraten. Dit zalmpakketje is heel makkelijk en snel klaar te maken en je maakt weinig tot geen afwas. Vanavond gaan we naar het theater dus dat komt mooi uit! Als je niet van zalm houdt neem dan een neutralere vissoort, met witvis zoals kabeljauw of koolvis gaat het ook prima! NB: op de foto zie je een aardappel, die is voor mijn heer Hans.
*HdB Viskruiden: Ik gebruik liever geen kant en klare kruidenmixen, hier de uitzondering die de regel bevestigt. Ooit gekregen, dus we maken ‘m op, toegegeven hij is erg lekker. Dus als het potje leeg is ga ik gewoon mijn eigen mix maken en in de molen stoppen want ik heb bijna alles wel in het keukenkastje liggen! Goeie tip? Dit potje bevat zout, ui, venkel, citroenschil, dille, gember, roze bessen, peper, peterselie, anijs, daslook en rozemarijn en bewaarmiddelen sulfiet enzo… , helaas die laatste wil ik liever niet Herman, sorry.
Kijk voor meer lekkere kruidenmixen op de speciale kruidenpagina.
Klik voor vergrotingen
Zo maak je het zalmpakketje
Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!
Zalmpakketje met prei

Door oktober 26, 2014
Geplaatst- Maaltijdgang: Hoofdgerecht - diner
- Aantal of hoeveelheid: 2
- Koolhydraten: 4,8 per portie zonder aardappel (2 uit recept)
- Voorbereiding: 5 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Klaar in: 25 minuten
Zalmpakketjes staan bij ons regelmatig op het menu, zo'n zalmpakketje zit vol goede vetten en eiwitten en zalm bevat bovendien geen …
Ingrediënten
- 2 moten verse zalm (280 gr) 0 khd
- 150 gram prei 6 khd
- 3 cherrytomaatjes 2,1 khd
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels zelfgemaakte mosterd 1,5 khd
- uit de molen viskruiden *HdB zie boven
- extra dille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden) en haal het rooster eruit.
- Snijd de prei in dunne ringen en haal ze enigszins los. Snijd de tomaat in plakjes.
- Giet op 2 vellen alufolie (of bakpapier) een scheutje olie en leg de zalmmoot erop. Leg naast en op de zalm de mosterd, losgemaakte preiringen en tomaat.
- Bestrooi alles ruim met de viskruiden uit de molen en druppel er nog wat olie over. Tenslotte nog wat extra dille.
- Vouw de pakketjes goed dicht. En zet ze op een ovenvast bord of in een ovenschaal.
- Laat ze in zo'n 15-20 minuten garen in de oven.
Zet de pakketjes op een bord en smullen maar!
De aardappel erbij is mijn 'guilty pleasure'. Nou ja guilty...? Pleasure!
© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet
Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!
Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm
6 gedachten over “Zalmpakketje met prei”
Waar gebruik je de mosterd voor? Ziet er heerlik uit,het gaat nu (zonder mosterd) de oven in 🙂
Inmiddels even erbij gezet, de mosterd gaat ook gewoon in het pakketje, zoals je op de foto’s kunt zien.
Gemaakt met koolvis, erg lekker en makkelijk. Ook heb ik er wat extra groente door gedaan
Lekker, hoe meer groente hoe beter!
Fantastisch weer! Proefondervindelijk heb ik ondervonden dat je het beste bakpapier kunt gebruiken. Had ineens de folie op en dus een pakketje gemaakt in folie en een in bakpapier. In folie waren de tomaatjes ineens verdwenen. Pap geworden? Weggelopen? Terwijl in bakpapier alle ingredienten lagen die ik er ook had ingestopt. Denk dan dus dat de temperatuur in folie heter wordt??
Grappig, of eigenlijk niet natuurlijk. tegenwoordig doe ik ook meestal ook bakpapier, schijnt ook beter voor je te zijn. Maar ik ga het binnenkort eens zelf testen.